Sekreti i dashurisë së pakushtëzuarNuk është sekret se njeriu modern është të menduarit e ndryshme praktike dhe të reja - në sfera të ndryshme të jetës, ai shpesh nuk zgjedh se si, dhe çfarë është më e dobishme. Për më tepër, kjo qasje është në përputhje me teorinë e evolucionit, sepse sipas shkencëtarëve, njerëzit duhet të ndihen dashuri vetëm për ata partnerë të cilët janë në gjendje për të transferuar gjenet e fëmijëve me cilësi të mirë në të ardhmen. Kjo do të thotë se të zgjedhurit duhet të jetë të paktën një të shëndetshme, fizikisht tërheqës dhe të qëndrojë në shkallë shoqërore nuk po na ndjekur. Por sipas studiuesve, edhe në këtë "material" sfond nuk mund të pajtohen se komercizlizëm dhe llogaritje e gabuar e mori njeriun modern të gjitha shqisat.

Në eksperimentet nuk arriti të provojë se disa njerëz janë në gjendje të ndjehen dashurinë për të huajt të errët, pa menduar nëse ata janë të përshtatshme për llojin rishikim. Për të testuar aftësinë e shkencëtarëve kanadezë ftuar asistentë të ulët-paguar për njerëzit me aftësi të kufizuara të cilët kanë punuar me pothuajse motivet e altruizmit.
Ndihmëtarë kërkuar një shkaktojnë emocionet ndjenjë e duhur që ata nënshtrohen kur kanë të bëjnë me reparte, dhe nuk do të hutuar nga stimuj pa lidhje gjatë rezonancë magnetike studimit të imazhit. Studimi gjeti se shtatë i trurit të përfshirë tre ishin përgjegjës për ndjenjat romantike që ne ndjehemi ndaj njerëzve të seksit të kundërt, dhe katër kompanitë e mbetura përgjegjëse për llojet e ndryshme të përvojës emocionale - për bujar dhe nganjëherë dua nuk e kuptueshme dhe angazhim.


Gjeti se vetëm ato departamente të përfshirë në "prodhimin" e dashurisë vetëmohues, të përfshirë në prodhimin e dopaminës, paraardhësit të adrenalin, e cila është lëshuar me pranimin e kënaqësi dhe eufori. Sipas Profesor Mario Beauregard Institutit të Neurophysiology dhe aftësive njohëse Université de Montreal Research, natyra i mençur i ka dhënë një përgjigje të tillë të veçantë të trurit për mbijetesën e njeriut, si dhe duke krijuar lidhje të forta emocionale në mes të jashtmit dhe kontribuon në zhvillimin e njerëzimit.

Lajme përgatitur mbi www.timesonline.co.uk