Seksi dhe dashuria hyjnore - çelësi i lumturisë


Në një epokë të shpejtësi të lartë, garë e përjetshme për sukses dhe përpjekjet për të qenë gjithmonë dhe kudo e parë të ndaluar të lehtë dhe mendoj se kjo mënyrë e jetës mund të jetë kënaqësi dhe ndjenjë se "këto ditë nuk jetoi më kot." Kjo duket të jetë kufiri i ëndrrave të çdo njeriu modern është pamja tërheqëse, rritja e karrierës, familje të fortë dhe të familjes respekt. Me gjithë këtë, si shumë besojnë, ju mund të gjeni lumturi dhe i vetëkënaqur famëkeq.

Megjithatë, sipas psikologëve dhe Neuroscientists amerikane, pasuri materiale, pamjen, gjininë, moshën dhe madje edhe shëndetin nuk ka bërë shumë ndikim në aftësinë për të gëzuar jetën dhe të ndjehen të lumtur.

Gazetar amerikan Nicholas Kristof ju lejon të vendosni kush do shumica prej nesh janë të kundërt. Mundësia e parë është paraqitur si një beqar suksesshëm i bukur Richard, i cili arritur sukses në karrierë, duke luajtur rregullisht me sport, jo ankohet shëndetin, është i kënaqur me krijimtarinë dhe duke shkruar poezi. Richard është në gjendje të planifikojë procesin e arritjes së qëllimeve të tyre, besojnë në aftësinë e tyre, ai mund të kushtojnë kohën maksimale zbatuar planin e tij, por ai është i imunizuar ndaj stresit, lodhjes dhe raca të vazhdueshme rraskapitës për lumturi. Mundësia e dytë - 64-vjeçari African American Lorna nga shëndetit të dobët.


Kjo është një grua e vjetër, paraqitja e të cilit është larg nga idealet moderne, dhe gjendjen financiare është e dobët. Por ajo ka një burrë të dashur dhe shumë miq, duke besuar atë, dhe më e rëndësishmja, pavarësisht problemeve të tyre, ajo e gjen forcën për të ndihmuar të tjerët dhe është organizator i ngjarjeve të ndryshme bamirëse.

Sigurisht, shumë nga ata që do të ishte në vend të Richard, por sipas psikologut Jonathan Heydt, Lorna është ndoshta shumë më të lumtur. Ajo ka shumë avantazhe për Richard, sepse jeta e saj ishte e vështirë, ajo është një martesë e suksesshme, shumë duke folur me njerëz dhe rregullisht shkojnë në kishë, ku ata gjetën shokët dhe bashkëpunëtorët e tyre.

Sipas Heydt, puna kolektive për të mirën më të madhe është e vetmja mënyrë për të rritur shanset tuaj për të lumturisë, sepse altruizmi - diçka e çuditshme, shumë e fuqishme në ndikimin e saj në njerëz dhe trudnoob.

Si rezultat i hulumtimit, shkencëtarët kanë arritur në përfundimin se aftësia për vetëmohim të ndihmuar të tjerët jo vetëm që i bën ata që kanë nevojë, por edhe ndihmon për të bërë më tërheqëse për seksin e kundërt. Edhe mendimi i bamirësisë, si shkencëtarët besojnë, përfshijnë pjesë të trurit që janë përgjegjëse për ndjesi të këndshme e ushqimit apo seksit.

Material i përgatitur posaçërisht për Svetlana Khomenko Medkrug.ru