Reflektim


 • Çfarë është reflektim

 • Liderët Moderne bëjë shumë në mënyrë që të jetë i fortë - për të qenë udhëheqës. Ata bëjnë çdo gjë me disa përjashtime. Përjashtim është aq e zakonshme, si dhe rëndësinë e asaj që përjashtimet janë aq të mëdha që përjashtimi nuk është edhe mjaft i vogël. Ajo bëhet një problem i madh. Në të do të diskutohet.

  Është për disiplinë të tilla si reflektim. Ajo është rreth disiplinës. Që reflektim - është një nga udhëheqësit e aftësive të nevojshme, të cilat ai duhet të ketë një zakon të mirë.


  Çfarë është reflektim

  Kjo pauzë, gjatë së cilës ju mund të mendoni për udhëheqjen, për atë që ju jeni udhëheqës.

  Kjo është një pauzë e qëllimshme, gjatë së cilës aktualisht duke dëgjuar dhe vëzhgimi është i mundur në mes të kënetave dhe zhurma e përditshme. Heshtja dhe analizë e vetvetes - një pasqyrim i satelitëve të tilla, të cilat shpesh janë të referuara se përdoren në praktikë. Dhe në kontekstin e paradigmës ekzistuese të udhëheqjes, si e tillë, ajo nuk është e habitshme. Aktualisht, reflektim konsiderohet diçka që nuk është e lidhur me udhëheqjen. Megjithatë, në realitet - pa të - udhëheqje nuk mund thjesht si fenomen.

  Duke marrë kohë tema të tilla si reflektim, ju mund të ndihmojë disa këshilla apo ide që unë paraqesin më poshtë. Ata do t'ju ndihmojë të formojnë një të quajtur pasqyrim zakon-formimin.

  Reflektimi na ofron kur ne mendojmë të me zë të lartë, me zë të lartë, për atë që ka ndodhur dhe për rolin tonë në të gjithë këtë; se ndryshimi dhe se si të ndryshojë; ajo na lejon për të zhvilluar qartësi dhe guxim. Meg Wheatley (Meg Wheatley) ka thënë: "Në qoftë se ne duam të ndryshojmë botën tonë, gjëja e parë që ne duhet të bëni është të mendoni. Asgjë nuk ka ndryshuar për më mirë sa kohë që ne nuk e mendoj. " Ai shton, "të menduarit, është atje si rezultat i veprimeve të qëllimshme."

  Pra, më poshtë janë disa çrregullim, megjithatë, mendime për sa më plotësisht të përfitojnë nga kjo mundësi e madhe për pauzë dhe porefleksirovat për veten si një udhëheqës dhe një udhëheqës në mënyrën se si ju doni të jetë.  Kjo nuk është një kërkesë e akademik. Nëse ju qasje çështjen në shkollë, atëherë asgjë nuk ndodh. Ajo duhet të mos ", për të bërë atë." Unë tërhoqa vërejtjen e qasjes akademike.

  Ju shkruaj për veten tuaj. Dikush mund të lexojnë atë që ju shkruani. Megjithatë, më dëme - është për të shkruar diçka, duke menduar se dikush mund të lexojnë atë. A duhet të shkruaj sikur askush nuk do të mund të lexojnë atë që ju shkruani. Shkruani në kokë dhe zemrës. Lirimin Pista me njohuri dhe kënaqësinë e të shkruarit. Mos u mundoni për të bërë përshtypje askujt.

  Reflection - një zakon. Pa reflektim ne jemi si të verbër, Kori ndjekin rrugën pa kaluar nëpër mësimet që gjenden në rrugën e tyre.

  Filloni ditarin, e cila do të regjistrojë përvojën, si dhe çdo gjë që vjen në mendje në procesin e reflektimit. Është e mahnitshme për mua se sa unë e bëri, dhe sa pak kohë kam kaluar në reflektim. Unë jam duke punuar në një studim mbi pse gjatë situatave të vështira të jetës vetëm të mbijetojnë, ndërsa të tjerët vdesin. Unë mendoj se rezultatet mund të jenë shumë të dobishme për shumë udhëheqës të njerëzve. Ne tashmë mund të themi se ata që mbijetojnë, të jenë të përgatitur për situata kritike. Por fakti është se ata kanë filluar të përgatiten për atë jo në kohën e kësaj ngjarje, dhe shumë kohë para tij. Kriza apo situatë e vështirë ishte vetëm mishërim i pashmangshëm i që në ajër.

  Ajo rezulton se kriza nuk është rrëmbyer njeriun, por kriza ka zbuluar fytyrën e vërtetë të njeriut. Kështu, përfitimet që rrjedhin reflektim atë gjatë krizës, e cila çdo udhëheqës përballet më shpejt ose më vonë.

  Watch për modelet. Herë pas here reflektim lejon të shikoni në modelet tona të sjelljes. Dhe kjo mund të na ndihmojë në zhvillimin, si dhe në mënyrë që të marrin përgjegjësinë për qëndrimet dhe veprimet tona. Njerëzit të cilët fajësojnë të tjerët, ata që mbeten të verbër në modelet e sjelljes që do të lejojnë ata për të marrë përgjegjësinë për të cilët ata janë dhe të cilët ata duan të jenë. Mbani refleksirovat dhe ri-lexuar shënimet e mia nga koha në kohë.

  Ju mund të habiteni se ju do të gjeni në të dhënat nëpër kohë.

  Pyetjet për të ndihmuar. Për disa, të qëndrojnë në kontakt me e tyre e brendshme dhe e jashtme thuajse natyral. Ata janë me fat!

  Më poshtë janë disa shembuj për të ndihmuar, për të gjetur formën e reflektimit:

 • Se kjo ishte situata? (Përshkruani shkurtimisht ngjarjet që ndodhën);
 • Siç kam hyrë ose u soll dhe unë ende ndjehen?
 • Si veprimet e mia kanë të bëjnë me atë që ka ndodhur në jetën time në të kaluarën, të tashmen, ose e ardhmja (të jetë)?
 • Stop dhe lexo reflektuar. Pyesni veten, unë do të thoja, duke parë këtë shfaqje?

 • Çfarë do të bëj me ta në bazë të asaj që kam parë? (Përgjigja zakonisht vjen në një herë, por do të ishte mirë që të kërkoni këtë pyetje nga koha në kohë si ajo është e këshillueshme për të mbajtur në mend të gjitha çështjet e shkuar në "rrugën" e jetës).
 • Udhëheqja ka qenë prej kohësh një kthim së prapthi çështje. Liderët e avancuara që punojnë në këtë mosveprim, i cili injoruar modelin klasik të udhëheqjes. Puna në këtë drejtim, puna me reflektim, pasqyrim është mjeti më i fuqishëm për ndërtimin themel dhe gjithashtu një gjë e tillë si udhëheqje e vërtetë. Gjetja e kohë për të refleksirovat, për të menduar, kjo sigurisht nuk është e lehtë.

  Megjithatë, ata për të cilët udhëheqja nuk është një frazë boshe, peshoj dhe të fillojnë të punojnë në këtë drejtim.

  Informacion nga artikullin "Pse reflektim?".