Recetë miqësi femër


 • Miqësia e vërtetë femër
 • Çfarë jeni miq
 • Miqesi si një ilaç
 • Recetë për një miqësi të gjatë
 • Dhe çfarë bën miqësinë për njeriun modern në një epokë kur të gjithë
  më shumë flasin për humbjen e lidhjeve midis njerëzve? Psikologët socialë,
  studiuar marrëdhëniet në mes të njerëzve në shoqëri, me 1970
  konsiderojnë shkencën e miqësisë si një degë të veçantë të hulumtimit,
  i cili ka grumbulluar shumë të dhëna.


  Miqësia e vërtetë femër


  kultura jonë, ka shumë stereotipe për e "miqësisë së vërtetë mashkull."
  Por, marrëdhëniet me "të dashurin", është konsideruar zakonisht dhe prynyzhayutsya
  sipërfaqe, i helmuar me smirë dhe për grindje femra.


  këto ide kanë një histori të gjatë.

  Që nga kohët e lashta
  Greqi miqësi përlëvduar mashkull si virtyt të lartë, por një miqësi femër
  foli me përbuzje. Është e lehtë për të parë se dhe të dy
  bëri burra. Studimet moderne psikologjike kanë treguar se
  këto stereotipe për asnjë arsye.

  Kundër
  paragjykimet, të dy gratë dhe burrat në mënyrë të barabartë në nevojë të shokëve dhe
  në mënyrë të barabartë të jenë miq të besueshëm. Për shembull, një Wheeler psikolog
  tregoi në studimin e tyre se marrëdhënie me një vajzë
  zakonisht më afër dhe miqësi femër do të thotë shumë
  besueshmëria në komunikim.


  Ky komunikim me gra
  jep më shumë argëtim mesatare për të gjithë njerëzit, pa marrë parasysh


  seksi. Wheeler hulumtim në mënyrë të veçantë ka treguar se është e mundur për të gjykuar në shkallën e vetmisë
  nga se si marrëdhëniet e një personi të ngushta me gra. Më shumë
  njerëz (të të dy gjinive) komunikon me femra, më pak atë vetëm, me
  kjo nuk ka rëndësi se sa kohë ai shpenzon me burrat.


  Çfarë jeni miq

  Atje
  stereotipi se një mik i vërtetë - dikush që mund të "ankohen në jelek"
  dhe këshilla në një situatë të vështirë. Megjithatë, studimet tregojnë absolutisht
  ndryshe. Ross dhe Mirovski kryer një studim në mesin e grave dhe tregoi
  se një bisedë konfidenciale për problemet me përdorimin e xhaketa vetëm
  rritjen e depresionit.


  Nuk është e çuditshme, sepse problemi diskutohet
  përsëri dhe përsëri, por nuk guxoj. Por ndihmë e vërtetë dhe e thjeshtë
  Prania e miqve të ndihmojë një person të ndjehen kontroll
  ngjarje. Nga ana tjetër, sinqeriteti emocional i nevojshëm për
  herët dhe për të shpëtuar marrëdhënie.

  Aftësia për t'u kujdesur për të tjerët -
  Ky është një tjetër avantazh i miqësisë. Ajo është e mirë kur shqetësim
  reciprok. Kështu, psikologët britanikë Lu dhe Argyle gjeti se
  më shumë njerëz mbështesin të tjerët, më shumë ata janë të lumtur.


  Miqesi si një ilaç

  Pretendimi
  se miqësia ndikon në shëndetin mendor, vështirë se dikush mund
  befasi. Por miqësi të ndikojë edhe në shëndetin fizik:

  përcaktuar në një numër të studimeve. Për shembull, një psikolog dhe fluturimi i saj
  Kolegët kryer një studim në mesin e studentëve të universitetit dhe ka gjetur
  Frekuenca e vizitave të mjekut varet se si i ngrohtë dhe
  marrëdhënie të hapur ata kanë me miqtë.

  Sipas studimeve,
  Efektet miqësi të dobishme në kardiovaskular, imunitar dhe
  sistemi endokrin - që është, ato aspekte të shëndetit të lidhura
  me stres. Për shembull, një eksperiment psikologjik testuar
  vendosur posaçërisht nën stres. Pjesëmarrësit me të cilët
  ishte miku i tyre, kishte presionin e ulët të gjakut se sa ata që kishin
  perezhyvatyme stresit vetëm.

  Duhet të theksohet se në bazë të kushteve
  çdo eksperiment kishte asgjë për të thënë, frekuentimin thjeshtë
  miqtë tanë nganjëherë mjaft.

  Shumë shkencëtarë studiuar
  Ndikimi marrëdhëniet miqësore për njerëzit me të tilla serioze
  sëmundjet si kanceri. Për shembull, një studim ka gjetur se
  Numri i dashurin në kohën e diagnostikimit - është një nga faktorët e përfshirë
  jetëgjatësia e grave me kancer të gjirit. Pra, ndonjëherë miqësi
  fjalë për fjalë kursen jetën.


  Recetë për një miqësi të gjatë

  Nga
  Statistikisht shumica e miq të rinj dhe ne më të vjetër
  të bëhet, aq më e vështirë që ne të bërë miq të rinj, dhe më shumë kemi humbur
  miq të vjetër.

  Çdo marrëdhënie, qoftë miqësore apo familje të kërkojë
  përgjegjësi dhe përpjekje, përndryshe ata janë të dënuar me dështim. Për zhvillimin
  marrëdhëniet miqësore rekomanduar në vijim:

  Dëgjim .
  Studimet tregojnë se njerëzit që janë lehtësisht në gjendje për të gjetur
  miqtë mund gjithmonë njeri tejet të interesuar, të bëni pyetje,
  inkurajuar njerëzit, dhe ajo ofron një bazë për marrëdhënie miqësore. Dhe
  Efekti këtu dëmshëm mbi miqësisë "udhëzuese të vlefshme" tentimeve
  pakëson problemet e njerëzve të tjerë ose, anasjelltas, zgjidhjen e tyre nga tjetri
  Personi, në vend se vetëm të ofrojë ndihmë.

  Sinqeriteti i ndërsjellë .
  Eksperimentet tregojnë se miqësitë fillojnë të dalin

  pas a njeri hapi dyja për njëri tjetrin. Ky proces
  gradual: së pari zbuloi pak një person në përgjigje të një tjetër
  thotë diçka intime për veten dhe kështu me radhë. Pra, e rëndësishme
  të dëgjojnë më shumë, dhe më të marrë rreziqe dhe për të folur për veten e tyre në kthim.

  Ligji "palë e tretë" . Arsyeja kryesore për rënien e marrëdhënieve miqësore - një shkelje e besimit,
  me kusht personi tjetër. Studimet psikologjike tregojnë
  Shpesh humbur miq njerëz që derdh mbrapa të tjerët çfarë
  mësuar nga miqtë e mi në kohën e shpalljes, ose ndërmjetësoj për
  Miqtë e në mungesë të tyre.

  Arte komplimentet .


  Për miqtë e këndshme për të dëgjuar nga ju në adresën tuaj të rëndësishme, jo më pak se
  për të dashurit. Në psikologji ka kohë që njihet se njerëzit në mënyrë aktive
  shprehin simpatinë se urimet. Prandaj, një element i rëndësishëm për të
  miqësi - është mbështetjen dhe miratimin e miqve të në përpjekjet e tyre, dhe
  urime të sinqerta dhe komplimentet në rast të suksesit.

  Kontakt të vazhdueshëm .
  Psikologët që merren me miqësi, rekomandojnë paraprakisht
  kohë të planifikuar në mënyrë që të takohen me miqtë e të paktën një herë në
  muaj. Nëse ju nuk mund të takohen shpesh e mjaftueshme, atëherë
  inkurajohen të flasin me njëri-tjetrin në telefon të paktën një herë në javë.
  Edhe pse Interneti është fajësuar shpesh për faktin se ajo zëvendëson komunikimin "të vërtetë",

  shumë psikologët këshillojnë të komunikimit nuk hyduvaty Internet për
  të mbajtur në kontakt me miqtë.

  Ndërsa thënë dhe thirrjet
  "Për të pasur një njëqind miq" Miqësia nuk është aq e rëndësishme sasia por cilësia.
  Shumica e njerëzve janë vetëm një ose dy të vërtetë afër
  Miqtë, në qoftë se një numër i konsiderueshëm i të tjera social
  kontaktet. Një cilësi miqësi varet kryesisht nga ne.