Sindromi BurnoutSëmundje Workaholics, ndonëse i vështirë ulovyma herë të parë, sjell një shumë probleme. Gjendja e keqe, ndjenjë skllav, i punës i kotë dhe e pakuptimtë, lodhje e padurueshme në mëngjes, ankthi dhe depresioni ndikon në imunitet. Shpesh workaholics pikturoj veten në një sëmundje dhe ajo më në fund vetëm të pushoni zymtë.

Simptomat dhe grupi rrezik

Shiko: ata shpejt lodhem, të marrë një punë si një ndëshkim, konflikt me të tjerët, keq pranojnë kritikën, kafe e tepërt të pijshëm dhe / ose alkool, pushoi të jetë i kujdesshëm dhe i përpiktë, ka të ngjarë se sindromi ka një efekt.Është supozoj djeg parë ishte një njeri i shumë mirë të punës, entuziaste, por barra varfëruar burimeve të tepruar të energjisë të individit. Dhe jo vetëm në vëllimin e punës: një kodër të pjerrta përbëhet nga një orar shumë të ngjeshur, mungesa e gjumit, konkurrencën e lartë, mungesa e shpërblime dhe stimuj, mungesa e kontrollit mbi situatën, kufijve të paqarta e nënshtrimit dhe të iniciativës Karan. Kur vyhoryayuchymy ligët më shumë dhe më shumë negative faktorë të rëndësishëm për të kaluar nga puna ... për një familje, hobi ose vetëm një ndryshim pamje.

Jobs - vetëm pjesë e jetës, jo jeta, dhe natyrisht kjo është - ne nuk bëjmë.


Duke vënë në qendër të jetës së tij të punojë vetëm një person në rrezik. Riorientohet! Dhe, sigurisht, duke dyshuar një barrë të rëndë në të ardhmen, të merrni parandalimit Burnout.


Vetë burnout emocional sindromë në

Mos e merrni në shtëpi të punës! Duke ecur, format kujtesën tuaj duke fshirë gjithë listën e shqetësimeve aktuale.

Ndani qëllimet afat të shkurtër dhe të gjatë. Hapat e vogla që ju do të arrijë më shumë!

Mos të shmangur miqtë janë të ndarë me ta pikëllimin dhe gëzimin e tyre. Bisedoni me dikë nga konflikti i familjes apo tension në punë dhe ndoshta ju do të ofrohet një zgjidhje të re origjinale.Urren dhëmbët heroikisht ztsipyvshy të eprorëve të tij: Fuqitë e juaj thjesht nuk mund të humbasë.

Shumë e lodhshme marrëdhënie të detyruar gjatë procesit të punës. Nëse jeni të zhytur plotësisht nga telefonata në punë, më mirë të harrojmë për Skype, ICQ dhe Facebook. Mos u mundoni për të mbajtur gjurmët e shumë gjërave në të njëjtën kohë.

Në fundjavë relaksoheni! Më të mirë për të shkuar jashtë qytetit apo për të bërë një program kulturor - kinema, teatër, ekspozitë. A nuk kurdisen para se të shkojnë në shtrat. Tune në paqe dhe qetësi. Nuk është çudi që ata thonë: "mëngjes është më e ditur se në mbrëmje." Bëni ushtrimet e mëngjesit, të angazhuar në sport dhe të ndjekë regjimin.Gjatë punës intensive nuk ha tepër dhe mos e mundo veten uria. Stomaku duhet të jetë i qetë si ju.

Nëse ju e dini që ju kërkojnë nga shumë flisni me shefin, ndoshta kjo nuk është me të vërtetë punojnë për ju. Nëse krijues juaj nuk i plotëson vlerësimin e pritur, asgjë nuk dhemb ju dërgoni jashtë rinisë tuaj dhe të shohim se si për të trajtuar konkurrencën inovacionit. Ndjenja forcën e tij, ju nuk do të duan të humbasë.

Sipas psikiatrit gjerman Martin Grabow për të përmirësuar gjendjen në vyhoryayuchymy ka vetëm dy mundësi:

  • ndryshim, guximi për të folur për situatën aktuale të problemit (nëse kërkesat e tepruara ose mundësi të pamjaftueshme për të realizuar veten në vendin e punës), duke treguar kufijtë e saj dhe të fillojnë të bëjnë ndryshime brenda arsye.

  • shkoni: të heqë dorë aktivitetet për të gjetur një ambient më të përshtatshëm.