Fëmijë i trembur i cili është fajtor dhe çfarë të bëni


 • Kush duhet fajësuar?
 • Çfarë duhet të bëni?
 • Shpesh drojë në fëmijët e shohin të rriturit në dritë rozë. I tillë
  fëmijë i bindur, jo "detyroj", nuk ka zhurma, sepse ajo nuk shkakton
  prindërit në shkollë. Vuajnë nga fëmijët drojë nuk duan për të tërhequr
  vëmendje, ata janë vazhdimisht të shqetësuar për ata mund të mendojnë
  kështu që ata mund të shfaqen shembuj të mirë të sjelljes.

  Megjithatë
  Të rriturit e miratimit zvogëlon vuajtjet që sjell
  drojë patologjike. Ajo parandalon që fëmija juaj të bëjë miq dhe
  trajnuar mirë në trajtimin me të tjerët. Si rezultat i kësaj,
  fëmijë i turpshëm mund të rriten njerëz me shumë të ulëta dhe të pamjaftueshme

  aftësitë sociale që mund të ndikojnë në të mësuarit, e karrierës dhe familjes
  jeta. Ato karakterizohen nga vetë-respekt të ulët, e cila mund të çojë në
  refuzim i një jete rrezikon dhe të zhvillojnë aftësitë e tyre.


  Për fat të mirë, shumica e njerëzve i strukur bie me moshën. Ende
  Megjithatë, shumë ndjenja ende hidhura mbi të njëjtën ndruajtje, ata
  duket se ata humbur diçka në jetë. Për shkak se fëmijët e turpshëm
  nevojë për ndihmë. Më shpejt kjo do të sigurojë, më mirë. Se ata atëherë nuk
  vjen keq për "vitet e humbura".


  Kush duhet fajësuar?

  Disa
  fëmijë i prirur fillimisht për drojë, në disa të tjera ajo mund të


  zhvilluar "blu" nën ndikimin e rrethanave të caktuara.

  Psikologët tregojnë për shkaqet e saj.

  Predispozicion biologjik .
  Disa fëmijë janë nga natyra më të ndjeshëm ndaj kritikave dhe negative
  situata në komunikim. Zakonisht këta fëmijë një ose të dy prindërit
  vuajnë nga druajtje e dhimbshme apo fobi sociale.

  Ngjarjet stresuese të jetës .
  Shpesh drojë zhvillon pas një ngjarje traumatike, zakonisht
  të bëjë me fëmijën e poshtërimit publik. Gjithashtu, një ngjarje e tillë mund të
  të zhvendoset në një qytet tjetër, kalimin në një shkollë të re apo një probleme serioze familjare të tilla si divorci i prindërve.

  Komunikim negativ në familje .
  Shpesh shkaku i drojë e fëmijës se prindërit e kritikojnë atë
  me ose pa shkak, soromlyat (sidomos me të huajt), provoni
  kontrollojë të gjitha aspektet e jetës së tij. Kjo kritikë nuk është e përhershme
  është i balancuar nga ngrohtësinë dhe lavdërim. Gjithashtu, arsyeja mund të jetë
  Mungesa e prindërve vëmendje kur një fëmijë në familje thjesht injoruar
  dhe të gjitha që kërkohet prej tij - "sillen në heshtje."

  Ngacmimi në shkollë . Negativ atmosferë, konkurrues promovon modestinë e shumë fëmijëve. Sidomos në qoftë se ata zgjedhin për persekutimin sistematik të fëmijëve të tjerë.
  Shpesh mësuesi i fëmijës lënduar kur poshtëruar publikisht nga dështimi,

  injorojmë ose edhe inkurajojnë ngacmime nga shokët e klasës.


  Çfarë duhet të bëni?

  Atje
  shumë strategji që mund të ndihmojnë fëmijët të kapërcyer drojë.
  Psikologët zakonisht rekomandojnë jo duke u përpjekur për një, por disa, kështu që
  është e pamundur të parashikohet saktësisht çfarë do që kjo apo
  fëmijë.

  Tregoni fëmijës tuaj në lidhje me drojë e tij. Frikë
  situata sociale nuk është e pazakontë. Sipas ndryshme
  hulumtim, rreth 50% e njerëzve e konsiderojnë veten i trembur. Prindërit
  të ndihmojë një fëmijë i turpshëm, i thoni atij nëse se ishin të njëjta
  si një fëmijë. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për të ndarë kujtimet, pasi ata ishin të

  më shumë shoqërueshëm, rastet gati specifike ku ata ishin në gjendje për të kapërcyer
  ndruajtje.

  Shprehni simpati për problemet e fëmijës.
  kështu që ai filloi të kontrollojë frikën tuaj në situata sociale,
  e rëndësishme për të gjetur dhembshuri. Ju mund të thoni atë që ju thotë, ai
  i frikësuar për të shkuar diku ose dikush për të folur për të se ju jeni ndonjëherë
  të ndjehen të njëjtën gjë. Kjo lejon që fëmija juaj të ndjehen pranimin, dhe
  kështu fillojnë të flasin hapur për problemet e tyre.

  Diskutoni me fëmijën tuaj avantazhet e komunikimit. Atë
  do të jetë më e lehtë për të përballuar me ndruajtje nëse ai do të kuptoj pse
  në mënyrë të veçantë është e nevojshme. Për shembull, bisedoni me fëmijën tuaj në lidhje me çfarë

  në qoftë se ai "do të tani trim" dhe flasin me fëmijët në shesh lojërash është
  mund të ndihmojë atë të gjeni miq të rinj. Tregojnë histori nga mesi juaj
  Jeta si për të kapërcyer drojë të ju ndihmuar diçka
  për të arritur.

  asnjë tag . Flisni me
  bijtë e drojë, por kurrë në asnjë rrethanë
  e quajnë veten "turpshëm" ose "Tikhonov." Mos lejoni dhe
  njerëzit e tjerë e quajnë fëmijën "qetë" dhe "i turpshëm." A nuk e shpjegoj
  të tjerët, se "është ne kini frikë nga ata" - që ju them në të vërtetë
  fëmijë se si të trajtojë atë.

  Lose situatë "i tmerrshëm" .
  Roli i luajtur lojërat - një nga mënyrat më të mira për të ndihmuar fëmijën tuaj të kapërcejë

  drojë. Që nga fëmijët e vegjël mund ta përdorin lehtësisht lodra
  për shembull, të luajnë së bashku historinë lepuri pelushi i cili pati një frikë të
  bisedoni me kafshët e tjera, le të vetëm një fëmijë të kuptoj se si për të
  karakter për të përballuar me këtë problem. Me fëmijët më të vjetër mund
  ndajë rolet dhe praktikës, të tilla si përgjigje të lexojmë
  mësim apo intervistë.

  Vendosni qëllime realiste .
  Për të përmirësuar aftësitë e komunikimit psikologët rekomandojnë për të vendosur
  fëmijë i trembur specifik, por qëllime realiste. Të tilla si: adresa
  klasë e raportit, për t'u bashkuar me fëmijët e tjerë luajnë, pyesni
  Pyetjet e mësimdhënës.

  Prindërit mund të mbani një kalendar të veçantë dhe të festojnë
  yll apo fytyrë smiley çdo ditë kur fëmija përfunduar të planifikuar
  qëllimi.

  Qenët i shoqërueshëm Award fëmijë .
  Asnjëherë turp sjellje fëmijë i trembur - efekti është
  prapa. Por çdo herë ai sillet kapërcen drojë, nuk
  pajis keq në lavdërim dhe çmime. Nëse keni vendosur një fëmijë të veçantë
  qëllim për të kapërcyer drojë - të identifikojnë dhe shpërblim, që ai
  do të në këtë rast. Nëse një fëmijë ka bërë që para se të ishte për atë
  shumë e vështirë - kontrolloni ajo blej trajtojnë tij të preferuar ose shkoni
  diku së bashku.

  Nëse
  si të gjithë tjetër dështon, ose të shmangur njerëzit e tjerë bëhet e qartë

  patologjike, ju mund të kenë nevojë për të referuar në
  psikolog. Në këtë rast, nevoja për të formuar një specialist në fushën
  psikologji fëmijë dhe përvojë të gjerë me fëmijët dhe familjet.
  Ajo është e mirë në qoftë se ky psikolog ka punuar në mënyrë të përsëritur me
  drojë në fëmijët. Shumë fëmijë mund të ndihmohen pa ndihmë
  specialist, por në çdo rast e rëndësishme që prindërit dhe të afërmit e tjerë
  ishin me fëmijën, i paguar atë dhe e mbështetur kohën e tij.