Këshilla herët martesa me prindërit


 • Unë nuk dua të mësoj - unë dua të martohem
 • Çfarë bëjnë prindërit e Romeo dhe Xhulieta

 • Unë nuk dua të mësoj - unë dua të martohem
  Kur një i ri sot është se fuqia ka tendencë për të pop jashtë një (të martohet), ndonjëherë edhe pa pritur për moshën e lejuar - për shumë prindër është sigurisht një problem. Shpesh të papritura. Prindërit dhe mësuesit kanë filluar të bëjnë pyetje në lidhje me shkaqet e martesës së hershme. Në përgjithësi, shkaqet e sjelljes së tillë janë fëmijë, dhe prindërit e dini rreth tyre nuk është e tepruar. Por, para se të flasim për martesat e hershme si fenomen, le të fillojë, si zakonisht, me përkufizim. Çfarë është martesa e hershme?

  Në parim, çështja duket e thjeshtë: kjo është një ndeshje e bëra para moshës së martesës me lejen e posaçme të organeve administrative - të paktën menduar një herë kështu.

  Por ajo që është interesante është se më shpesh martesat në 18-20 vjet, janë konsideruar shumë herët ... kështu që ndoshta vetëm në aspektin e psikologjike në vend se të ligjshme, nuk merrni bashkangjitur me këtë çështje në një moshë të caktuar. Jo për të përmendur faktin se në qoftë se ajo është e këshillueshme për prindërit që të ketë fëmija i tyre ka qenë gjithmonë i vogël dhe i varur nga ta, atëherë ata çdo bijtë e martesës do të konsiderohet një fillim ...

  Ndonjëherë prindërit dhe kujdestarët nxjerrin kriteret e tyre për fëmijët e hershme martohen apo nuk kanë (edhe në qoftë se fëmijët janë mjaft ligjërisht mund të regjistroheni marrëdhëniet e tyre), duke thënë se ata nuk e kanë përfunduar arsimin, profesionin nuk ishin të - që është mbaruar kolegjin, atëherë le të martohen ... por kolegj - Kjo nuk është një kriter, kaq të çuditshme të mjaftueshme ajo do të dëgjoni shumë prindër.


  Shumë shembuj mjaft të pjekur familjet studentore ndërsa (e cila është e rëndësishme) që jetojnë pa subvencione prindërore. Dhe në fakt, një çift i pikave të përcaktuar se pjekuria e martesës - është aftësia për të komunikuar dy bashkëshortët (duke përfshirë tolerancës, një gatishmëria për kompromis, etj) dhe aftësinë jo vetëm për të fituar, por me mençuri shpenzojnë para familjes.

  Dhe një nga problemet e martesës së hershme në faktin se arsyeja e tyre kryesore - dëshira për të shpëtuar nga prindërit e tyre! Në familjet ku prindërit mushtruyut ata fëmijë të ngritura, shikimin e tyre, nuk e respektojnë dinjitetin e tyre, dhe në qoftë se një fëmijë nuk është kurrë "vë kokën e tij" nuk ka kuptim, nuk ka ndjenjën e shtëpisë - adoleshentë nga familje të tilla të kandidojë kudo.

  Dhe shpesh mënyra më e lehtë jashtë duket martesa e hershme (dhe për shkak të traditave tona shpesh bëjnë vajzat sepse zakonisht gruaja shkon për të jetuar me burrin e saj, por në qoftë se një djalë mund të shkojnë të jetojnë në familjen e gruas së tij - dhe pastaj ai mund të martohen për t'i shpëtuar dikton prindërore) ... ose fëmijët thjesht rritur të drejtuar larg nga klima e hapurazi rëndë në familje, grindjet e prindërve të luftës së përhershme ose e përjetshme mes babait dhe të nënës, si dhe në shtëpinë pastruar dhe pajisur gjithmonë mendonin neuyut ...

  Pastaj, sikur edhe vetëdija aktuale seksual dhe liri të mjaftueshme është e prindërit se të gjitha forcat që qeverisin jetën intime të fëmijëve (edhe pse interesi i të gjithë fëmijëve në këtë jetë është e përcaktuar kureshtje parëndësishëm - siç u përmend tashmë).


  Dhe kjo rezulton se ka ende një tendencë martesë në mënyrë që të marrë të drejtën për të dashur jetën! Është e qartë se një herë kuriozitet kënaqur, martesa nuk është e nevojshme dhe të thyer lehtë. Dhe pastaj, sociologë dhe edukatorë thonë: "Martesat e hershme janë të brishta ...." Por kjo është dobësia e statistikave të tillë që martesa diçka e ndryshme. Dhe kjo është e brishtë ato martesa që janë të vështirë për të thirrur - ndoshta vetëm fiktive, dhe se martesat e tilla si origjinal dhe asnjë përpjekje serioze për të filluar një familje.

  Por ato adoleshencë të cilët janë seriozisht përgatitur për jetën e përbashkët familjare, gjithashtu, nuk është e lehtë për të mbajtur forcën e martesës së tyre - të lehtë të flasin për "përgjegjësinë për familjen" dhe që e mësojnë atë përsëri?

  Pas të gjitha, në qoftë se martesa shpëtojnë hershme e fëmijëve sinqerisht familjeve të trazuara - është e qartë se "shkolla" dhe çfarë përshtypjesh ata morën në shtëpinë e prindërve. Dhe me këtë model, madje edhe në mënyrë të pandërgjegjshme, ata mund të ndërtojnë dhe familjet e tyre - si disa modele të tjera ... Nuk ka film familjar, por ata janë kryesisht romantike artificialisht (ose më mirë haptas denigrojnë); është familja dhe miqtë, por ata janë shumë pak dihet; është një libër mbi psikologjinë e familjes, por ata shpesh nevojë për përkthyes ose përkthyes në të gjitha. Dhe ende nuk e di se sa shpesh adoleshentët mësojnë të materialeve teorike ata kanë nevojë për aftësi praktike ...


  Çfarë bëjnë prindërit e Romeo dhe Xhulieta


  Një tjetër problem i martesës së hershme është i ashtuquajturi lojë e familjes, vetëm për shkak se askund për të mësuar jetën e tyre familjare, fëmijët e të hyjë në një martesë si një shaka. Dhe duke u përpjekur për ta bërë atë sa më shpejt të jetë e mundur - thonë, se ishte koha në të cilin rast "të fillojnë të gjatë" me një tjetër partner kur mësojnë.

  Në përgjithësi, në qoftë se një martesë e hershme përfundoi në mënyrë specifike për të shpëtuar nga familja prindërore, e vënë në eksperiment mbi veten tuaj apo partnerin, apo edhe më i mprehtë - të kripur të preferuar (ose të preferuar) atë (një) kundërshtoi (la) kuptim - sigurisht, se kjo martesë do pak e mirë ...

  Pra, çfarë, atëherë, a prindërit fëmijët e të cilëve vijnë në shtëpi një ditë, vetëm duke vënë në dukje ditëlindjen e tij të 18 (ose jo duke thënë), dhe dera them - baba ose nënë, unë jam duke u martuar (duke u martuar)?

  Para së gjithash, të dashur prindër - thonë ata, thonë falënderoj ju të gjithë e dimë në lidhje me të para regjistrimit. Sot, fëmijët, veçanërisht në qoftë se ata të krijojnë një familje me një ndjenjë proteste përpara diktatit prindërore, në përgjithësi ju mund të ftohen në festimin e dasmës, nëse nuk njoftohet me telefon se triumfi kaluar dhe tani ata janë të martuar

  Shumë "ekspertë në familje" është i rekomanduar në këtë rast menjëherë kap duart e fëmijëve, survejimi podesyateryayetsya Dub të gjitha kontaktet dhe pamjen, dhe më e rëndësishmja - të sigurt fsheh pasaporta. Por vetëm kështu ju do të forcojë dëshirën e fëmijëve për të liruar veten e tyre nga kujdesi i tillë!

  Ata ikin përmes një dritare kur fle, por policia paguajë një gjobë për "humbjen e pasaportës" dhe regjistrojë martesën në dokumentin e ri ...

  Dhe ndoshta - është e arsyeshme, duke pasur parasysh të drejtën për të vendosur nga fëmijët. Agat dhe ankohem për mesazhin e dasmës ardhshëm të farës sate krejtësisht i panevojshëm, që ra fjala, është raportuar ndonjëherë në çfarë pastaj të shohim në reagimin tuaj të habitur dhe të friksojnë -. Të themi, në qoftë se ju paraardhësit, unë do të vazhdojë të sjellë deri pak, atëherë unë e mirë dhe e vërteta shkojnë në familjen e tij! .. Por në këtë rast, përgjigja më e arsyeshme do të ishte: "E pra, nëse keni vendosur për të (një) një familje, atëherë ju keni rritur.

  Kështu që ai vendos. »

  Pra, ju e dini se kjo familje presin fatkeqësitë e fëmijës tuaj të ndryshme, problemet dhe "gëzimet" të tjera, veçanërisht në qoftë se përsëri një protestë familjare apo për shkak të kureshtjes. Por, në fund, ju mund të mos mbrojë fëmijën tuaj nga të gjitha problemet e mëdha të jetës? Sigurisht, e drejta juaj për të parandaluar pasardhësit që mund të jetë në këtë martesë ishte e mirë - por ju nuk e ndalojnë atë për të lënë atë. Por ajo duhet të tregoni fëmijës tuaj që nëse ai kështu dëshiron të jetë vetëm për të rriturit - është e drejta e tij, por do të marrë parasysh se të rriturit gjithashtu duhet të jenë në gjendje për të!

  Me gjithë atë që u tha prindërit nuk duhet të harrojmë për një tjetër mundësi: ajo gjithashtu ndodh.

  se 17-18 vjeçarë do të martohen jo sepse ata duan të provojnë diçka kolegët apo prindërit. Jo për shkak se ata duan të luajnë në familje, jo sepse ata "mori paraardhësit e tyre" - dhe ata thjesht, për herë të parë, e doni njëri-tjetrin, dhe së dyti, ata duan të jetojnë së bashku në mënyrë që, së treti, të ndërtuar një jetë të përbashkët në të cilën ata me të vërtetë do të ishte më mirë psikologjikisht dhe financiarisht se në qoftë se ata jetonin vetëm. Çdo numër i situatave ku kjo duket herët pas martesës çift i ri dhe të gjetur punë dhe studim përfundoi, dhe në të vërtetë shumë më të shpejtë u ngrit në këmbë, duke mbështetur njëra tjetrën. Pra, përsëri e drejta e tyre - ajo, veçanërisht nëse ata janë të rritur.  Por në çdo rast, regjistrimi i hershëm martesa është e nevojshme çdo herë, duke i lejuar fëmijët të marrin vendime në lidhje me krijimin familjen tuaj, ju duhet të dy duke bërë fjalë për fjalë atë vendim për të ndaluar të gjithë mbështetjen financiare "i ri". Ata do të kenë familjen e tyre - madje edhe në qoftë se ata mendojnë se do të jetojnë më. Në fund të fundit, në qoftë se ju në këtë mënyrë gjithashtu do të mbajë ata, ata do të joshet për të luajtur atë në familje, në vend se të mësojnë. Pas ekspozimit ndaj tyre në këtë rast është minimale - mom dhe baba ende ushqyer, pa marrë parasysh se çfarë ndodh ... sepse sapo ju të jepni fëmijëve tuaj lirinë dhe pavarësinë - ajo është e plotë. Dhe do të kundërshtojë - thonë se liria nuk është pjesë së bashku ... dhe që një nga kriteret kryesore për moshën e rritur - është pavarësia financiare!

  Çështje më vete - kur fëmijët që duan të fillojnë një familje, nuk kanë arritur moshën zyrtare të pëlqimit. Dhe ata duhet të regjistrohem lejen e prindërve. Ajo duket - janë hapësira më të vjetër brez për vendimin dhe e drejta e tyre për të "veto! kjo martesë. Në thelb ju mund ta bëjë këtë, por në çdo rast nuk ka as kërcënimet e shantazhit.
  Mundohuni t'i qasen çështjes logjikisht - që në këtë rast ju mbrojtur, mbi të gjitha, interesat e tyre, sepse në të vërtetë ju jeni të detyruar të marrin përgjegjësi për mungesën e fëmijëve tuaj dhe të konfirmuar dokumentin zyrtar.

  Shkrimtar polak John Khmelivska kur djali i saj vendosën të martohen, të kryera si më poshtë: "Unë nuk pranoi të japë pëlqimin me shkrim për të martesës - ai është nën njëzet e një vjet.

  Unë plotësisht e miratojnë Nusja ... por duke e ditur familja e tij tani dhe të gjerë, preferoi të mos marrë përgjegjësi. Ku, i dashur fëmijë - me të vërtetë pospivchuvala unë e ha - Unë me të vërtetë dua që ju të jetë i martuar, dhe duke luftuar për të, por letër nuk jep. Martuar me një njeri mund të piqen dhe letër i rritur nuk janë të nevojshme. »

  Por nëse ky fëmijë i çmuar në mohim humb logjikën dhe fillon të veprojë emocionalisht, duke thënë diçka si "Jepni leje. Dhe unë nuk bëj ... jo atë që ne ... "Në përgjithësi, ajo mund të jetë në këtë rast për të ftohur flaka e fëmijës, duke thënë:" E pra, këtu ju shihni, ju nuk flasim edhe tani si një i rritur dhe si një fëmijë. Kështu që ju me të vërtetë së shpejti martohen.

  Ose le të flasim sa të rriturit, ose edhe pak rritet "

  Por një nga "mënyrat për të shantazhit prindërit 'meriton një diskutim të veçantë - një shtatëzani. Në disa raste, adoleshencë, ata ishin të lejuar të martohet me pëlqim të dyanshëm "bëj vetë" fëmijë. Por pastaj prindërit bëj? Sinqerisht, nëse ajo të jetë mjaft cinik, është që të thonë: "Fëmijët, martesa përfshin moshën madhore tuaj dhe si argument kryesor të saj - përgjegjësisë. Çfarë ju nuk arriti të marrë kujdesin e pasojave të afërsisë së tyre dhe të parandalohen këtë shtatzëni, thotë se ju nuk janë të rritur. Dhe ju ende martohen herët. Çfarë do të ndodhë tani me këtë fëmijë - është një pyetje tjetër, por një çështje e martesës, edhe me këtë makinë nuk shkon -. Njerëz të papërgjegjshëm nuk mund të jetë një familje "

  Megjithatë, gjërat duhet thënë para se adoleshentët vendosin të martohen me ndihmën e shtatzënisë. Le ta dinë në fillim se në qoftë se kjo ndodh, kjo nuk do të kontribuojë për të marrë lejen për t'u martuar - dhe atëherë ata nuk kanë fillimisht dua të bëjë shantazh prindërit në këtë mënyrë ...

  Informacion nga neni MM Naritsyna "Martesat e hershme si ata janë."