Sex mëngjes përmirëson shëndetinSipas një studimi të ri të njerëzve, duke filluar me intimitet në mëngjes, nuk janë vetëm akuza e optimizmit për të ditës, por edhe një reagim i fortë pozitiv i sistemit imunitar. Ata që preferojnë gjëja e parë pas zgjimit seks të ndihen të gëzuar dhe, në fund të fundit, janë të shëndetshme se ata që janë mësuar me një filxhan çaj, kafe ose sanduiç.

Seks në mëngjes, sipas studiuesve, në mënyrë të konsiderueshme zvogëlon mundësinë e kapjen e një virus të ftohtë apo grip, dhe përmirëson fuqinë dhe pamjen e lëkurës, e flokëve dhe thonjtë.

"Nëse ju filloni ditën me seks, trupi juaj prodhon rritur shumat e oxytocin, e cila i ndihmon çiftet e gjithë ditën ndjehen dashuri të veçantë dhe dashuri për njëri-tjetrin - thotë Dr Debbie Herbenik (Debby Herbenick), shkencëtar amerikan dhe gazetar, autor i popullarizuar kolonën këshilla seksi .

- Sex mëngjesit forcon sistemin imunitar, rritjen e nivelit të IgA, antitrupave që na mbrojnë nga infeksionet. Përveç kësaj, ajo ndihmon në prodhimin e estrogjenit, gjë që përmirëson tonin dhe strukturën e lëkurës dhe të flokëve. "

Studime të tjera kanë shtesë seksi: nëse seksi të paktën tre herë në javë reduktuar rrezikun e pash me 50%, dhe njerëzit të cilët janë seksualisht aktive, të zvogëluar shanset e gjetjes së kancerit të prostatës.