Sekreti për kryerjen e suksesshme


 • Fillim i suksesshëm
 • Gjeste, sjellje, shprehjeve të fytyrës
 • Ton, shprehje, reagim

 • Prandaj, të gjitha përgatitjet e vë prapa, dhe lexojmë është shkruar, pas një nate pa gjumë. Dikush mund vetëm të hapë derën për sallë, shkoni dhe të fillojnë të flasin. Qëndro. Tani fillon më e rëndësishme. Në audiencë ndikon çdo gjë, madje se si ju hyjnë në dhomë. Jashtë, gjestet - shihet të gjithë njerëzit në një nivel nënndërgjegjeshëm. Këtu janë disa këshilla për t'ju ndihmuar të ketë sukses.


  Fillim i suksesshëm

  Kur ju shkoni në audiencë të lëvizur me besim, nuk Semenov dhe mos bëni lëvizje të bezdisshëm. Ndiqni ritmin tuaj normale, kjo ju bindë audiencën që ju të mos shqetësohen dhe nuk nxitojnë.

  Kur ju kanë prezantuar, të rritet, duhet të paraqesë një sallë të vogël buzëqeshje dhe hyjnë në kontakt të drejtpërdrejtë me sy me audiencën.

  Për të treguar rëndësinë dhe urdhëroj audienca respektojnë nevojë për të kontrolluar hapësirën maksimale. Mos u mundoni për të nxjerr një njeri të vogël dhe jo Taites diku në qoshe të fazës së. Të jetë i sigurt për të marrë një vend në qendër ose të paktën të drejtohen në qendër të vëmendjes së tij nga koha në kohë.
  Zgjas shpatullat, të heqë kokën tuaj dhe të ligët përpara pak, duke treguar një lloj hark të audiencës, ky gjest atëherë mund të përsëritet disa herë.

  Kur ju shkoi në podium, fazë, tribunë apo hequr për të folur, nuk nxitojnë menjëherë të fillojnë të flasin.


  Të jetë i sigurt për pushim. Ju mund të përfitojnë nga çdo mundësi - të kërkojë për një gotë ujë, vë këtë veprim letër diçka. Përdorni shkallën pauzë ju konsiderojnë të nevojshme për të përgatitur veten mendërisht dhe për të përshtatur audiencës për të komunikuar me ju. Nëse ju jeni shumë i shqetësuar, të marrë një breaths pak të thellë para fjalimit. Ndalo gjithashtu të ju ndihmojë për të mësuar disa sekonda hapësirë ​​rreth jush, kuptoj se sa ju do të jeni duke përdorur. Mos harroni aksiomë teatrale: aktor i talentuar, më shumë ai është në gjendje të mbajë një pauzë.

  Pastaj nuk e vetëm të mbështesë sytë dhe shikoni me kujdes në sallën, të marrë një sy në të gjithë audiencën.

  Qëndro shikoni në më të audiencës që do të jetë beacons vizuale bosht në fjalën tuaj. Pastaj, nëse është e nevojshme, ju mund të ndryshojë. Mundohuni të jepni vëmendjen tuaj personale të një numri në rritje të njerëzve, por të jetë i sigurt për të ecin nëpër dhomë view hapësirë ​​- nga e majta në të djathtë, nga i pari që rreshtin e fundit. Mos zgjatem shumë kohë në në rreshtat e fundit dhe pastaj kaloni në pikëpamjen tuaj të ulëseve të përparme. Mos harroni, ata gjithmonë merr njerëzit më të interesuar në sytë e tyre ju do të gjeni një mbështetje. Fixing për disa prej vizual "anchors" fillojnë të flasin.


  Gjeste, sjellje, shprehjeve të fytyrës

  Shprehjet e fytyrës tuaj dhe gjestet japin popullit një përvojë shumë më tepër se çdo gjë që ju thoni. Gjeste të përqendruar vëmendjen në rëndësinë e informacionit. Në gjest-ekzistojnë tre rregulla: i pari - nuk e vënë dorën në xhepin tuaj; Së dyti - nuk e fshehin ata prapa shpinës së tij; E treta - nuk e marrin up objekte të tyre të huaj. Hands - ajo ndihmon që gjithmonë duhet të jetë e lirë dhe e gatshme për të bashkuar në një njësi të vetme me mendimet tuaja.

  Mos përdorni "mbrojtjen" ose "mbrojtëse" të trupit, të tilla si kalimi armët në gjoks, hedhjen e tyre prapa. Kalimi duart tregojnë pasiguri se personi thotë.

  Më të mirë për të marrë një pozicion të hapur dhe herë pas here tregojnë një buzëqeshje. Rregullisht Monitor sjellje tuaj, të mbajtur mbrapa drejt, ngritur kokën tuaj, lëvizin natyrshëm.

  Gjatë të folurit publik nuk ka të ngrirë, si një monument, dhe mos hedhin kokën tuaj mbrapa kështu që ajo e shtyn ju mbani audiencën tuaj dhe rrjedhën e psikologjike të energjisë, të cilat duhet të ndikojnë në mënyrë dinamike të tashmen. Të jetë i sigurt për të lëvizur. Ne duhet të tregojmë veten gjallë, energjik, dinamik. Lëvizjet tuaja duhet të jenë të shkurtra, të sakta dhe bindëse. Kur ju dëshironi diçka të theksoj podaytes trupin drejt audiencës, ose përdorni gjest e trupit tuaj i afrohet audiencën.

  Nëse ju mund të merrni më afër audiencës, të bëjë atë kur ju doni të thoni diçka të rëndësishme për të informuar dhe të bindur audiencën tuaj të drejtë të saj.

  Vazhdimisht mbani kontakt me sy me audiencën. Një folës me përvojë gjithmonë shikuar vëmendjen e publikut, duke kërkuar nga rreshtat e para në pjesën e pasme. Në qoftë se ju përdorni shënime, të bëjë atë me shumë kujdes, sy të shpejtë dhe të shkurtër poshtë dhe të shohin tekstin sërish ngre sytë tuaj, largoi të gjithë vëmendjen përsëri në audiencë.

  Konsideroni karakteristikat kulturore, kombëtare, fetare dhe të tjera të audiencës. Për shembull, kinezët dhe japonezët të hapë sytë tuaj në sytë mund të shkaktojnë ndjenja negative, si në kulturat Lindore nuk u pranua.

  Në njerëzit e Kaukazit jetoj sy shumë në sytë e një njeriu shihet si një sfidë për një duel, etj Gjithashtu me kujdes të madh duhet të përdoret shaka mbi tema kombëtare apo fetare.

  Ju nuk duhet të jenë të ngrira, shprehjet e vërteta të fytyrës. Përndryshe ju telefononi mërzinë dhe indiferencën e publikut. Bazojnë atraktivitetin tuaj si një drejtues - një buzëqeshje të lehta të këndshme. Provoni kalimin në çdo temë kyç për të shoqëruar çdo ndryshim në fytyrë: një ashensor pak ose ballë Lead sytë, përdorni një i ngadalshëm kthen kokat. Nëse i ulur - përfshin duart e lëndës: diçka veprim ose të ndryshojë pozicionin e tyre pak.

  Ndërsa ulur gjatë gjithë kohës thekson lirinë e sjellje tuaj.


  Ton, shprehje, reagim

  Përsëritja e shpeshtë e fraza të thjeshta ekspresive, frazat gjalla kontribuon në suksesin e të folurit publik. Megjithatë, të përpiqet të shmangë vegla të papërshtatshme dhe të parakohshëm. Ne nuk mund të lejojmë frazat përmbajtjen ishin larg nga të menduarit se ju doni të përcjellë për audiencën.

  A nuk demonstrojnë avantazhet apo mendjelehtësi kur të komunikuar me audiencën, nuk po thoshte "po" moralizimeve ton. Një qasje serioze në formulimin e përgjigjeve të pyetjeve - përgjigjeve të ofrojë një mundësi për të theksuar edhe një herë dispozitat kryesore të fjalimit tuaj.

  Shmangni acarim, armiqësi apo sarkazëm, madje edhe nëse pyetjet e pakëndshme për ju. Ku më mirë - paqe, vullnetit të mirë dhe humor dritë.

  Mendoni filozofikisht ndonjë aksident dhe shqetësim - mikrofon thyerje, duke rënë në dysheme me një gotë ujë, një pauzë e papritur, etj Ju nuk mund të publikojë konfuzionin e tyre dhe të jenë negative për çështjet negative që kanë lindur nga rastësia apo ishin "shtëpi i bërë" armiq tuaj. Më të mirë të reagojnë me humor, mundi në mënyrë të dobishme. Gjuha duhet të rishikojë situatën, tregojnë se e gjithë kjo nuk e ndalon atë, dhe probleme nuk trokas atë nga ulluk.

  Nëse ajo është ndërprerë nga duartrokitjet, për të pritur për përfundimin e tyre dhe pastaj të vazhdojë - në fillim të fraza tuaj të ardhshëm u dëgjua nga të gjithë. Gjithashtu mos harroni se armiqësi duartrokitje duartrokitje Ne duhet të përfundojë para dëgjuesve të lodhur dhe të zemëruar do të "mbyllin" Gjuha.

  Konkluzione duhet të shikoni në sytë e audiencës dhe të thonë diçka të mirë, duke demonstruar vullnetin e tij të komunikimit me audiencën. Ky moment pozitiv në informacionin përfundimtar do të mbahet mend njerëzit në perceptimin e tyre të të folurit tuaj publik.

  Informacion nga I.Medvedeva artikullin "Rregullat për të folur të suksesshme publike"