Divorci, fëmijë dhe familje të reja


 • Prindërit Divorci
 • Marrëdhëniet në mes të gjysmë-vëllezërit dhe motrat
 • Familja e re

 • Martohet përsëri dëshirueshme për gratë dhe burrat, kur ata ishin vetëm. Statistikat tregojnë se jetëgjatësia e njerëzve që jetojnë vetëm kanë më pak se familjes. Vdekshmëria ndër beqarëve meshkuj 2,5 herë më e lartë se në mesin e martuar. Vetëm gratë vdesin 1,7 herë më shumë gjasa se sa femrat e martuara.

  Sipas OKB-së, e vdekshmërisë pamartuar në të gjitha vendet dy herë se i martuar (në Japoni madje 3,3 herë, 3,1 herë në Rumani, etj). E njëjta gjë vlen edhe për gratë e vetme, megjithatë, janë më pak të theksuara vdekshmëria - sidomos ata të moshës 20 deri në 40 vjet, por pastaj ajo rritet me të njëjtin ritëm si burrat.

  Pra, martesa - kjo çështje të jetë e gjatë, kusht ruajtjen e shëndetit dhe të performancës. Prandaj, martesa e dytë është jetik, dhe vetmia është i kundërindikuar burrat dhe gratë, sidomos pas 40 vjetësh.


  Prindërit Divorci

  Sigurisht, fëmija pësoi trauma të rënda emocionale: i divorcuar dy njeri të dashur. Ai e mban mend mirë vetëm për të cilët nuk janë përreth. Gjithmonë duket vlerësim të ekzagjeruar të babait të tij, i cili shkoi në një familje tjetër, ose nënës, edhe në qoftë se ajo kishte qenë e privuar nga të drejtat prindërore nga alkoolizmi apo sjellje imorale.

  La me një prind, fëmija spontanisht kërkon një gjë e marrë më herët dy.


  Dhe prind i vetëm, më të privuar nga të dashurisë martesore, me dhimbje përjetuar fajin në frontin e një fëmije, ndjenjat e babait të tij.

  Kjo lidhjet më të forta të prindit dhe fëmijës së bashku, dhe të takohet me një njeri qëndrim të ri zellshëm. Nëna vajza tha: "Ne nuk kemi nevojë për një tjetër atin." Biri thotë, duke iu referuar njeriun e do nënën e tij: "Ju janë të nevojshme, ne jetojmë edhe pa ju. Dhe unë nuk kanë nevojë për një baba të dytë, unë kam një të tillë. " Ky refuzim i njerk e fëmijës ose kurs njerka e ardhshme.

  Por përvoja tregon se rezistenca është fort vetëm në të parë dhe shpesh të ashtuquajturat adoleshencë rënda - nga 10 deri 14-15 vjet.

  Prandaj, është e këshillueshme për të hyrë në një martesë të dytë, kur një fëmijë 5-6 vjet dhe ajo stung se ai nuk kishte baba dhe është në kërkim të një babai në mesin e njerëzve rreth tij, miqtë mom.

  Por kjo nuk do të thotë se ne nuk duhet të martohet apo të martohet nëse një njeri i mirë u takuan më vonë. Mos të jetë i frikësuar edhe rezistenca e ashpër e fëmijës së martesës së dytë: ajo gradualisht shkon jashtë, del dhe pajtimin e pashmangshme, dhe pastaj në sajë të një ati ose nënës së re në qoftë se ata e duan familjen e tyre dhe të kujdeset për të. Dhe mos kini frikë nga vështirësitë në prindër kur ri-martesën. Ajo është më e lehtë për të rregulluar marrëdhëniet midis njerku dhe thjeshtër, njerka dhe mbesë se një edukimin e tyre.

  Sipas AG Kharchev, me 500 familjet fëmijët e të cilëve janë rritur rënda, shkelësit dhe kriminelëve të cilët kanë qenë vetëm 267, 25 - vetëm babai, dhe 185 nuk e kanë të dy prindërit. Sociologu konkludon: "imoraliteti Fëmijët dhe krimi në të vetëm-prind familjet janë shumë kushte më të favorshme për zhvillimin se sa në mënyrë të plotë." I njëjti model përshkruan një ekspert i njohur në familjen e IV Bestuzhev Lada: mendoj rreth perspektivave, dhënë interesat e fëmijës së tyre. Ekspertët me familjen Ashtu thonë se një grua e vetme me një person normal nuk do të edukojë fëmijën e tyre. I huaj më i mirë në shtëpi se sa ndikimin e askujt mbi fëmijën.

  Një grua që jetonte vetëm me fëmijën e tij vetëm mbi dhjetë vjet - një nënë egoist. Asnjë dhëndëri i cili do të vijë nga një pozicion i nënës për vajzën e saj. Asnjë vajzë që do godilas djalin në meshkuj. Gjithkush do të refuzohen.


  Marrëdhëniet në mes të gjysmë-vëllezërit dhe motrat

  Marrëdhëniet me fëmijët më të lehtë për të ndërtuar një martesë të dytë, nëse një familje ka fëmijë nga martesa e tij të parë dhe të përgjithshme kur të gjithë tren si familje, pa bërë asnjë dallim mes tyre.

  Në një familje me shumë fëmijë nuk kanë lidhje me fëmijën e bashkëshortit pushon të jetë veçori, duke u bërë asistent prindërit në edukimin e të rinj, bëhet statusi i lartë.

  Problemet e tij vetanake zbehet në sfond dhe marrëdhënie me njerkën e saj ose njerku më dominojnë fëmijën.
  Problemi i vështirë i martesës së dytë - fëmijët që nuk kanë lidhje - në këtë mënyrë gjen rrugën e saj të zgjidhjes.

  Natyrisht, e gjithë kjo është e vërtetë vetëm në qoftë se një është veçanërisht e rëndësishme në qoftë se një fëmijë është i privuar nga jo-amtare në krahasim me amtare. Ju duhet një çift të takt të jashtëzakonshëm.

  Edhe në një familje normale me pamjen e një fëmije të dytë në xhelozinë e parë shpesh lindin në një tjetër, të gjithë vëmendjen nga më të vjetër të ndizet më të rinj, dhe gjithashtu përgjegjësitë e lartë e bashkangjitur. Kur i lartë edhe "jo-amtare", ajo kërkon vëmendje të veçantë për gruan e tij.


  Familja e re

  Shumica e atyre që arritën të krijojnë një familje të re, e bëri atë dy vjet pas divorcit, 67% e meshkujve dhe 71% gra.

  Kjo nuk është rastësi. Më të vjetër grua, aq më e vështirë është për të gjetur një burrë. Pra lulëzojnë kryesisht ata që "shpif hekurin është i nxehtë."

  Me moshën dhe fëmijët më të vjetër dhe të fillojnë që në mënyrë aktive të dekurajojnë martesë të re. Pra, "që nuk ka - se ishte vonë."

  Dhe që gratë zakonisht martohen me burra jo më të rinj, më shumë gjasa ka që ata janë burri i dytë i divorcuar burra. Kjo është ndoshta për shkak të afërsisë së shifrave dhe të 67% dhe 71%, nga të cilat ne kemi filluar për të paraqitur historinë.

  Përvoja e parë, edhe pse njerëz të pasuksesshme martesës merrni mësime, të shpëtoj nga të metat që penguar një ish jetës familjare, të marrë durim do.

  Martesa e dytë ka karakteristikat e veta. Zgjedhja e bashkëshortit të bëhet me arsye, duke konsideruar me kujdes meritat dhe mangësitë e çdo të tjera, interesave dhe nevojave të përputhshme. Burrat dhe gratë nuk guxojnë të martesës së dytë, nëse kandidati do të tregojë njëjta ose të ngjashme të meta, që ishin burri i parë. Baza e martesës së tij të dytë është simpati vetëdijshëm vend se entuziazmi emocional si në fillim. Është pothuajse e mundur për të shmangur zhgënjim, siç është përvoja në vlerësimin burrat dhe gratë kanë mundësi të martohen njëri-tjetrin për të provuar pajtueshmërinë e kënaqësisë psikologjike dhe emocionale.

  Martesa e dytë duhet të mbrohen veçanërisht. Ky është rasti kur martesa do të jetë i lumtur apo nuk do të ketë - nuk ka alternativë të tretë. Gruaja e dytë njeri merr shtrenjtë. Jo vetëm e saj të takohen, jo të lehtë për të gjetur çelësin e zemrës së tij. Dhe gruaja e dytë e burrit të saj edhe shkon me dyshimet, mendimet, frikën, vlerësimin e mundësive për të bërë një martesë të lumtur dhe duke qenë një baba, jo fëmija i saj njerk. Kjo compatibility psikologjik është në ballë në krijimin e martesës së tij të dytë në vitet e tij të hershme. Për të gjithë gjë e negative të së kaluarës, ju duhet të krijoni një karakter të ri martuar. Pastaj gradualisht shuar përshtypjen nga martesa e parë, sepse ajo do të jetë një cilësi të re të jetës.

  Ndërhyn familje të re një barrierë psikologjike, me krahasim të lirë ose të pavullnetshëm me re të ish-bashkëshortit të mund papritmas të gjeni se arsyeja e parë ishte më e mirë. Në situata të vështira gruaja padashur të fillojë të veprojë si një ish-familje, mjetet negative, metodat, zakonin e vjetër.

  Psikologët rekomandojnë: çdo mënyrë Shmangni krahasuar jetën tuaj të re me martesë e mëparshme (duke përfshirë edhe mendërisht!). Duke përdorur përvojën e ish-martesore duhet të jetë jashtëzakonisht i ndjeshëm, veçanërisht në sferën seksuale.

  Informacion nga artikullin "martohet përsëri".