Fëmijë i trembur për të ndihmuar atë të fitojë besimin


 • Në pritje të dështimit
 • Ku ka drojë?
 • Strukur apo jo?
 • Çfarë mund të bëjnë prindërit?
 • Nëse, fëmijë i trembur rritet


  Duke kërkuar për një fëmijë i turpshëm, prindërit psherëtimë: çfarë është ajo, kjo i trembur në jetën e të rriturve, ku aftësia për të shkundur bërryla tjetrit - pothuajse një garanci e suksesit. Si për të trajtuar këtë kufi dhe të birin ndihmë trembur ose bijën?


  Në pritje të dështimit

  Të gjithë njerëzit e turpshëm njësoj (dhe fëmijët e përfshirë). Ata ndjehen të njëjtin kuptim në kanë të bëjnë me njerëz të tjerë, ngurtësi, konfuzion, frikë të fillojë ose të mbajë një bisedë.

  Këto ndjenja janë intensifikuar veçanërisht në qoftë se ata të përfundojnë në një situatë të papritur të komunikimit në një kompani të panjohur ose në një kompani të madhe.

  Njerëzit Shy besoj se e gjithë vëmendja është drejtuar vetëm në ata përreth tij. Dhe vini re se kjo është domosdoshmërisht negative. Çfarë përreth kritik i paraqitjes dhe sjelljes së tij, të parë të gjitha metat e veta dhe t E. njerëz Shy janë shumë më shumë gjasa të përjetojnë emocionet negative -. Dhe kur ata janë në komunikim të botës reale, dhe kur ata mendojnë për këtë. Ato karakterizohen nga pritje e vazhdueshme e dështimit, vetë-dyshim.

  Megjithatë populli i ndryshëm drojë mund të ndodhë në shkallë të ndryshme.


  Konfuzioni i butë kur kanë të bëjnë me të huajt në braktisjen e plotë të kontakteve. Përveç kësaj, e natyrshme drojë shumë fëmijë në kohë të caktuara të jetës së tyre. Megjithatë, si një i rritur. Por jo të gjithë fëmijët ai bëhet tipar i qëndrueshëm personalitet.


  Ku ka drojë?

  Duket ide të besueshëm se ky tipar personaliteti është i trashëguar. Askush nuk është i befasuar nëse prindërit e trembur dhe maloobschitelnyh dhe fëmija shikonte me të njëjtën. Por familja mund të jetë disa fëmijë. Dhe ata nuk janë të gjithë të sillen në të njëjtën mënyrë. Shpesh fëmija më i ri është shumë më e qetë dhe të sigurt në kanë të bëjnë me të huajt.

  Shpjegimi është mjaft e logjikshme: fëmija i parë i prindërve vazhdimisht e tensionuar dhe të shqetësuar. Me të dytin ata ndjehen shumë më të sigurt, më pak kufizuese dhe kontrollin e sjelljes së tij. Në shtim fëmijën më të ri pothuajse gjithmonë në konkurrencë me situatën lartë. Ai gjithashtu e di dhe e di se më shumë dhe më shumë atë (për herë). Që ka për të përshtatur, të kërkojë mbështetje dhe simpati për të rriturit, ndonjëherë hytryty dhe t. E.

  Psikoanaliste besoj se drojë është formuar si rezultat i traumave, fëmija i marrë në disa situata të komunikimit.

  Më saktë, ky tipar mund të përcaktohet nga të tre faktorëve (trashëgim, dhe vjetërsisë, dhe trauma).

  Por në disa fëmijë të veçantë për arsye ende mbizotëron.


  Strukur apo jo?

  Sjellja e disa fëmijëve ngjan sjelljen e trembur, por ata nuk janë.

 • Ka maloobschitelnye fëmijë, por nuk ndjehen siklet kohë. Ata janë krejtësisht vetë-mjaftueshme, ata nuk kanë nevojë për ndihmën e të tjerëve.
 • Ndonjëherë sjellje i trembur duke u fshehur dëshirën për të marrë pozitën udhëheqëse në mesin e fëmijëve të tjerë. Një cilësi të përshtatshme për këtë është ende shumë i mangët. Të ballafaquar me sfidat e një fëmijë mund të refuzojnë të kontakteve ("Unë nuk kanë nevojë për atë, nuk e interesuar").
 • Disa fëmijë Dështimi për të Komunikoni - një mjet i vetë-pohim, dëshira për të të treguar fuqinë e tij mbi të tjerët.

  "Unë dua të - diskutim, nuk duan të - unë nuk do!" Është e qartë, në këtë rast, nuk e ndihmon fëmijën që të ketë kontakte, dhe heq atij të arrogancës dhe sjellje sipas qejfit.
 • Vështirësitë në komunikim mund të shkaktohet nga zhvillimi i të folurit të fëmijës, të menduarit, është e vështirë për të përmbushur, të folur dhe për të mbajtur t. n. Në këtë rast, të ndihmojë në klasa të posaçme që kanë për qëllim dhe zhvillimin e gjuhës, të mësuarit dhe aftësitë e komunikimit.


  Çfarë mund të bëjnë prindërit?

 • Më pak merak për probleme të mundshme dhe mjerimit. Shpesh ankth për fëmijën e bën prindërit të monitorojnë çdo lëvizje të tij.

  Ai është i rrethuar vazhdimisht nga të rriturit, nuk ka përvojën e zgjedhjes dhe vetë-rrjeteve.
 • Duke u përpjekur për të rregulluar fëmijën për sukses në biznesin e mëdha dhe të vogla. Jo gjithmonë theksoj dobësinë e tij ose paaftësi ("Ju jeni ende i vogël", "Ju nuk e merrni atë").
 • Jepini atij mundësinë për të shprehur lirisht ndjenjat e tyre dhe ka nevojë. Prindërit gjithmonë soromlyat shumë i shqetësuar që thonë në lidhje me sjelljen e fëmijës rreth.
  Nuk është çudi, ai do të jetë kur ata rriten shumë të varur nga këto vlerësime.
 • Fëmija ka nevojë për të parë se familja e tij gëzojnë komunikimin dhe me veten e tij dhe me të tjerët.

  Më shumë kontakte me fëmijët dhe të rriturit e të gjitha moshave, në situata të ndryshme - parandalimi më i mirë i drojë. Ajo mund të ndahet pushimet, sportive, turizmin, studio dramë dhe më shumë.

 • Nëse, fëmijë i trembur rritet

 • Ai nuk shpreh shqetësimin e tij në lidhje me këtë tipar dhe sigurisht nuk qorto një fëmijë. A nuk e vënë si një shembull për fëmijët e tjerë. A nuk premtoj atij të gjitha llojet e vështirësive për shkak të drojë në të ardhmen.
 • Mos zgjidhni drojë si tipar kryesor i fëmijës së tyre. Është më mirë për të theksuar në bisedat me të dhe të tjerët e forta të tij. Për shembull, ndjeshmëria, aftësia për të kuptuar ndjenjat e të tjerëve, vetëpërmbajtje, kujdes, etj

 • Në rastin e bisedave dështimit totale eksplicite ose lojra nuk janë turp dhe jo i detyruar. Mundohuni thjesht për të përshkruar ndjenjat e tij në këtë moment: "Duket se tani ju nuk doni për të luajtur (duke folur, drejtimin dhe kështu me radhë D..)."
 • Mundohuni të jetë aktiv veten në komunikim. Inkurajoni fëmijën për të folur më shumë në shtëpi.
 • Të jetë atje kur ka një shumë të të huajve. A nuk e bëjnë djali apo vajza të merrni një situatë të keqe për ta. Por nuk do të kujdeset për fëmijën dhe mbi.
 • Ofrimi i një shumëllojshmëri të klasave të zgjedhur. Duke parë suksesin e fëmijës në ndonjë rast, më tregoni se si ai do të mund të përdorin njohuritë e tyre të ri ose aftësi në komunikimin me djemtë e tjerë.

  Ajo shpesh ndjehet fëmija trembur jointeresant për të tjerët.
 • Tregoj mësuesin apo mësuesit për veçantitë e fëmijës në kontakt me fëmijët e tjerë dhe pikat e forta të tij. Kanë për t'i dhënë atij mundësinë për të demonstruar aftësitë dhe aftësitë e tyre.
 • Nëse jeta e fëmijës duhet të jetë një ndryshim i madh, të ndihmuar atë me humbje minimale për të përshtatur për një mjedis të ri dhe njerëzve. Për shembull, para-vizitë me të në një shkollë të re apo klasë, të njohë mësuesit dhe fëmijët. Lose atij situatë të mundshme - ai mund të shihni dhe dëgjoni përgjigjen.
 • Ndani me djalin tuaj apo përvojën e vetë vajzës së.

  Shumë njerëz në jetën time mori në telashe, dhe komunikimit, megjithatë, gjeti një mënyrë. Siguroj se të tjerët nuk janë të angazhuar ekskluzivisht personalitet, dhe shumë më tepër të shqetësuar për çështjet e tyre.
 • Mënyra më e mirë për të menduar më pak për problemet dhe vështirësitë e tyre - për të ndihmuar një tjetër. Është e rëndësishme për të ndryshuar shenjën e ndjenjat e vazhdueshme fëmijë i turpshëm nga negativ në pozitiv. Ndihmon komunikimin me miqtë katër këmbë. Është e mundur që ecin çdo ditë me manar tuaj do të zgjerojë gamën e faqes këndshme - për shembull, me pronarët e tjera qen.
 • Informacion nga artikullin "drojë".