Psikologji e xhelozisë


 • Pasiguri Sister
 • Kokërr pozitiv
 • Xheloz - kjo do të thotë dashuri? Xheloz - kjo do të thotë i huaj
 • Çfarë dëshmi? Dhe çdo gjë unë e di ... Brad xhelozi
 • të bëjë paqe me ty
 • Para së gjithash, ajo kapërcen njerëzit nuk të sigurt.
  Shakespeare dikur i quajtur përbindësh ziliqar me sytë e gjelbër. Dhe
  u vendosën në zemër, ajo vetëm fillon të ndajë dhe rregull, duke diktuar
  rregullat e tyre. Lojra të dhimbshme, e dhimbshme, rraskapitëse. Dhe lojë
  A është kjo kur përfundimtare - marrëdhëniet thyer, dramë dhe madje
  krim? ..


  Pasiguri Sister


  dhe xhelozia e mprehtë manifestohet në adoleshencë, duke fituar shkallë
  përvojat dramatike.

  Kjo është kryesisht për shkak të faktit se në këtë
  koha ne të gjithë të ndjehen të disa prej tij "papërsosur" papjekuri, disa
  "Nezakinchenist." Por vjen përvojë, dhe me atë kuptim e
  vetë-mjaftueshmërinë - dhe xhelozia hequr ngadalë. Por në disa
  ajo nuk është qëndrimi gjatë gjithë jetës në
  shkëlqim rinor. Dhe ai thotë vetëm një gjë: komplekset
  "Inferioriteti" nuk ka shkuar pa u vënë re. Pastaj xhelozia kthehet në ndyrë
  Natyra dhe kur mundësia është e qartë. Deri në një masë më të madhe ajo
  karakteristikë e njerëzve të cilët kanë tendencë për të marrë mbërthyer në gjëra të vogla, të gjatë dhe
  "Delicious" abuzim përvojë. Pra, personi xheloz më të prekshëm


  të pambrojtur, dyshues. Dhe me vetëbesim në rrethin e tyre është e gjitha e drejtë.


  Kokërr pozitiv

  Nga
  xhelozia shumë social natyra. Në panairin e dasmës ajo -
  Forcë lëvizëse normal i seleksionimit natyror. Konkurrencë të shëndetshme
  na detyron për të konkurruar, për të luftuar për dashurinë, të përpiqet të jetë më mirë
  dhe si rezultat - përmirësuar. Së fundi, xhelozia - gjithmonë provë
  për ne, ne gjithashtu vënë në thesarin e përvojës së tij.

  "Healthy"
  xhelozia sjell disa diversitetin në jetën familjare, duke i kujtuar
  secili prej nesh si ne e vlerësojmë "gjysma". Por në qoftë se ajo
  bëhet limitet e lejueshme, marrëdhënia kthehet në një makth.

  As
  dyshohet vetëm "viktimat", por për më xheloz.


  Xheloz - kjo do të thotë dashuri? Xheloz - kjo do të thotë i huaj

  Nga
  Pikë psikologët e parë, kjo nuk është gjithmonë rasti. Xhelozia, ne
  gjurmohen, duke filluar jo nga dashuria, dhe e vetë
  inferioriteti. Përkundrazi, ajo është shenjë që shënon personi ka jo
  Qendrat pereborovsheho rinore. Një version më i sofistikuar - është xhelozi
  Njerëzit që formojnë të ashtuquajturat "mbivlerësuar" idetë që, në saj
  ana e të dalin për të dominuar, dominojnë një humor të përgjithshme dhe të personalitetit
  vetë-vetëdijes si person të tërë. Jo, ajo nuk është e çmendur, ajo
  vetëm theksoi njerëzit xheloz.

  Ato nuk mund të tolerojë një situatë
  konkurrenca, ata janë në pritje të vazhdueshme të tradhtisë në
  Gatishmëria potencial për të humbur një shtet të dhimbshme sëmundje.

  E tyre
  Ju mund të bindë dhe ndikimi në të vërtetë ata e ulet. Por sapo yjet
  "Jo kështu" vijnë së bashku në qiell, dhe - dyshimin zgjimit. Me të tilla
  njerëzit mund të jetojnë, dhe shumë gra ekspresive madly pëlqen
  kur ata janë xheloz. Ata në xhelozi - shprehja më e mirë e dashurisë. Çfarë
  absolutisht nuk mund të bëjë një bashkim të tillë, ajo është duke luajtur me xhelozi,
  vë në lojë, ndez, të bëjë veten të varur nga një të dashur. Kjo
  penal, çnjerëzore, i rrezikshëm. Ajo nuk i nënshtrohet ndonjë bisedime, as për

  manipulim.


  Çfarë dëshmi? Dhe çdo gjë unë e di ... Brad xhelozi

  Por
  gjitha problemet fillojnë kur xhelozia bëhet e qartë
  patologjik, dmth kur ka një "mashtrim i xhelozisë." Në se
  ai ëndërron që ndodhin në një vakum, dhe më shumë ai se
  më shumë njeri e mohon xhelozinë e tij. Të gjitha aktivitet mendor
  reduktuar në faktyk lidhje me faktyk "teshtini" me "chyhom" "Yeah, 12
  Ndër u zotua për dashuri dhe besnikëri, dhe askush nuk e pyeti ... Pse?
  Sigurisht, si fajtor. " Dhe në të njëjtën frymë. Njeriu me fanatizëm
  do të presë për dëshmi të pabesi gjysmën dashur; të harrohet
  miqtë, puna, familja

  Sepse obsesiv
  Shteti dështojnë - tani e qëllimit të jetës së tij. Ai do të të duan të
  ekspozimit, dhe kishte frikën. Ai - shtyrë përndjekës. Dreams - një
  vetë-zhvillimit të strukturës. Nën ndikimin e shumë intensive
  trajtim psikiatrik ajo mund potmyanity pak, por ende
  simptomat do të jetë. Dreams - gati një kërkesë për të siguruar që
  njerëz divorcuar menjëherë. Përndryshe, ajo është shumë e shpesh
  dhuna fizike mbaron me "tradhtar". Prandaj xhelozi -
  provë e dashurisë shumë e keqe dhe shumë e rrezikshme nga pikëpamja e ndjenjës
  e perspektivave, në mënyrë që ajo fillon të përparojë.


  të bëjë paqe me ty

  Nëse
  ju gjetën shenjat e para të xhelozisë, atëherë, së pari të pajtohen me

  Nuk janë mundo veten dhe një të dashur dyshime. Tentimi
  mbajtur atë nën kontroll, duke i privuar atë të komunikimit të hapësirës personale, ju
  më në fund të prishin marrëdhëniet. "Në fund të fundit" merrni çfarë
  kishin frikë më: ​​ju ndamë. Jo të kënaqur me histeri dhe
  Skandalet. "Mendoni për këtë nesër", si ajo e paharrueshme Scarlett
  O'Hara. Pasionet bien dhe situata të paraqitet në një krejtësisht të ndryshme
  dritë.

  Foli me rregullat e tij
  marrëdhëniet, dhe krahasoni pritjet e tyre, për të shmangur "mospërputhje" në
  kjo pikë.
  Mundohuni të ulen (fjalë për fjalë) në vend të saj
  rival imagjinar, duke vendosur dy karrige në dhomë.

  Dhe, nga ana tjetër,
  duke marrë atë një vend, pastaj një tjetër, le të pip nga fytyra e tij dhe prej saj si
  ju jeni duke kërkuar në këtë çështje. Ky rol-kalimi ikjen
  mjedis, dhe ju humbni dëshirën për të gjetur se marrëdhëniet e saj në
  rast.