Divorci dhe Fëmijët


 • Si divorc prek fëmijët
 • Këshilla për prindër
 • Në testamentin e tij, fëmijët janë të detyruar shpesh të zgjedhin për një prind që i jep atyre një ndjenjë e trishtim, pafuqisë, mungesës së shpresës, vetmisë dhe madje edhe zemërimin.
  Fëmijët mendojnë se prindërit e tyre të braktisur dhe të tradhtuar.

  Që fëmijët më të vështira
  vuajnë divorc. Pas divorcit të prindërve të tij jeta e tyre ndryshoi krejtësisht. Jo
  rëndësishmja, çfarë është qëndrimi juaj ndaj divorcit. Edhe nëse i lëshoni - mirë dhe
  vetëm mënyrë për të dalë nga situata të pamundura, fëmija juaj do të marrë atë
  por zbatohen ndryshe.

  Dashuria fëmijët që rriten në një botë komod
  familje të fortë, dhe prindërit duhet të mbështesë dashurinë e këtij fëmijës.

  Prandaj,
  si të aplikoni për një divorc, mendoni se si vendimi juaj mund të ndikojë
  fëmijë. Në disa raste, divorci është e nevojshme për një fëmijë i cili është vazhdimisht
  dëshmitarë të grindjeve zhurmshme e familjes dhe skandale dhe në rritje në të sëmurë
  Atmosfera e zemërimit dhe të agresionit.


  Si divorc prek fëmijët

  Është e qartë se fëmijët e besoj divorc
  fatkeqësi për ta është një stres i madh për shkak se fëmijët duan të dy prindërit dhe
  duan të shohin ato së bashku. Shpesh fëmijët kanë një ndjenjë të shqetësimit - dhe nëse
  Prindërit e lënë të qetë? Cili është faji im? Jo për mua, ata të divorcuar?
  Çfarë thonë miq? Çfarë duhet të bëj?

  Reagimi i fëmijëve për divorc


  Procesi mund të jetë më i papritur. Depresioni, izolimi, depresioni dhe
  pagjumësi - këto janë vetëm disa nga pasojat e divorcit për fëmijët. Ata lindin
  ankthi dhe ndjenjat e pavlefshmëri. Mungesa e gjatë e një prindi mund
  të hidhëron e fëmijës dhe shkatërrim.

  Me pak fjalë, është e pamundur
  parashikojnë reagimin e fëmijës në divorc. Nëna ose babai mund të jetë vetëm
  të paaftë për të siguruar mbështetje materiale për një fëmijë, të cilën ai ka nevojë,
  sepse divorci ndikon fëmijën drejtpërdrejt. Martesa e dytë e prindërve
  shkakton vështirësi shtesë për shkak se fëmijët nuk gjithmonë të marrë çift
  prindërit e tyre.


  Këshilla për prindër

  Prindërit duhet të dinë se fëmijët

  kryesisht replikuar sjelljet e tyre. Fëmijëria - një kohë e
  kur fëmijët
  rriten dhe të mësojnë të reja, dhe nuk ka kohë për të rriturit dhe eksperiencave
  stresi. Borxhi i të dy prindërve - për të krijuar një mjedis të shëndetshëm për zhvillimin.

 • Jepni kohë fëmijës tuaj për të
  merrni përdorur për situatën e re dhe jetojnë me një prind. Ai ka nevojë për kohë
  për të përshtatur për të gjitha ndryshimet që kanë ndodhur.
 • Menjëherë tregoni fëmijës tuaj që
  faji i tij në divorc atje. Zakonisht pas divorcit prindërve të tij në fëmijët shfaqet
  Faji për asnjë arsye të dukshme.
 • Divorci nuk ka
  zvogëlon përgjegjësinë prindërore. Edhe në qoftë se ju nuk e marrin kujdestarinë

  fëmijë, ju duhet gjithmonë të takohen me të dhe të kujdeset dhe
  vëmendje.
 • Mos i detyroni fëmijët të marrin
  Ana juaj dhe kurrë nuk e tërheq atë në grindjet dhe intrigat e tyre.
 • Më i lartë