Komunikimi me të sëmurët mendorë


 • Respekt
 • Paqe
 • Përmbajtje
 • Ndarja e sëmundjes dhe pacientit
 • Shpresë për sukses

 • Të jetosh nën një çati me një person të sëmurë mentalisht, është i vështirë. Ndonjëherë ajo është e paparashikueshme, nganjëherë sillen siç duhet. Megjithatë, është i afërm i juaj i cili ka nevojë për mbështetje dhe kujdes. Mënyrë që ju sillen në masë të madhe varet nga shërimin e tij, ose të paktën të zvogëlojë frekuencën e acarimin. Jo aq e lehtë për të bërë këto këshilla, por kjo është e nevojshme. Atëherë ju patjetër do të arrijë atë.


  Respekt

  Ndoshta më e rëndësishmja, nevoja për të kujtuar kur kanë të bëjnë me njerëz të sëmurë mendorë - jashtëzakonisht të ulët vetë për veten e tyre.

  Bota e brendshme e pacientëve kaos i plotë, sepse ata nuk mund ta bëjë atë mjaft zakonisht me të tjerët dhe shoqërinë si ajo në mënyrë specifike thekson se ata janë të sëmurë, të varfër, dhe se ata duhet të jenë të frikësuar. Kështu, mendërisht njerëz të sëmurë zakonisht nuk janë të sigurt, ata nuk kanë respekt për veten e nevojshme për një qëndrim pozitiv ndaj personalitetit të tij.

  Prandaj, është me rëndësi jetike për të trajtuar këta njerëz me respekt. Sa lehtë të harrojmë se ata janë duke bërë të mirën e tyre për të përballuar me Sëmundjet e tyre të dhimbshme! Ju gjithmonë duhet të përpiqen që të respektojnë dhe të marrë parasysh se keni të bëni me një të rritur - madje edhe kur i pyetur nëse ai harroi që të lahen dhëmbët tuaj, ose siguroj se gërvishtem dorë nuk është për shkak të faktit të asaj që ai sapo kishte menduar.


  Nëse ju jeni duke folur mospërfillës ose si një fëmijë, ajo do të keqësojë shëndetin e tij dhe marrëdhëniet tuaja.


  Paqe

  Duke folur të qëndrojnë të qetë, qartësi dhe directness. Mos harroni se i afërmi juaj mund të dëgjojë zëra të çuditshme dhe duke parë gjëra të çuditshme, mendimet e tij e kërcim ndërsa ai ndjen një ndjenjë të ndryshme. Frazat kështu emocionale gojor gjasa për të vënë atë në një fund të vdekur, dhe një fraza të shkurtra janë të qarta dhe të qetë atë. Supozoni se ju protestuan sjelljen e tij dhe ka shprehur kjo shumë emocionale - ka shumë të ngjarë, ai thjesht nuk ju dëgjojnë ose nuk mbani mend se çfarë është diskutuar. Dhe kjo ka të ngjarë të ndonjëherë sillen në të njëjtën mënyrë.


  Përmbajtje

  Nëse jeni të sëmurë ose prish shumë i dobishëm për disa kohë për të lënë. Vështirë se çdo gjë mund të zgjidhet durimin kur ai është në një gjendje të përkeqësimit, dhe ju vënë jashtë bilancit, dhe ende marrëdhënia juaj do të mund të ndikohen seriozisht. Marrë masa të menjëhershme është e nevojshme për kërcënim ndaj njerëzve apo pasurisë. Por në qoftë se situata nuk është aq e rrezikshme është padyshim më mirë të presë me vendimin për të ofruar pacientit dhe vazhdojnë bisedën, kur të gjithë të zgjidhur poshtë.

  Ndoshta pak njerëz janë dakord me këshillin për të shpenzuar me pacientët si pak kohë që nuk është për të dëmtuar. Por sëmundjet mendore të ndryshojnë në këtë drejtim nga individët.

  Gjatë rëndim njerëzit jo gjithmonë e kuptojnë apo mbani mend atë që bëjnë ata, të themi, të mendojnë dhe të ndjehen. Dhe kështu ndodh që prania e të afërmve ose miqve të aftë për të shpejt të përkeqësojnë marrëdhëniet se sa për të ndihmuar pacientin. Në episod akute, pacienti mund të shpërthejnë me zemërim dhe abuzim dhe fyerje të duan shumë një të tillë dhe në fund do të ndjehen fajtor.

  Mbani në mend afat të gjatë. Ju, si asnjë tjetër, në gjendje të japë atij dashurinë, mbështetjen dhe qëndrueshmërinë e marrëdhënieve. Ju do të duhet atë për shumë vite të jetës së tij në dritën dhe në kohë të vështira. Por kjo do të jetë i mundur vetëm me kusht që ju të mbani shëndetin dhe marrëdhënie të mira me të.

  Për këtë ajo mund të jetë e nevojshme për të ndërprerë një kontakt në qoftë se ju ndiheni të lodhur, ose një rëndim të sëmundjes. Shumica e pacientëve të ndjeni nevojën për ruajtjen distancohen aspirojnë për këtë. Fakti që ato janë në fakt shumë më të vështirë për të ndjehen sjelljen e tyre me të dashurit se distanca nga ta.

  Ata mund të duhen vite për të siguruar që ju jeni në gjendje për të vërtetë të pranojë faktin e sëmundjes mendore të një të dashur. Dhe e gjithë kjo kohë ju nuk mund t'i japë atij mbështetjen e vetëm të tillë që ai ka nevojë. Përpjekjet për të rrëmbej atë nga sëmundje apo shpejt eliminojnë simptomat vetëm të çojë në frustrim dhe të gjitha zhgënjim.

  Ju duhet të bëjë gjithçka për të paparashikueshmëria e simptomave ka bërë kërdi në jetën tuaj. Sëmundje në mënyrë të pashmangshme kërkon që të gjitha sakrifica të mëdha. Dhe kjo është shumë e rëndësishme të mos e çmuar jeta juaj të bëhet i njëjtë çorganizuar dhe kaotik si jetën e pacientit. Ju duhet për të vlerësuar aftësitë e tyre dhe të veprojnë. Por veprimet tuaja nuk duhet të merrni të përfshirë pacientin. Vetëm nëse jeta juaj është më pak kaotike, ju mund të lehtësojë gjendjen e tij.


  Ndarja e sëmundjes dhe pacientit

  Sëmundje mendore ndikon seriozisht në mënyrën se si personi mendon dhe sillet dhe çfarë ai mund të bëjë. Megjithatë, për ata prej nesh që të komunikojnë me njerëzit dhe i do ata, është jetike që gjithmonë të kujtojmë se kjo nuk është vetëm "i sëmurë mendor".

  Ata janë ende qenie njerëzore me ndjenjat e tyre, shumë të prekshme, lehtësisht të humbasin individualitetin e tyre dhe për këtë arsye kërkojnë sidomos ata që i doni ata dhe për të kuptuar. Duke mos ditur se sa do të mund t'u dhënë atyre, ata vetëm rri emërtim të sëmurë mendërisht.
  Miqtë dhe familja të duhet për të luftuar këtë prirje në mendje, ju keni për të ndarë personin nga sëmundja.

  Njohja e simptomave do të ju lejojnë për të lidhur ato me sëmundje, dhe jo nga njeriu. A nuk mendoni se nëna juaj, i cili ka një çrregullim mendor është plot ligësi dhe urrejtje, manipulimin tjerët dhe duke u përpjekur për të bërë kaos në jetën tuaj. Kjo është një sakrificë, dhe ndoshta më të jetë diçka më shumë se i gatshëm për të menduar në mënyrë të qartë dhe të veprojë normalisht.

  Unë uroj që ju urryer sëmundje, dhe dënohet fatkeqësinë e nënës së saj për të qenë i sëmurë. Shumë filluan përsëri të duan të afërmit e tyre të sëmurë mendërisht, filloi të urrej simptoma (duke përfshirë sjelljen skandaloz) dhe sëmundjes.

  Sigurisht, është e vështirë të mos të marrë manifestimin e simptomave të sëmundjes. Por ne duhet të kujtojmë se objekt i ideve delusional, veprimet dhe manifestimet e ndjenjave mund të jetë ndonjë nga të pranishmit. Trajtojnë këtë si një dispepsi fëmijëve. Ajo mund të dëmtojë të gjithë ata që merr fëmijën në krahë, por askush nuk do të mendojnë ndonjëherë të marrin në konsideratë atë një të keqe apo e keqe. Në mënyrë të ngjashme, zemërimi i pamatur, i hutuar ide mend pas kuvendit dhe simptomat e tjera të sëmundjes mendore - e gjithë kjo është asgjë më shumë se simptomat.

  Nëse afërmin tuaj në spital, ka të ngjarë që të jetë objekt i simptomat infermierëve dhe mjekëve të tij, jo ju. Kështu, ajo nuk është e zemëruar me ju, dhe infermieret sepse ata janë duke u përpjekur për të derdh helm në Të kafe. Dhe në qoftë se iluzionet e tij dhe hallucinations, dhe do të përdoret kundër jush, kjo nuk është për shkak të ju, dhe ndoshta për shkak të lidhjes së dukshme në mes jush.

  Ju mund të rritur cilësinë e jetës dhe vetë-respekt të njerëzve me sëmundje mendore kur tregojnë që ju dini për sëmundjen e tyre dhe ende duan ata. Ata kanë nevojë të ndjehen pjesë e një grupi të caktuar. Shumë miq ish dhe miqtë e shkollave larg prej tyre, dhe i vetmi që qëndron me ta për një kohë të gjatë, të gjithë anëtarët e familjes.

  Dashuria juaj nuk duhet të bazohet vetëm në atë që ata dikur ishin, ose do të jetë, kur shëroi. Ata duhet të ndihen se ju i doni ata sot, megjithëse në dijeni të sëmundjes. Ne të gjithë shpresojmë se një ditë të hapur mënyra më të mira për të trajtuar, dhe ndoshta shërimin. Por, ndërsa ne duhet të jemi të vetëdijshëm se ka njerëz që vuajnë nga simptoma që janë përtej kontrollit të tyre. Nëse ju mund të bëni ata të sëmurë dhe dashuria, ka të ngjarë që ata do të jenë në gjendje të pranojë sëmundje dhe kufizimet që shoqërojnë.


  Shpresë për sukses

  Tjetër detyrë e rëndësishme dhe shumë e vështirë - një qëndrim pozitiv për të mbështetur ngjarjet.

  Shmangni ndjenja negative në fytyrën e sëmundjes shkatërruese është shumë e vështirë. Por, për mbështetjen tuaj dhe pamje pozitiv i botës e bëjnë të lehtë të jetë e mundur, jetën e pacientit. Nuk është shumë mund të jenë krenarë në këtë jetë. Miqtë, kolegët dhe të afërmit shkuan shumë më përpara tij dhe të angazhuar në gjërat që ai kurrë nuk do të jenë në dispozicion. Ju duhet të mësojnë në njoftim dhe për të mirëpritur shenjat më e vogël e përmirësimit dhe progresit pa një aluzion e përbuzjes ose nënvlerësim. Potsikavyvshys çfarë i durueshëm, ju manifestime atij më shumë respekt se nëse kemi parasysh se ai më në fund e bëri diçka këtë muaj.

  Njerëzit të cilët janë duke kaluar nëpër një periudhë të tillë të vështirë në jetën time, e cila është kuptuar kaq pak, ka nevojë për vlerësimin e atyre që simpatizojnë me ta.

  Ajo që ne në jetë si ajo shkon në vetvete, për të sëmurët mendorë mund të jetë jashtëzakonisht e vështirë. Prandaj, ajo që ata marrin deri në mëngjes, të kujdeset për higjienën personale, vetë shkoni te mjeku dhe kthehet në shtëpi - nevojë për miratimin dhe inkurajim, pa ndonjë butësi.

  Mundohuni të mbani një simptomë e sëmundjes mendore nuk janë të regjistruar si pozitiv. Kjo mund të luftuar në mënyrë të përsëritur duke theksuar arritjet e kohëve të fundit. Kujtoj pacientin që ai është një e mirë, i fortë dhe trim, vetëm të vazhdojë të përpiqet për të përmirësuar jetën e tyre. Njohin këmbëngulje e saj. Jeta e tij ishte shumë më e vështirë dhe më kaotik se shumica e njerëzve; dhe nga njëra anë, ai mund të di për këtë, por nga ana tjetër, është e lehtë për të ardhur në përfundim se ai nuk është i denjë për shkak se i sëmurë dhe jo të aftë për të shumë.

  Ai patjetër nevojë për ndihmë për të parë në luftën e tyre nga një perspektivë të ndryshme.

  Pacienti veçanërisht nevojë për besimin tuaj dhe mbështetje në kohë të vështira. Edhe gjatë krizës, ne duhet të përpiqemi të gjejmë shenja të paktën të vogla të progresit. Pra, në qoftë se vajza juaj bie për herë të tretë në spital, natyrisht, ju mund të përqendrohen në stimulimit, frustrimi dhe dëshpërimi që ju të dy janë duke kaluar. Por kjo do të ishte shumë më e dobishme në qoftë se ju njohin se sa e vështirë duhet të jetë që të kthehen në spital dhe të thonë se kjo krenarë se, sepse këtë herë ajo është hera e parë që ajo vënë re afrimin e rëndimit dhe vendosi të shkojë në spital.

  Reagimi juaj pozitiv është i dobishëm për disa arsye. Përparim Njohja, megjithëse i ngadalshëm, i jep të afërm tuaj për të ndjehen diçka pozitive në një kohë kur pak e mirë si ju mund të mendoni. Ai e sheh se ju jeni në anën e tij. Dhe së fundi, ju e merrni për të parë gjërat në perspektivë.

  Njerëzit me sëmundje mendore duhet vetëdijen se, megjithë mundësinë e përsëritjes, pavarësisht nga fakti se jo të gjitha gjërat në jetë në dispozicion të tyre, ata meritojnë respekt dhe njohje. Prandaj, duke treguar respekt për të afërm të tyre të sëmurë, keni hyrë në një rrugë të gjatë për luftimin e shtrirë në atë të turpshme dhe poshtëruese stigmës dhe kjo në vetvete mund shumë më të përmirësuar shëndetin e tij.

  Informacion nga artikullin "Të aftësive më të rëndësishme të ndërveprimit me njerëzit e sëmurë mendorë"