Divorci i cili është i drejtë, i cili është fajtor


 • Kur dashuria është ...
 • Arsyet për ndarje
 • Një fëmijë?
 • Si për të mbijetuar një divorc?
 • "Një shok besnik"

 • Kur dashuria është ...

  Vështirë se dikush do të ju tregojnë se si për të bërë në një situatë të caktuar - sepse vetëm ju e dini se çfarë do të thotë për partnerin tuaj. A ju bëni një gabim, martoheshin? I gabuar apo tani? Diçka ka ndryshuar në jetën tuaj dhe marrëdhëniet e fundit kanë humbur kuptimin e tyre? ..

  Të gjitha këto pyetje ju duhet të përgjigjen veten në të njëjtën kohë duke u përpjekur për të kuptuar atë në marrëdhënien tuaj me një tjetër krizë që ende mund të kapërcehen, ose janë shumë më serioze.

  Siç e dini, gjenerata e tashme është e vështirë për të kuptuar se çfarë po ndodh për shkak të mungesës së pikave të referimit.

  Ish familja Modeli pushoi së ekzistuari, dhe i ri, me urdhrave dhe ligjeve të reja, vetëm fillimi për të hedhur. Kritere të tjera të përzgjedhjes ishin.

  Tani të gjithë e dinë se nëse diçka shkoi keq, ju mund të lënë gjithmonë. "Zgjedhja e zemrës, avokat mendje" zemër dhe mirëkuptim shpesh vetëm e kufizuar e marrëdhënieve dhe të shtyhet për më vonë. "Pastaj," zakonisht ndodh brenda 2-3 vjetësh.

  Kur është dashuria, ju filloni të shikoni në personin sy të kthjellët dhe papritmas gjetur se ky nuk është një për të cilin ju jeni të martuar. A jeni të mbyllë atë? A ju doni të jetoni me të? Këto çështje nuk ju vendosni me atë të bie në gjumë në të njëjtin krevat apo slurry ngrohjes up për fëmijë më të re ...


  Përveç kësaj, ka një tjetër vështirësi në marrëdhëniet moderne familjare. Rolet dhe përgjegjësitë e mëparshme në familje nuk janë vetëm në mënyrë rigoroze të rezervuara për burrat dhe gratë, por i ngulitur edhe në edukimin dhe arsimimin e fëmijëve. Kjo është arsyeja pse çdo fëmijëri fëmijë e dinte se ata përfundimisht do të formojë familjen e tij, dhe se ai duhet të bëjë.

  Familja moderne është më shumë si një fushë për eksperimentim, dhe çifti provoni në rolin e pionierëve. Gabimet dhe shkatërrimi gjatë rrugës janë të pashmangshme, kështu që divorci u bërë të zakonshme. Gjithsesi, njohja divorc parandalon atë nga të qenit një proces shumë i vështirë dhe i dhimbshëm.


  Arsyet për ndarje

  Arsyeja e parë për divorc - Gabim në zgjedhjen e një partner. Ajo është e angazhuar më shpesh njerëzit që martohen në një moshë kur edhe e vështirë të imagjinohet që në nevojën e ardhshëm të një burri apo gruaja.

  Sigurisht, dikush fiton intuitës (këshilltar më besnik në raste të tilla), por ndonjëherë ai ju ka zgjedhur i kënaq disa shumë të rëndësishme nevojat tuaja dhe ju jeni të pakënaqur me të. Shpesh kjo është për shkak të faktit se ju jeni të martuar me një njeri të vlerave të jetës e të cilit kundërshtojnë pikëpamjen tuaj të botës.

  Nga rruga, para se ka pasur një problem të tillë, një fëmijë ngritur si një shok grua një njeri i cili e mori fenë e tij, pikëpamjet dhe ndihmoi në realizimin e objektivave të saj.

  Në ditët e sotme, një grua nuk dëshiron për të shoqëruar burrin e saj, ajo përpiqet për të gjetur një partner të jetës. Kjo është arsyeja pse çështja e vlerave themelore rastësie u bë kështu kryetar.

  Në jetën reale, kjo papajtueshmëri nuk është vetëm se ju ndiheni parimet çuditshme me të cilën ne jetojmë. Pas një kohë ju filloni për të vë në lojë atë që ai e bën, thotë, dresses. Voltage krijon tingull edhe prapa në lock kyç. Ruaj kjo familje nuk është vetëm e pamundur, por nuk kërkohet.

  Arsyeja e dytë për divorc - Bashkëshortët papjekuri emocionale. Ne e dimë se të gjitha përrallat përfundojnë me martesë, dhe jeta që pasoi i thjeshtë me jetën e përditshme të saj, detyrimet dhe përgjegjësitë janë lënë shpesh mënjanë.

  Megjithatë Prince përrallë (Princesha) është një njeri i zakonshëm i cili nuk ka ardhur për të ju vizitojnë, dhe në shtëpinë tuaj, nuk duan të heqin dorë nga zakonet e tyre, ka nevojë për mirëkuptim dhe falje, si shpesh ju dëmton.

  Dhe pastaj ju filloni duke i kërkuar vetes pyetje të "rritur" ... Çfarë duhet bërë? Si të veproj? A kam nevojë për atë (atë) për ju? A e dini se çfarë ju dëshironi? Sa më shumë që janë të gatshëm të paguajnë për mundësinë që të jenë së bashku? Dhe janë të përgatitur të paguajnë në të gjitha? Shumë njerëz të merrni mërzitur kërkojnë përgjigje për to, martesë duket të dështojë, dhe në frontin e zjarrtë që digjet joshëse re dashuri "madh".

  Arsyeja e tretë për divorc - Më e zakonshme - një krizë në marrëdhëniet që nuk mund të tejkalohen.

  Një prej aplikantëve të kërkojë që një tjetër datë nuk mund të ndërgjegjshme. Shembulli më i mirë - marrëdhëniet seksuale.
  Një burri dhe gruaja mund të japin njëri-tjetrit përshtypjet më të gjalla, por ata do të jenë të privuar ndjenjë vablyachoho e risi dhe romancë ... romaneve Flirt lehta pa pasoja dhe pa seks mund të mbushur atë vend, në qoftë se partneri nuk përjashton një marrëdhënie të tillë.

  Ironikisht, në këto situata janë iniciuar shpesh gratë e divorcit që shkojnë me njeriun i cili është në dashuri, apo dëbuar "tradhetar ndyrë". Men kërkim të përvojave të reja në divorc seksit është e rrallë.

  Së pari, seksi dhe të familjes për ta - shumë të ndryshme gjëra, dhe përvoja e së dyti, ata akumuluar gjenetikisht e madhe për të dalluar dashuri dhe dashuri. Zakonisht burrat iniciojë divorcin, kur prej tyre për një kohë të gjatë duke kërkuar që ata nuk japin. Nuk ka rëndësi se çfarë është ajo që unë dua gruan time - mbështetje emocionale, kapaciteti financiar apo apel seksit.

  Për shumicën e njerëzve vetëdija e pafuqisë është e patolerueshme. Përveç kësaj, shumë gra janë duke pritur për ta për të përmbushur të gjitha nevojat e tyre emocionale, dhe jo emancipimi nuk mund të ndryshojë atë. Por imagjinoni një njeri që vazhdimisht të akuzuar për shkak se ai nuk e kupton gruaja e tij nuk kujdeset për familjen, jo duke menduar për të ardhmen, nuk komunikojnë me djalin apo vajzën e tij ...

  Ra fjala, nuk mund vetëm fjalë, por edhe sjellje strazhdalnytski faji, shprehje të fytyrës apo kapjen drejtuar burrave miqtë. Ndjenja "të paaftë" njerëzit të shkojnë, duke përfshirë në një grua tjetër ai kënaqur. Nga rruga, shpesh kjo nuk është ajo që ai ka nevojë, dhe të asaj që ajo nuk është e nevojshme.

  Ndonjëherë një çift i martuar që jetojnë së bashku të menaxhuar për të mbledhur një sasi të madhe të ankesave të ndërsjella që nuk janë të shprehura, të mos prishin marrëdhëniet. Por herët a vonë, kjo ngarkesë bëhet e padurueshme. A ndonjë nga ata të dy nuk do të qëndrojnë deri, duke thirrur: "! Për të ferrit" - trondit derën dhe nga aty fillon të qajë, çfarë dhe sa inatosur atij gjithë këto vite.

  Në situata të tilla, divorci mund të jetë një finale, dhe faza e ardhshme e marrëdhënieve.

  "Rozbihshys" partnerë do s'do do të ri-vlerësuar shumë gjëra, duke i krahasuar me njerëz të rinj dhe ngjarjet që ata më parë nuk kishin, kështu që ata tashmë kishin. Shpesh ndodh që disa janë të shkëputur lidhjet me të vërtetë i rëndësishëm dhe i domosdoshëm për të kuptuar se asgjë nuk është e pamundur për të zëvendësuar ato, dhe pastaj mund të vijnë së bashku përsëri, ndërtimin e një marrëdhënie më të pjekur. Megjithatë, nëse ju jeni duke e kuptuar nevojën për njëri-tjetrin, të kthehemi në ritmin e vjetër të jetës dhe të mos jetë në gjendje të krijojë një tjetër formë e marrëdhënies, një rrezik të lartë që pas një kohë vazhdon konflikti.


  Një fëmijë?

  Nëse hir të fëmijës në se çdo gjë që ishte për të mbajtur familjen? Ajo të gjitha varet nga ajo që ka ndodhur në marrëdhënien tuaj. Ka një numër të sjelljeve të divorcuar prindërit.

  Variant i parë. Kriza e familjes ka ndodhur, por marrëdhënia e martesës ka mbetur pak a shumë normal, dhe kjo do të thotë një rraskapitje të përkohshëm në vend se sëmundje terminale. Dhe të rriturit në mënyrë të pandërgjegjshme mund të ndjehen vlerën e marrëdhënieve të tyre, dhe pastaj forcat që shkatërrojnë familjet, forcat kundërshtare mund ta ruani atë.

  Ndër faktorët unifikuese - fëmijë e përbashkëta, ndërtimit të përgjithshme, miqtë e përgjithshme ... Çifti kanë një shans të mirë për të mbajtur familjen, por ju duhet për të në mënyrë dramatike ndryshuar marrëdhëniet.

  Opsioni Dy. Çift i divorcuar, por ka vazhduar të jetojnë në të njëjtin apartament si fqinjët. Kjo zgjidhje - dhe jo një masë e nevojshme se sa një zgjedhje të vetëdijshme në favor të fëmijës. Që nga shkaku i divorcit në fshehjen, sepse njerëzit mund të jetojnë më së bashku gjatë pas pushimit ata vazhdojnë të fyerje, zemërimit dhe dhimbjes me njëri-tjetrin.

  Për të ruajtur një version rezidencë pajtueshëm, ju duhet të bëni diçka me emocionet e tyre, dhe kjo nuk është gjithmonë fuqia e njeriut. Nuk është çudi, këto forma të divorcit duke u bërë gjithnjë e më të rralla si për të shkëmbyer një apartament ende më të lehtë se sa të jetojnë në tension të vazhdueshëm.

  Megjithatë, në rezidencën disa raste fqinji pasi prishja e familjes rezulton një formë që i përshtatet të dy bashkëshortët. Ata e fituan lirinë e tyre dhe tani mund të jetojnë në mënyrën që ju dëshironi. Divorci liruar nga detyrimet e tyre reciproke, por ata humbën kontaktin me njëri-tjetrin, shihet çdo ditë, me fëmijën mund të marrë miq të përbashkët.

  Kjo zakonisht ndodh kur njerëzit janë ende shumë lidh, por pa një divorc formal ata nuk mund vetë ose partneri i shkallëve të lirisë dhe distancën që ata kanë nevojë.

  Opsioni i tretë. Prindërit e kuptojnë se ata më mirë e kishte të shkojnë larg, por të përpiqet për të ruajtur pamjen e familjes ", jo aq sa për të plagosë fëmijën."

  Që transformojnë jetën e tyre për fazën e teatrit, e cila luajti një shfaqje të quajtur "familje", dhe fëmija është i ftuar në rolin e spektatorit. Ky model i sjelljeve të ketë një efekt negativ në të gjithë pjesëmarrësit - të dyja të mëdha dhe të vogla.

  Fëmijët gjithmonë e di se çfarë po ndodh në shtëpi. Ato nuk mund të mashtrohen. Ata ndihen tensionin që lind në mes dy të tepërta me njëri njerëz të tjerë që portretizojnë se çdo gjë është në rregull.

  Për më tepër, duke bërë kështu, prindërit zhvendoset përgjegjësinë për sigurinë e fëmijës tuaj në familje, nga të cilët kërkojnë kujdes. Sigurisht, ju nuk e thoni apo madje të mendojnë diçka të tillë, por kjo është vetëm mënyrë ajo ndihet dhe fëmijë.

  Kjo ngarkesë tepër e madhe për të, por ai do të kryejë atë, sepse fëmija i kërkuar për të bërë mom dhe baba ishin së bashku. Dhe në qoftë se ju nuk mbijetojnë, ai do të ndjehen fajtor.


  Si për të mbijetuar një divorc?

  Për fat të keq, edhe në qoftë se zgjidhja e juaj do të shpërndahen vetëm i vërtetë, ju kanë gjasa për të shmangur përvojat e dhimbshme. Pra, për herë të parë pas divorcit, ju ndoshta do të duhet mbështetje.
  Mundohuni të mos lënë pas dore asgjë që mund të pirë e të ngrënë ju, ju lutem ose qetësuar. Mos harroni, kjo nuk është një shenjë e dobësisë, por dëshira mjaft e natyrshme e një njeriu që po përjeton humbje.

  Çfarëdo ajo ishte, ju burri rozluchayetesya (gruaja), që do të thotë diçka për ju.

  Për më tepër, ju them lamtumirë pjesë të jetës, e cila investuar fuqinë, kohën, ëndrrat. Sigurisht, për kolegët, ju mund të përfaqësojnë ndonjë numër që ju jeni asgjë, por ata do të duhet të jenë të vetëdijshëm se kjo periudhë do të jetë me të vërtetë e vështirë, kështu që ju duhet të kujdeset për veten e tyre.

  Miq të vjetër nuk janë gjithmonë në gjendje për të mbështetur ju në këtë kohë. Ata vetëm të shtoni benzinë ​​zjarrit, duke përjetuar me ju duke e quajtur "jo për të bërë gjëra të trashë," bërtitur "ju jeni të gjithë se i çmendur?!" Shitur jashtë apo reflektim i trishtuar mbi "se si tani kompaninë tonë?".

  Gjatë kësaj periudhe, mund të ketë një marrëdhënie të re, dhe miqësinë, dhe dashuri.

  A nuk heqin dorë ndonjë nga ato apo të tjera, por jo shumë të joshet me shpenzimet e tyre. Me miq të rinj që mund të keni pikëllimin intime, dhe do të jetë më e lehtë për të ecur në këtë rrugë së bashku, duke mbështetur njëra tjetrën. Por mos harroni se jo gjithmonë fqinjët e repartit, shkëmbimi telefon, thirrje njëri-tjetrin atëherë, kur jeta kthehet në normale ...

  Dashuruar të reja shpesh të mbështetur tronditur vetë-respekt. Në fund të fundit, në qoftë se ju të hedhura, ka një nevojë për të kontrolluar nëse ju ende dëshironi të parë nëse një marrëdhënie serioze, përveç nëse këtë marrëdhënie shpërtheu që zgjati disa vjet ... Mos harroni se tani ju mund të vështirë të jap askujt një obligime afatgjata Angazhimet.

  Jo sepse në thelb ata nuk janë të aftë, por sepse ju duhet kohë për të shërohen.

  Silleni veten si një njeri i plagosur që me dhimbje të reaguar në çdo lëvizje të pakujdesshëm dhe më kërkojnë Lekar që do të ndihmonte shëruar plagët. Ndoshta marrëdhënie e re do të jetë bashkim i fortë, por mos u bëni merak nëse kjo nuk ka. Pas të gjitha, për një kohë të gjatë ju do të luajë modelit inerci marrëdhënie martesore e kaluar dhe të përpiqen për të rregulluar diçka. Ky nuk është fillimi më i mirë për një familje të re.

  Përveç kësaj, pas divorcit, ju rrezikoni për të përmbushur rrezikun që kap mbijetuarit e një humbje të veçantë.

  Pas rënies së asaj që dukej (dhe ndoshta ishte) aq i fortë dhe firma, të përballur me vete apo ndryshueshmërinë e dikujt tjetër, ju mund të vënë në dyshim përkushtimin e njeriut dhe e duan të gjithë. Kuptuar se nuk ka, madje dashuria e fortë nuk mund të zgjasë përgjithmonë dhe nuk ka gjasa për të të shpëtuar nga vetmia, pleqëri apo sëmundje, ju mund të përjetojnë tundimit për të braktisur atë plotësisht (parimin e "të gjitha ose asgjë").

  Edhe në marramendës lidhjen familjare me iniciativën e tyre, ju kujtohet shumë mirë dhimbjen që shkonte nëpër dhe shkaku. Dhe diku thellë poshtë ju mund të vendosë se është më mirë të mos ketë njerëz të ngushta se kurrë të jetojnë nën kërcënimin e ndarjes, imazhi paqëndruesahmëri njerëzor dhe tradhtisë.

  Pra, të përpiqet të mos nxitojnë për të shkatërruar lidhjen e vjetër (dhe miqësi dhe martesa) dhe të marrë kohën tuaj për të djegur urat. Nëse ju nuk keni nevojë njëri-tjetrin, jeta është "mbjellë" ju.


  "Një shok besnik"

  Ky është faji që shpesh Haunts pjesëmarrësve divorc. Kjo braktisur duke kërkuar për një gabim dhe të metat; la lëngojnë nga ajo që shkaktoi dhimbjen; razoshedshyesya me pëlqim reciprok të ndjehen fajtor për fëmijë.

  Kush do të argumentojnë se fëmija rritet më mirë dhe të rritet deri në një familje miqësore dhe të dashur? Por çfarë nëse ju nuk keni punuar? Të rriturit, gjithashtu, mund të bëjë gabime, edhe pa hapësirë ​​për gabim.

  Jeta për më tepër nuk është vetëm gëzim, por edhe humbjet. Për fat të keq, fëmija juaj të përballur me këtë vërtetë e rëndomtë mjaft herët, kështu që të përpiqet për të ndihmuar atë të qëndroj ndarje nga një të dashur, duke ruajtur besimin në ju, të rritur të tjerë dhe botën në përgjithësi.

  Që fëmija është jo për të ndikuar në situatën, do të përpiqen për t'i dhënë atij një ndjenjë e besimit që ju do të mbani gjithçka nën kontroll dhe nuk do të lejojë që të ndodhë diçka mjaft e tmerrshme. Nëse ju nuk jeni në gjendje për të siguruar mbështetjen e nevojshme për fëmijën (sepse ju keni nevojë për të), për të ndihmuar gjyshe mund të vijë mik të ngushtë, motrën, infermiere.

  Gjëja kryesore - nuk do të përpiqet për të aleatit fëmijë në luftën kundër burrit tuaj (gruaja). Ndonjëherë kjo është e vështirë për të rezistuar, por mos harroni: nuk ka rëndësi se çfarë ndodh në mes prindërve, fëmija duhet të jetë i sigurt se ajo është ende si se mami dhe babi - i mirë dhe nuk ishin inferior për të që shpërndanë.

  Informacion nga nenet psikoterapist psikolog Maria Andreeva "Divorci: Kush është e drejtë, kush është fajtor?".