Seks në dashuri ndryshon strukturën e truritShkencëtarët besojnë me të gjitha speciet biologjike që jetojnë në tokë, njeriu është në gjendje të ndjehen të orgazmë të fortë. Deri kohët e fundit u mendua se ndryshon partnerë seksualë rrit dëshirën seksuale dhe orgazmës të ndritshme, që ishte një tradhti justifikim i atyre që avokojnë poligaminë, por shkencëtarët moderne amerikanë kanë hedhur poshtë akuzat.
Sipas pikëpamjes së tyre, ruajtjen afatgjatë të dëshirës seksuale nuk kontribuon në rritjen e numrit të partnerëve seksualë dhe marrëdhënie të gjatë me vetëm një të dashur.

Fakti që gjatë marrëdhënieve seksuale me një burrë, i cili është ndjenjë, truri përshtatet për partner të caktuar dhe ndërton strukturën e saj, që ndërveprojnë me agjencitë e tjera.

Ky fenomen quhet neyroplastichnosti. Sidomos përforcuar efektin pozitiv neyroplastychnosti e bën kontaktin me sy kur "sy për sy" gjatë raportit seksual. Në këtë rast, një partnerë të veçantë të sindikatave dhe mendimet e tyre. Nëpërmjet këtij kontakt vizual rrit prodhimin e dopaminës neurotransmitter dhe hormonet, të cilat janë kyç në sistemin për të shijuar seksin.

Sipas shkencëtarëve, për të arritur kontakt seksual kënaqësi më i lartë duhet të jetë një akt i përbashkët, jo një mënyrë për të kënaqur dëshirën e tyre anë të trupit të një personi tjetër. Egoizmi në këtë situatë obdilyaye shumë egoist.


Herët psikologë austriake të shekullit të kaluar kanë argumentuar se pik rastësi ngacmim prodhuar një orgazmë më intensive në të dy gjinitë.