Dashuria romantike dulls dhimbjenKur në rrjedhën e eksperimente shkencore vullnetarëve iu nënshtruan një dhimbshme pak të temperaturave të larta, trupi i tyre i dha sinjale të qarta se dhimbja është reduktuar kur subjektet e pa fotografitë e të dashurve të tyre. Hulumtuesit krahasuar efektin e marrjes morfinë apo rezultatin e kokainës.

Pesëmbëdhjetë pjesëmarrës ishin burra dhe gra që janë në fillim të një marrëdhënie romantike dhe kanë një pasion të fortë për partnerët e tyre. Vëzhgimet kanë verifikuar se në nëntë muajt e parë të fillimit të marrëdhënies ndjenjat aq të pasionuar që shkaktojnë një person një ndjenjë të rënies emocionuese të lirë.

Për të sunduar nga faktorë të tjerë që veprojnë në tru të subjekteve, studiuesit treguan subjekteve fotografitë e njerëzve tërheqëse, por nuk gjeti prova të efektit analgjezik.

"Kur një person është nën gjithë-konsumojnë dashurinë, Gjendja e tij është duke ndryshuar në mënyra që shkojnë në tru për të bllokuar sinjalet dhimbje," - tha të arriturat e plumbit të tij të grupit hulumtues studiues Sean Mackey (Sean Mackey). - "Ne e stimuluar disa sisteme shumë të lashta dhe të thellë të trurit që përfshijnë dopamine -. E neurotransmitter kryesore që drejtpërdrejt ndikon humor, shpërblimin dhe motivimin"

Shkencëtarët sugjerojnë se dhimbjen e ardhshëm pas mjete jo-farmakologjike. Për shembull, këngët që ndjell në mendje lidhur fort me ndjenjat pozitive të dashurisë.