Psikologji xhelozia shkakton xhelozinë


 • Çfarë është xhelozia
 • Nëse jeni xheloz
 • Nëse ju jeni xheloz

 • Pothuajse të gjithë është përpjekur gjithmonë për të kontrolluar të paktën disa gjë e vogël.
  Por për çdo gjë në jetë ju duhet të paguani. Dhe nga një ndjenjë e dominimit të paguajnë këtë rregull nga frika për të humbur. Xhelozia dhe aq e njohur për shumë njerëz, që të gjithë njerëzit janë disi duke kërkuar dikë për të menaxhuar.


  Çfarë është xhelozia

  Rastësisht, përgjigjet fiziologjike të trupit kur ndjenja e xhelozisë dhe frikë njësoj. Nëse doni, xhelozia gjë dobësie: kjo nuk është një ndjenjë e lartë që provon ekzistencën e dashurisë, dhe pasiguria e vazhdueshme në aftësitë e tyre dhe nuk kanë frikë të përballen me objekte të menaxhuara ...


  Disa përpiqen për të mbrojtur veten nga ndjenja e xhelozisë, duke zgjedhur një grua të vrarin i parë, i heshtur, "nuk dëshironte". Si, le ky (apo më shumë), por nuk e mbajnë dhe nuk do të duhet të kenë frikë ... Por në këtë situatë për të hequr qafe e xhelozisë nuk mund të, sepse këtë ndjenjë - një reflektim i ndjenjës pa ndjenja e dobësisë. Dhe më e fortë ndjenja e inferioritetit, ndjenjat fortë dhe të mundshme të xhelozisë.

  Besohet se xhelozia - një lloj i "hije" të dashurisë: që nuk është xheloz, atëherë, nuk i pëlqen. Por xhelozia nuk ka të bëjë me dashurinë nuk ka: dashuri - se ndjenja pozitive dhe xhelozia - ndjenja shkatërruese, të dëmshëm, jo ​​vetëm objekt i xhelozisë, por nganjëherë shumë xheloz.
  Zoopsychologists dikur bërë këtë eksperiment ishte duke jetuar në një bande të veçantë majmun mbyllje, e cila mban të njëjtën marrëdhënie dhe hierarkia, si në paketë që jeton në të egra. Në këtë mur aty kryetar - të vjetër, të fortë meshkuj, të cilët i binden meshkuj të tjerë të rinj dhe femra me të vegjëlit. Kërkohet si lider - fuqisë dhe drejtësisë. Detyra e tij kryesor - të kujdeset për anëtarë të paketë, sigurinë e tyre dhe aspektet e tjera të ekzistencës së tyre fizike. Pra, në territorin e rrethuar ku ka një majmun paqësore komunitet, experimenters vendosur një mashkull të çuditshme të së njëjtës specie, jo më pak i fortë.

  I huaj ishte rrethuar qartë, por një mur solid, nuk do të humbasë ndonjë Dashuri apo erë, kështu që të kontaktoni me njeri i bezdisshëm përjashtuar. Kur kryetar pa që territori i tij pushtuar konkurrent, ai sapo shkoi i çmendur. Ai filloi të sillen mjaft destruktive: në kafaz zogjsh u thyer të gjitha shkurre dhe pemë të rinj të shpërndara të gjitha gurët. Udhëheqës të provokuar përleshje me meshkujt vartëse përpjekje për të kapur femra - dhe marrjen gjënë më të preferuar - u përfshiu nën këlyshët e nxehta të dorës. Në përgjithësi, ai u soll që, të gjeni këtë në të egra, do të shkatërronte të gjithë paketë.


  Thelbi i eksperimentit ishte se udhëheqësi më i vërtetë ndien xhelozi, ose më mirë nga frika e humbjes së pushtetit në kopetë e tyre, të japin rivalin e saj, dhe padyshim jo më pak i fortë, natyrisht, ai nuk menjëherë të fillojë të shpërndaj të gjithë - së pari të përpiqen për të gjetur marrëdhënie me një të huaj të drejtpërdrejtë por së pari, i huaj siguruar një kafaz të fortë, dhe, së dyti, një udhëheqës me përvojë nuk mund të shihni se kundërshtari është i fortë. Dhe kjo nuk është e qartë se çfarë mund të përfundojë një luftë. Prandaj, është e një - të tregojnë fuqinë tuaj, të sillen si të jetë e mundur frikësuese. Atëherë ai mund të friksojnë mysafir i paftuar, dhe ai nuk do të pretendojnë autoritet në paketë tij.

  Fakti se kundërshtari në parim nuk mund të merrni në territorin e saj - pengon qelizën - për të lideri i shqetësuar nuk e arrin. Dhe ai ndjeu një kërcënim për shefin e tyre të statusit fillon të tregojë fuqinë e saj këtu e mënyrave kaq joadekuate. Dhe jo vetëm kërkon të frikësojë kundërshtarët e tyre si për t'i kujtuar vartësit e tyre që në të vërtetë është pronar.

  Sigurisht, nga sytë e mjaft qesharake - kryetar fjalë për fjalë brutale veshur në mbyllje, britmat, të vrumbullojë, thikat veten në gjoks, duke e bërë fytyra të frikshme ... Sinqerisht, njeri, i nxitur nga emocionet të ngjashme dhe ndjenjat xheloz, larg nga ai zotëria e majmunit.

  Dhe ndonjëherë ky person ka veten dhe të tjerët vetëm dëme sa më shumë që ky udhëheqës. Xheloz në të nxehtit e pasionit jo vetëm që mund të rrahur, por të vrasin. Dhe në një kohë kur gruaja Batters i dashur, ai nuk ndien dashuri - vetëm dëshirën e çmendur për agresion fsheh frikën e tij për humbjen e pushtetit. Në këtë kërkim ai mund të shkojë aq larg sa duhej. Prandaj, ju duhet të jenë të kujdesshëm për ato gra që duan të shkaktojnë xhelozi në një gruaja të shtrenjtë artificialisht - për të shtuar përshtypjet e freskëta të jetës së tyre familjare dhe të tregojë të gjithëve se si e pëlqen burri i saj.

  Në xhelozisë së përgjithshme të shkaktojë "nga e para", veçanërisht e rrezikshme sepse disa bashkëshortëve, duke parë "ndjenjë" gjysmën e tij në një tjetër (të tjera), jo nga koprrac një thikë apo një sëpatë, dhe stilolaps: shkruaj një kërkesë për divorc.

  Ata thonë, "i tretë duhet të shkoni ..." Dhe ajo do të shkojë dhe të kthehet. Sepse personi me të vërtetë i sigurt me të vërtetë e respekton partnerin e tij, duke respektuar të drejtën e tij për të zgjedhur. Është më mirë që të mos përjetojnë të tyre të preferuar "për forcë", veçanërisht në mënyrë të tillë çnjerëzor.

  Por të rrezikshme të të gjitha, kur një bashkëshort tenton xhelozi Delirious. Kjo do të thotë se ai (ajo) është një i caktuar priori se ai tradhëton gjysmën e tij. Dhe në afërsi të "viktimës" së besimit të tij makthi nuk shkakton ndonjë shqetësim - vetëm një dëshirë për të vepruar. Deri në këtë situatë dhe për sjelljen e tij, ai krejtësisht i pavlefshëm. Dhe vuajnë nga terrori i saj të gjithë rreth e rrotull, dhe njeriu i parë (a).

  Hipnotizuar nga iluzionet e xhelozisë dhe nuk reflekton nëse faktin e tradhtisë në realitet. Për shembull, si Othello: mbyt parë - atëherë ne do të kuptojnë. Shpesh, nga rruga, iluzionet e xhelozisë ndodh në bazë të alkoolizmit. Pra zonja, që jetojnë me alkolikët vë veten, ndër rreziqe të tjera, rreziqet ende ndjehen pasojat e të gjitha iluzionet e xhelozisë deri në vrasjen e banale ...

  Pra më në fund - vetëm disa këshilla të thjeshta për qëllime të sigurisë suaj psikologjike.


  Nëse jeni xheloz

  Nëse ndjenjat tuaja e xhelozisë vuani veten dhe do të donte për të shpëtoj prej tij, kjo do të thotë që endet për xhelozinë, ajo ka më shumë gjasa nuk do të shkojnë.  Vini re se çdo mesazh ju duhet së pari tradhti në pyetje, edhe në qoftë se ju sjellë materiale dokumentare. Sot ajo nuk është e vështirë të sajojnë këto materiale, për më tepër, është e mundshme që një nga ju për këtë vepër e falsifikuar vetëm dua për nxjerrjen para. Ose vetëm i mërzitur lumturinë tuaj familjare.

  Prandaj, në çdo rast të ngjashëm (edhe në qoftë se ju jeni të kapur në gjysmën e gjendjes së tyre jo të dyshimtë) në radhë të parë, siç thonë ata, koka e tij nën një dush të ftohtë! Në të nxehtit e përshtypjet e para mund të bëjë veprime, të cilat do të pastaj vjen keq. Por disa nuk mund të jetë e saktë.

  Ju nuk duhet të udhëhiqet nga opinioni publik, i cili thotë se njerëzit në një rast të tillë duhet medoemos të kuptojnë në armë ose të paktën në një stol, dhe gruaja e tij - me krenari të mbledhur gjëra dhe të shkoni për të nënës sime!

  Të veprojë asnjë mënyrë ju diktojnë "normat e hotel socialiste", dhe në interes të tyre (dhe përsëri - kokën të ftohtë).

  Në përgjithësi, kurë e mirë për xhelozi - nuk poshtërojë burrin e saj dhe për të rritur rëndësinë e tyre, që të bëhet një person i pavarur dhe sërish - të duan dhe respektojnë veten e tyre. Duke përfshirë të hequr qafe të varësisë ekonomike mbi burrin e saj (gruaja).


  Nëse ju jeni xheloz

  Mos harroni se xhelozi - ndjenjë është pa ndjenja, dhe ajo është e kotë për të apeluar për arsye xheloz ose duke u përpjekur për të provuar diçka të tij në drejtim të logjikës.

  Kur njerëzit filluan të organizojnë skena tuaja të xhelozisë, ai ndoshta do të thotë se ai nuk duhet të keni besim.

  Nevoja unë shkoj të jetoj me këtë lloj që ju testet në çdo hap?

  Nëse dyshoni se njeriu u rrit në iluzionet e xhelozisë kur ai nuk ka nevojë për asnjë provë dhe nuk mund të bindur - kështu që këta një nevojë urgjente për të mbrojtur veten e tyre fizikisht i parë! Dhe mos harrojmë për fëmijët - ata gjithashtu mund të jenë në rrezik të njeriut të çmendur.

  Ul receptorin e telefonit ose përgjithmonë? Për fat të keq, tas vetëm më të sigurt për të shkuar në të gjitha, sepse mungesa juaj i përkohshëm ngrohet vetëm njeri xheloz bujë (madje edhe nëse ai do të dini se ju jeni të gjithë kohën fshehur nëna apo të dashurën).

  Dhe mbi të gjitha - të sqaruar gjërat, që ju lidh me atë person?

  Ndoshta ju pëlqeu që ai është xheloz për ju? Është sigurisht e drejta juaj, por ju mund të vështirë të përballoj të gjatë! Xhelozia - gjithmonë një ndjenja të rrezikshme dhe shkatërruese. Pra, mos harroni që jetojnë me patologjikisht njeri xheloz, ju jeni ulur në një bombë me një fitil të ndezur. Kur shpërthen një bombë dhe për çfarëdo arsye, është shumë e vështirë të parashikohet!