Pushim për të lënë dhimbje prapa


 • Zgjedhje kuptimplotë
 • Kuptoni veten
 • Comfort dhimbje


  Zgjedhje kuptimplotë

  Fillimisht marrëdhëniet njerëz janë të ekspozuar shpesh për bukuri kalimtare. Ashtu si çdo gjë tjetër, njerëzit dhe marrëdhëniet e tyre të ndryshojë me kalimin e kohës. Partnerët e përgjithshme Outlook mund të jenë krejt të ndryshme. Prandaj, është e rëndësishme që zhvillimi i marrëdhënieve të ndryshme partnerë të reagimit dhe modelet e sjelljes. Çfarë dukej në të parë një tipar simpatik mund të bëhet përfundimisht e metë i bezdisshëm. Çfarë fillimisht dukej sexy dhe emocionuese, mërzitem dhe opostylet. Partnerët nuk kanë për të fshehur këto ndryshime. Ata duhet të mësojnë për të përshtatur për kushtet e reja.

  Megjithatë, me kalimin e kohës partnerët mund të kuptojnë se ka shumë pak të bëjë, dhe ata nuk e shoh pikë në marrëdhënie të vazhdueshme. Procesi i ndarjes është i lidhur gjithmonë me përvojat e dhimbshme, ndonëse dëshmi të aftësisë së partnerëve të ish për të bërë zgjedhje të rëndësishme, duke pasur parasysh faktin se marrëdhëniet e mëparshme kanë qenë të kota.


  Kuptoni veten

  Zbulimi më e pakëndshme është se dashuria nuk garanton lumturinë. Sa shpesh nuk u betua kanë partnerë që do të duan njëri-tjetrin përgjithmonë, është e mundur që një ditë ata të vendosin të largohen. Dashur të prekshme për njëri-tjetrin, është i angazhuar në një marrëdhënie intime, ato duhet të jenë të përgatitur për abuzim të mundshëm.


  Prandaj është e rëndësishme perceptim pozitiv për veten e tyre, njohuritë e mirë dhe të kuptuarit e vetë, para se njeriu hyrë në një marrëdhënie.

  Njerëzit mund të përgjigjet ndryshe për të thyer. Nëse faza përfundimtare e marrëdhënieve mes partnerëve të përbëhej i lehtë, pasi kryqëzimin ata mund të përjetojnë edhe një ndjenjë e ndihmave. Por shpesh për herë të parë pas pushimit ka një ndjenjë të fortë të vetmisë dhe trishtim. Njeriu ndihet imazhin e asaj që është hedhur, apo ndihet fajtor për shkak se dikush e hodhi atë. Reagimi më e zakonshme dhe relativisht të shëndetshëm emocional në këtë rast është zemërimi.

  Nëse shprehjen e zemërimit dhe acarim pa paragjykuar ndonjë partner, personi është në gjendje të heqin qafe e emocioneve që mund të çojë në depresion dhe vetë-shkatërrimit.

  Lotët gjithashtu të ndihmojë të hequr qafe të emocioneve negative. Sipas një studimi të studentëve të universitetit, njerëzit kanë tendencë për të qetësuar dashuri ndje në ikje emocionet më pak negative se njerëzit kanë tendencë të kenë turp të shqetësuar dhe shmangie. Kjo është për shkak të faktit se perceptimi i marrëdhënieve të vetë dhe qëndrim me një partner në rastin e parë ishte më shumë pozitiv. Njerëzit të cilët janë të shmangur tjetërsuar, të përballur me më pak probleme në marrëdhëniet e thyer që me sa duket ishte për shkak të vlerësim të tyre të ulët partnerin.


  Comfort dhimbje

  Disa njerëz përpiqen të harrojnë vuajtjet e tyre. Ata mund edhe të nxitojnë për të ardhur së bashku me një person tjetër, duke shpresuar për të zbutur dhimbje. Megjithatë, në mënyrë që të vënë dorë me çdo hidhërim, duke përfshirë pasojat e trishtuar të dashurisë këputje, njeriu ka nevojë për kohë, dhe ndjenjat e dhimbshme zhduken vetëm pasi personi me përvojë plotësisht ato. Nëse ne përpiqemi të harrojmë rreth tyre ose nuk i kushtoj vëmendje atyre, ne humbasin mundësi të përjetojnë të gjitha ndjenjat e shkaktuara nga ndarjes nga ish partneri, dhe këto ndjenja mund të gjeni një tjetër shprehje në jetën tonë. Ata mund të parandaluar shfaqjen e besimit dhe intimitetit në një marrëdhënie të re.

  Prandaj është e nevojshme që të kuptojnë se në jetë dashuria pashpërblyerë do të thotë asgjë më pak se një dashuri dhe lumturi. Nëse ju mund të sjellë këtë proces deri në fund, mos hezitoni të kërkoni ndihmë nëse është e nevojshme, ju lënë dhimbjen dhe zhgënjimin pas tij pa rrezikuar shkatërrimin marrëdhëniet e tyre të ri.

  Informacion nga artikullin "The marrëdhënieve të dashurisë hendek".