Vetminë, specie vetminë


 • Çfarë është vetmia
 • Llojet e vetmise

  Çfarë është vetmia

  Koncepti i vetmisë të paqartë. Për disa - kjo është torturë për të tjerët - testeve për të tretë - pjesën tjetër.

  Çfarë
  konsiderojnë vetminë - qëndroni një orë, ditë, muaj apo vit? Shpesh
  vetmia - një përgjigje ndaj ndryshimeve të papritura të jetës, të tilla si
  ndarje, divorc, zhvendosja. Por, në fakt, vetmia - që vital
  kusht i domosdoshëm, kur aftësia për të qenë një dhe të gjejnë
  në vetvete një terren është një simbol i rritjes, duke marrë nga dora
  kujdes prindëror dhe aftësi në kohë për të zgjidhur probleme të rëndësishme.

  Në rast të ndryshimeve të papritura në jetën e një personi mund të ndihet si një viktimë

  rrethanat dhe shumë e dhimbshme për të duruar vetminë, për shembull,
  fyerje, faji, ndëshkimi dhe shpengim gjetur, në një largim
  depresioni. Por vetmia mund të perceptohet si i mirë, në qoftë se nuk ka
  pengon të angazhuar në aktivitete krijuese, vetë-zhvillimit, ku ka
  mundësi të favorshme për t'u çlodhur nga ngutje, nxitim dhe rinovimin
  heshtje të kuptuar veten dhe që ndodh.


  Psikoanalist John Bowlby argumentuar se frika nga vetmia - një nga më të fortat
  frikën në jetën e njerëzve. Ju mund të presin një frikë pa kuptim ose
  i papjekur, por pas saj ka arsye të mira biologjike. Brenda
  gjatë gjithë njerëzit historisë menaxhohet në mënyrë më efektive


  përballojë krizën dhe të përballet me kërcënime përmes të afërmve të tyre.
  Kështu, nevoja për lidhje të ngushta dhe të marrëdhënieve të ngushta
  e natyrshme në natyrën e njeriut.

  Disa burra dhe gra nuk mund të tolerojë edhe i përkohshëm
  vetmia (orë, ditë). Qëndruar për një kohë vetëm me të,
  ata ndjehen ankth dhe menjëherë të fillojnë të kërkojnë mënyra për të hequr qafe e
  vetmia, për shembull, telefononi miqtë, duke kërkuar për Takim rastësor
  ndajnë me të tjerët shqetësimin e tyre ose të agresionit dhe duke u përpjekur çdo mënyrë
  shpëtuar nga të paturit të qëndroj një periudhë të shkurtër
  vetmia. Ndoshta këta burra dhe gra të formojnë

  shumica e vizitorëve në faqet online takim. Për këto burrave dhe grave
  nonportable ndjehen të vetmuar, dhe kjo është më shumë si një fëmijë
  Reagimi: kur një fëmijë, si në qoftë se dënohet, duke lënë një në shtëpi, në
  të tjerët shkuan të ketë argëtim. Fëmija është i lënduar dhe lënduar askënd
  afër atje, askush për të folur, të luajnë dhe të bisedoj, askush që
  mund të shndrit ekzistencën e tij, për të argëtuar, për të i kushtoj vëmendje,
  zbavitem.

  Një situatë krejt të ndryshme me vetminë ndodh në rast të humbjes,
  humbje, ndarje ose në fund të fazës së një jetës dhe trajnimit
  tjetër, një krizë Midlife. Në këtë rast, personi për një kohë të gjatë

  (Muaj, vjet) mbetet vetëm me jeta e saj mund të jetohet
  çdo apartament. Njerëzit thonë se "muret fillojnë të bëj."
  Shtrëngimi lehtësuar vetminë dhe ndjenjat në rast të humbjes së një të dashur
  Motivimi njerëzor është formimi i marrëdhënieve të reja sociale, dhe
  kërkojnë fusha të reja të saj të aktiviteteve, kohë të lirë, vetë-zhvillimit.


  Vetmia shkaktuar nga divorc ose ndarje nga një të dashur,
  mund të forcojë ndjenjën e paaftësisë dhe ndjenjat e ndërpersonale
  vetë-dyshim. Shpesh, një person fillon vosprinimt veten tuaj
  Dështimi në marrëdhëniet personale. Frikësuar nga ajo që po ndodh,
  ndërsa ai nuk pranon të njohurit të reja dhe shmang set

  marrëdhëniet e ngushta me gratë dhe burrat, ai shkon në vetminë.
  Vetmia është një mbrojtje e përkohshme nga të dyshuar dhimbje të ri
  apo zhgënjim.

  Për disa njerëz, vetmia mund të rezultojë nga e tyre
  jeta vet dhe marrëdhëniet ndërpersonale, dhe jo rezultat
  humbja e fundit apo ndarja nga një të dashur. Me të vërtetë
  ka disa njerëz të cilët janë të vetë-mjaftueshme dhe jo
  duke kërkuar një marrëdhënie serioze dhe një familje. Bachelor dhe "vetmitar" lehtë dhe të natyrshme të tolerojë vetminë, një tjetër jeta
  besim dhe nuk ka ide - kjo është mënyra e tyre.

  Llojet e vetmise

  Ne mund të dallojmë dy lloje të vetmisë:

 • Vetmia Situatës - nganjëherë përjetuar vetminë,

  se shumica e njerëzve dhe gratë janë duke kaluar tani dhe pastaj.
  Vetmia e situatës mund të jetë për shkak të rënies së ekzistues
  Modeli i marrëdhënieve ndërpersonale.
 • Kronike vetmia - një pasojë e pamundësisë të zgjatur të njeriut për të krijuar marrëdhënie me gratë dhe burrat.
 • Në përgjithësi, burrat dhe gratë që përjetojnë situatës
  vetminë, obmirkuvavshy, duke diskutuar me miqtë dhe korrigjuara modelet e tyre
  komunikim, me kalimin e kohës të gatshëm për të instaluar të reja
  marrëdhëniet. Ata fillojnë të shikoni për miq të rinj dhe serioz
  Marrëdhëniet. Kjo është një dëshirë e shëndetshme e njerëzve shkojnë përmes jetës së bashku, dashuria
  dhe të jenë të dashur, dhe ajo duhet të jetë më e fortë se frika e dështimit dhe

  dhimbje e ndarjes. Burrat dhe gratë që përjetojnë situatës
  besimi vetmia, një përfitim i madh do të demonstruar përsëri
  dhe me kusht atyre ndihmë në krijimin e marrëdhënieve ndërpersonale.

  Për të shkuar nga vetmia kronike gjithashtu duhet të bëhen të sigurt
  në vetvete, për të qenë në gjendje për të kundërshtuar prioritetet dhe vlerat e tyre
  normat dhe pritjet sociale, shpesh të rremë dhe të pasinqertë. Më shumë
  shumica prej gjendjes së tyre njerëz kronike vetmuar mund
  marra për zhvillimin e rezistencës ndaj ankthit social dhe
  zhvillimi i aftësive sociale të komunikimit dhe ndërveprimit.

  Informacion nga artikullin "vetmia".