Fazat e mirëqenies Familja e martesës dhe kriza


 • Faza e Romance
 • Faza realizëm
 • Hapi prindër (3 - 5 vjet të martesës)
 • Faza kompromis (5 - 10 vjet të martesës)
 • Faza Transformimin (pas 10 vjet martesë)


 • Faza e Romance

  Kjo fazë është quajtur shpesh "muajin e mjaltit" si të dashuruar dorë për dore drejtuar fat të mirë, pavarësisht vështirësive dhe problemeve. Dallime të personalitetit të duket e parëndësishme, si edhe studimin e koncentruar e njëri-tjetrit dhe të gëzojnë jetën së bashku. Në mënyrë tipike, kjo periudhë zgjat rreth një vit. Ajo karakterizohet nga një tërheqje të fortë seksuale dhe marrëdhëniet nuk janë të menaxhuara nga racionalitetit dhe sens të përbashkët, dhe hormonet.

  Shumë çifte në këtë fazë me të vërtetë besoj se dashuria e tyre do të kapërcejë të gjitha vështirësitë, dhe vetëm në fazën e dytë të çiftit të fillojë vlerësimin e thellë të shanset e tyre për të qëndruar së bashku për shumë vite.


  Faza realizëm

  Në këtë fazë çift njohin njëri-tjetrin më shumë dhe për të marrë në situata që kërkojnë ata për të marrë vendime të përbashkëta. Ata përballen me probleme të zgjidhen më parë vetëm, dhe jo gjithmonë menjëherë të gjejnë një kompromis që të çon në konfliktet e para.
  Ka frustrimi, vetmia dhe keqkuptim, dhe pak e dinë se këto ndjenja janë normale për identifikimin faza, sidomos pasi u admirim i pakufishëm.


  Shumë martesa dështojnë është në dy vitet e para të jetës si zhgënjyer në çdo partnerë të tjerë mendojnë se kanë bërë një gabim në zgjedhjen. Kjo është një familjaritet i natyrshëm me njëri-tjetrin ata e marrin në nesovmesimost. Seksi bëhet më rutinë, të gjitha-konsumojnë pasion zhduket se të lidhur në të parë disa muajsh të jetojnë së bashku edhe në konflikt. Zhdukja e ndjenjës së dashurisë është shpesh i gabuar për një mungesë të interesit në partnerin dhe me makinë për t'i dhënë fund marrëdhënie.


  Hapi prindër (3 - 5 vjet të martesës)

  Shfaqja e fëmijëve zbulon probleme që tashmë janë të martuar. Nga njëra anë, fëmija tërheq fokusin mbi të tjera - në këtë fazë është qartë e dukshme nëse gruaja të punojë dhe të mbështesin njëri-tjetrin.

  Shfaqja e fëmijëve është shpesh shumë herët për një çift sepse është e vështirë për të mbajtur vëmendjen mbi marrëdhëniet e mëtejshme të ndërtimit të kur të dy prindërit të fjetur, punojnë shumë dhe kanë pak mundësi për t'u çlodhur plotësisht. Për të ruajtur martesën tuaj, ju duhet të refuzojnë të sakrifikojë për të mirën e fëmijëve (veçanërisht fëmijët që u rritën nuk falënderoj për këtë) dhe i kushtoj vëmendje të paktën një gjysmë njeri. Shumë harroni rregullin kryesor martesë të qëndrueshme: vëreni gjërat e mira, të miratojë dhe të mbështesë çdo të tjera të paktën tre herë më shumë gjasa se të nxjerrë në pah se nuk i pëlqen.


  Faza kompromis (5 - 10 vjet të martesës)

  Në këtë fazë, çiftet e kanë kapërcyer me sukses fazën e mëparshme, të zbresë nga qielli në tokë dhe të fillojnë për të dëgjuar nevojat dhe dëshirat e njëri-tjetrit, të mësuarit për të negociuar sferën e ndikimit dhe të merren me situata konflikti.


  Faza Transformimin (pas 10 vjet martesë)

  Në këtë fazë, çift gëzon të gjitha përfitimet e martesës, sepse martesa i jep një ndjenjë e besimit në të ardhmen. Besimi reciprok krijon një raund të ri të afërsisë në mes të bashkëshortëve. Për të ruajtur intimitetin bashkëshortët duhet të punojnë vazhdimisht për marrëdhëniet, duke treguar çdo respekt dhe dashuri të tjera. Rreziku i komplikimeve ndodh kur fëmija i parë është mosha dhe pavarësia.

  Ne kemi përshkruar fazat e martesës shumë sipërfaqësisht dhe në mënyrë skematike që ju të kuptoni se për të mbajtur familjen të fortë për shumë vite për të ditur, e cila është arsyeja pse ju duhet të shkoni. Për shkak të vështirësive dhe vullnetin për të ndryshuar - çelësi i suksesit gjysmë për të kapërcyer ato.