Pasqyrimi në menaxhimin e


 • Reflektim
 • Pasqyrimi në menaxhimin e

 • Reflektim
  Reflektim është një mekanizëm universal të brendshme për të përmirësuar efikasitetin e kokës: vendimet e tij, sjelljen në një grup në organizatë si tërësi, si dhe razvitiya.Refleksiya tyre - procesi i vetë-dijes dhe personi të vetë-kontrollit e dëshirave të tyre, qëllimet, aktivitetet mendore, vetë-imazhin, ndjenjat dhe kuptimet.

  Funksioni kryesor i reflektimit është që të sigurojë një kuptim të plotë dhe të qartë të aktivitetit të njeriut ajo e kryer në elementet e saj individuale (faktorë, objektivat, do të thotë) dhe si një e tërë (si aktivitetet arsimore shenjte, e cila është pjesë funksionale e të gjithë jetës).

  Rezultate reflektim të lejojë më të saktë të vlerësuar sjelljen e tyre dhe të marrin vendime më të sakta.

  Reflektimi ndodh në njerëzit si rezultat i një niveli të caktuar të mendimit dhe ndërgjegjes. Për shkak të pamjen e saj dhe komponentët individuale të individit, duke përfshirë shumë mendohet vë veten në vetë: të ketë mendime për dëshirat e tyre, qëllimet që një shprehje të veçantë apo reagimet emocionale, shtet i brendshëm, duke rezultuar personalitet zhvillon.
  E njëjta gjë ndodh me personalitetin dhe karrierën. Më i lartë Përmbajtja e reflektimit individual i mbuluar, aq më i madh ndikimi i zhvillimit të saj.
  Reflektim është e rëndësishme për një person në çdo aktivitet. Por roli i veçantë që luan në punë sfiduese intelektuale dhe ato të formave të saj, të cilat karakterizohen nga komplekse ndërveprim interpersonal dhe në grup. Këto me siguri përfshijnë aktivitetet e menaxhimit. Prandaj, menaxheri duhet të kenë aftësi të larta intelektuale, si dhe reflektimin shoqëror.

  Kreu Aftësia për reflektim më të plotë të dukshme në këto lloje të aktiviteteve profesionale:

 • në vlerësimin e situatës të prodhimit, duke përfshirë sjelljen e të tjerëve;
 • përkufizim, formulimi, zgjedhja e qëllim;
 • Analiza e problemeve të prodhimit, marrjen e vendimeve;
 • përcaktimin e marrëdhënieve dhe veprimin në ndërpersonal apo grupor ndërveprimit dhe zgjedhjen e strategjisë dhe taktikave të sjelljes organizative në përgjithësi;
 • vlerësimi dhe shpjegim i zyrës.

 • Procesi i reflektimit - një metodë e analizës, e konsiderojnë objektin e një personi tjetër apo veten nga perspektiva të ndryshme, akumulimin e rezultateve dhe sinteza e tyre në një fotografi të vetme. Aplikimi i reflektimit është vendimtare për konceptin e "pozitës". Pozita - një lidhje të caktuar në subjektin e objektit aktual ose të një personi tjetër për shkak të motiveve të rolit funksional apo ndonjë lokacion tjetër, si dhe njohuri dhe përvojë profesionale. Më shumë një person mund të marrë një pozicion në analizën e objektit, më të lartë nivelin e reflektimit ajo mund të përdoret. Reflektimi siguron mbulimin e fushës së studimit dhe kompleksiteti, larmia e vizionit të tij.  Pasqyrimi në menaxhimin e
  Reflektimi ofron mënyra të ndryshme të vetëdijes, duke lejuar më delikate dhe komplekse për të kuptuar biznesin e tyre. Në këtë letër, kreu hasur shpesh situata ku është e nevojshme për të përfshirë mënyrat e ndryshme të vetëdijes. Për shembull, kur një menaxher mban takime të mëdha, mendja e tij vazhdimisht forks ose "mërzitur". Ai qëndron në frontin e një audience dhe e mban në mend atë që ai dëshiron për të paraqitur. Kjo është mënyra e parë e vetëdijes. Në të njëjtën kohë ai e shikon audiencën si ajo e percepton, reagon në atë që tha ai. Kështu, një pjesë e mendjes së tij gjithmonë dëshiron për të parë, për të parashikuar se si ajo arrin qëllimin e shprehjes së tij.

  Kjo mënyrë e dytë e vetëdijes. Megjithatë, ai është vazhdimisht shikuar atë, duke u përpjekur për të parë se si duket nga jashtë gjatë fjalës, e cila jep përshtypjen për mbikëqyrësit, për të paraqitur gratë, vartësit e tyre, dhe për këtë arsye sipas motiveve dhe qëllimeve të tyre korrigjon veten. Kjo është mënyra e tretë e vetëdijes. Në sajë të operacionit të njëkohshme të mënyrave të ndryshme të vetëdijes më shumë Subtly dhe në mënyrë të përshtatshme e sheh dhe e kupton situatën në të cilën operon. Sa më shumë mënyrat e ndërgjegjes, aq më shumë mundësi për të korrigjuar veprimet e tyre dhe, për këtë arsye, më shumë situata është e menaxhueshme.

  Shpesh reflektim duket si "finesë e mendjes."

  Për GP Shchedrovitski, finesë e mendjes nuk përcaktohet nga struktura e mendimit, logjika nuk është përdorur, domethënë reflektim. I hollë njeri, i zgjuar i cili ndjen situatën është quajtur zakonisht shtimi i cili zhvilloi aftësi reflektive të cilët mund të shohin veten nga jashtë, për të ditur dhe në mënyrë të qartë të kuptojnë atë që bën.

  Inxhinieri reflektim - një grup i mjeteve dhe se si për të lëvizur nga një pozicion në tjetrin. Mjetet dhe metodat e tranzicionit në pozicione të ndryshme - çelës për zhvillimin e kapaciteteve për reflektim, ata janë përmbajtja kryesore e trajnimit apo vetë-zhvillimit në reflektimin e tyre.

  Shko subjekt nga një pozicion në tjetrin quhet veprime refleksive.

  Në menaxhimit mund të ndahet në shumë lloje të pozitave se menaxheri duhet të përdoren për veprimin përkatës refleksiv dhe përmirësuar.

  Pozicioni themelor (refleksiruemaya) detyrimet e kushtëzuara marrëdhëniet industriale, përvoja dhe faktorë të tjerë. Si këto janë:

 • vlerësim (vetëvlerësim) rezultatet e veprimtarisë; përcaktohen me plotësinë e saj aftësinë e njohurive në lidhje me rezultatet e punës së tyre;
 • Vëzhgimi si menaxher aktual; Mundësia e kuptim të definuar të famshëm duke thënë "më shumë i dukshëm nga ana e", megjithatë, të marrë një qëndrim mbi pjesën nuk është e lehtë;
 • Vlerësimi kritik i procesit pas zbatimit të tij;
 • Parashikimet e rezultateve të mundshme dhe pasojat e saj.

 • Rezultat i aplikimit të veprimit reflektues gjithmonë është një aktivitetet e zhvillimit profesional. Dhe zhvillimi nuk është thjesht teknik, dhe i lidhur me zhvillimin e aftësive intelektuale dhe personalitetit në përgjithësi.

  Secila fazë i çon refleksiv të rritur profesionalizmin e individit, të cilat janë lidhjet e mëposhtme:

 • Formimi i veprimit refleksiv;
 • zhvillimi i aftësive intelektuale;
 • përdorim më aktiv i reflektimit në aktivitetet profesionale;
 • përmirësimin e aktiviteteve profesionale;
 • ndryshimet në strukturën e menaxherit individual.
 • Atëherë i tërë cikli i këtyre proceseve (links) është përsëritur në një nivel më të lartë.  Gjithë mënyrë reflektive e vendit, jo të gjithë menaxherët. Në shumë raste, kushtet dhe aktivitetet e menaxhimit të përmbajtjes, nga njëra anë, shumë cilësitë e brendshme të inteligjencës dhe personaliteti - nga ana tjetër, nuk janë të favorshme për seancat reflektim apo edhe të krijojë pengesa për ta.
  /
  Çfarë e pengon reflektimin në menaxhim? Para së të gjitha pengesave këtu janë:

 • Mungesa e qëllimeve dhe strategjisë së zhvillimit;
 • qëndrimet dhe modelet e sjelljes;
 • Stili autoritar dhe metodat e menaxhimit;
 • ngurtë sistemet organizative dhe teknologjive;
 • frika (e dënimit, dështimit, kërkesat jo të jashtëm);
 • Mungesa e llogaridhënies (formal ose jo të plotë);
 • kompetencë ulët profesional;
 • Mekanizmat primitive mbrojtjes psikologjike;
 • inteligjencës i kufizuar;
 • Niveli i pamjaftueshëm i ndërgjegjes (vetë-respekt të papërshtatshme, vetë-respekt padiferencuar).

 • Minimizuar pengesat e mësipërme - një nga fushat e krijimit të mjedisit të zhvillimor për menaxherë profesional të rritjes.

  Kapaciteti për menaxherët e reflektimit janë të ndryshme, në varësi të shumë cilësive, përfshirë lindjes, për shembull, introverts janë më të prirur për të reflektuar se sa të hapur e. Megjithatë, pavarësisht këtyre veprimeve refleksive çdo person mund të zhvillohet.

  Si puna e zhvillimit individual në kapacitetin për reflektim, ne mund të japim rekomandimet e mëposhtme:

 • Rregulli është që të kthehet në analizën e veprimeve të tyre në ngjarje të rëndësishme, situata e vështirë dhe vendimet politike. Shikoni veten nga, si ju të veprojë në këto situata, shikoni në sytë e të tjerëve, ose mund të veprojë më të saktë, më i mirë se përvojë të mirë të kësaj ngjarje, e cila duhet të konsiderohet në punën e ardhshme?

 • Çdo herë ajo është e rekomanduar për të përfunduar analizën e tij retrospektive. Pasi ju jeni të relaksuar, e tërë mendjen tuaj drejtuar kohë dhe të ndaluar këto episode që ju nuk jeni të kënaqur plotësisht, dhe ato që kërkojnë reflektim dhe veprim të mëtejshëm. Provoni të gjitha këto episode të ditës për të vlerësuar vëzhguesi të jashtëm - si një spektator i paanshëm.
 • Kontrolloni pikëpamjet tuaja, vlerësimet kanë formuar për të tjerët. Është e vërtetë, ajo që nuk është e saktë, pse i rremë? Kjo është një detyrë e vështirë, por në shumicën e rasteve të zgjidhura në qoftë se ju e dini se si për të rrjetit dhe reputacionin duke përdorur njeriun hapur.

  Nëse jo, atëherë ju keni nevojë për të rritur aftësi komunikuese. Kjo është gjithashtu një mënyrë për të zhvilluar aftësitë për reflektim.
 • Mban një takim me rezultatet e aktiviteteve të prodhimit, nëse ato janë pozitive apo negative. Por jo me qëllim të përmbledhin dhe falënderoni dhe komente, dhe për të kryer një "sqarim" të detajuar së bashku. Kjo analizojë veten dhe të tjerët le të vlerësuar fazat e ndryshme dhe episode të punës, dhe më e rëndësishmja - veprime njerëzore.
 • Më shpesh të takoni njerëz të cilët nuk janë si ju, ju nuk janë gjithmonë në gjendje të kuptojnë se shpesh kanë një këndvështrim tjetër.

  Çdo përpjekje për të kuptuar këta njerëz - një pasqyrim i aktivizimit të saj, dhe të ketë sukses në të kuptuarit ka asgjë si mastering një tjetër pozicion refleksive. Mos kini frikë të provoni për të kuptuar tjetrin, ajo nuk pajtohet me këtë, por ajo është një parakusht për të në mënyrë që të gjejnë një zgjidhje më efektive, ose të paktën i qëndrueshëm.
 • Përdorni analizën tuaj të situatave të veçanta ku ju jeni.
 • Ndoshta jeni dakord me idenë që pothuajse çdo problem apo situatë e ndërlikuar është paradoksale dhe, ose humor. Për të parë ato, ju duhet të shikoni në problemin në një perspektivë krejtësisht të ndryshme, shpesh duke ndryshuar pozicionin e brendshëm të vlerësimit.

  Ky nivel i lartë i reflektimit. Gjej qesharak në një rast të rëndë nuk është e lehtë, por ajo ndihmon për të riformulojë problemin, kështu që hap rrugën për të zgjidhur atë.
 • Duke zotëruar teknikën e reflektimit, në gjashtë muaj ju do të shihni se janë të kuptoj më mirë njerëzit rreth jush, dhe brenda vetes. Ju do të donte të lexuar mendimet e njerëzve të tjerë dhe të parashikojnë sjelljen. Por, më e rëndësishmja, të bëhet më mirë e kuptojnë veten e tyre dhe sillen më saktësisht, ju do të përjetojnë një forcë. Reflection - një i fuqishëm dhe në të njëjtën kohë të armës delikate. Përmirësimi atë kohë të pacaktuar. Duke përdorur të ndryshme të tij si vetë jeta.

  Informacion nga artikullin "Zhvillimi i aftësive menaxheriale të reflektimit."