Formulë sekrete për një puthje të mirëHulumtuesit përpiqen të zbulohej biokimi e kisses them se pështyma rrit makinë seksi, duke shpjeguar se ai përmban testosterone, një hormon rrit seksualitetin. Vëzhgime shkencëtarët sugjerojnë se njerëzit e puthjeve stil promovon transferimin e testosteronit në një nivel nënndërgjegjeshëm, në mënyrë që të stimulojë aftësinë grua sexy-së për të krijoj dhe estrogjenit.

Filematologiya gjithashtu të përpiqen për të shpjeguar lajkat dashurinë dhe marrëdhëniet seksuale në aspektin e proceseve kimike, të cilat njerëzit nuk e kuptojnë.

Kjo është ajo që çoi eksperimente Psikologu Wendy Hill me Kolegjin Lafeyettskoho në Pensilvani, e cila arriti të gjeni disa dallime shumë interesante në nivelin e hormoneve në burrat dhe gratë kissing.

Eksperimenti u ndoq nga të rinjtë, djemtë dhe vajzat - studentët e kolegjit, të cilët ishin të ndarë në çifte. Brenda 15 minutave të puthur dikë, të tjerët mbajtur duart dhe për të dëgjuar muzikë. Kortizolit atëherë secili pjesëmarrës është matur (hormon stresi) dhe oxytocin (një hormon promovon orgazmë dhe lindjes).
Përvoja ka treguar, pas puthjeve niveli i kortizolit është ulur në të dy burrat dhe gratë, dhe nivelet e oxytocin ulur vetëm në gratë, ndërsa burrat rritur. Shkencëtarët mendojnë se gratë nuk janë vetëm të puth, romantike kërkohet me lule, qirinj dhe muzikë. Ndryshimi në një atmosferë më romantike tregoi këtë: një rënie të mprehtë në kortizolit në të dy djemtë dhe vajzat.


Sa për oxytocin - të dhënave është ende analizuar nga shkencëtarët.

Kështu, ky studim konfirmon se kisses zvogëlimin e stresit. Kjo nuk ndodh vetëm në njerëzit. Një reagim i ngjashëm që ndodh instinktivisht, karakteristikë e shumë kafshëve, një anëtar i paketë me anë të ngushëlluar e përqafime të tjera, kisses, krehje e flokëve, etj

Lajme përgatitur në www.livescience.com