Aspektet psikologjike të humbjes së virgjërisë


 • Integriteti dhe qëndrimet: Historiku
 • Pafajësisë dhe e mendimit prindërit
 • Qëndrimi juaj në humbjen e pafajësisë, të gjitha në majë të gishtave tuaj

 • Integriteti dhe qëndrimet: Historiku

  Cigare virgjërinë zhvirgjerim dhe në kultura të ndryshme dhe në kohë të ndryshme nuk ishin të njëjta. Që nga kohët e lashta ishte një simbol i cipës së virgjërisë. Në kultura patriarkale (të tilla i takon shoqërisë sonë) kryeson burra, atë model sobstvenicheskaya e marrëdhënieve seksuale, ku virgjëria "rrit" vlerën e një partner potencial.

  Meshkujt me instalimin e duke u përpjekur për të reduktuar ankthi dhe ndjenjat e inferioritetit, që ka një grua që nuk ka një të tillë përkiste.

  Ky rivalitet i përjetshëm mashkull dhe konkurrenca, e cila lejoi më mirë që të pretendojë që të mos le këtë kundërshtar. Reagoi burra që nga koha e bandave origjinale ku rreth "femra", në interes seksual (ndërsa ndalimi i incestit nuk ekziston, dhe për këtë arsye dominant "mashkull" pretendim për ndonjë "femër" në fisin) ishin çuar emocione: zemërim zili dhe frikë. Frika si i rrezikshëm, por unë dua të. Dhe kompensim për ata që vuajnë ata kanë në posedim të "çmimin" për të cilin ata kanë të drejtë vetëm. Njësi të ngjashme (formë më të "butë") ruhet në bashkësitë ortodokse fetare, sidomos në islam, kërkesat për "integritetin" e "besnikëri" të martuar shumë e lartë.


  Dhe kjo situatë e përforcon një qëndrim negativ ndaj arsimimit të femrave, më shumë njohuri - më shumë pyetje, dhe pyetje mund të merrni përgjigje


  Pafajësisë dhe e mendimit prindërit

  Tani një bindje e mundur. Nëse prindërit (ose dikush e rëndësishme për ju njerëz) nuk e dënoj për pasojat, por në fakt, kjo tregon një mungesë të të kuptuarit dhe papërshtatshmërinë e qasjes së tyre. Pastaj të mbështetur partneri juaj do të kujdesen për ndihmën e tij të paçmuar. Është e përshtatshme për të prekur në rëndësinë e besuar marrëdhënie me një partner. Më e zakonshme (dhe normale) të tilla marrëdhënie janë jo "për jetën", por deri tani ata janë, ata duhet të vlerësojmë. Çfarë është e rëndësishme këtu?

  Aftësia për të ndarë shqetësimet dhe frikën e tyre, të jetë tolerant e dobësitë e saj. Duke patur parasysh se mënyra shumica prej nesh janë, dhe përvoja që kemi blerë, do të ndikojë në zgjedhjet tona më vonë në jetë.

  Ekziston edhe pjesën e pasme të çështjes - një pikëpamje e prindërve dhe qëndrimet e tyre në jetën e hershme seksual të vajzave të tyre. Kush nuk pyet të gjithë duam që fëmija juaj vetëm i mirë, njeri i mirë, fëmijë të shëndetshëm. Por shpesh efekti është i kundërt. Përse? Ndoshta për shkak të hipokrizisë prindërore? Kur koncesionet e tij të pahijshëm imponuar justifikim. Kur prindërit Kujdesi për t'u dukur virtyt dhe të përpiqen për të fshehur (ndonëse kryesisht pa ndjenja) dëshirë për të krejtësisht të kontrollit, të manipuluar dhe të ndëshkuar fëmijët për (prindërit) gabimet e tyre të njëjtë.

  Kur nënat janë helmuar të ardhmen marrëdhëniet seksuale bijat kokërr mbjellje urrejtjen e tyre, frustrimi, "dëshpërim" zgjedhje të ardhur keq, ndjenja inferioriteti, duke argumentuar se burrat janë në thelb të egër dhe lakmitar. Kështu ato krijojnë frikë tek fëmijët marrëdhëniet e ardhshme, paaftësia për të marrë pjesën e tyre të përgjegjësisë për këto marrëdhënie. Teach mënyrë efektive të konkurrojnë në vend se të bashkëpunojnë në mënyrë efektive. A nuk e tregojnë njerëzit se si të dashurisë dhe të dashurit e tyre. Për shkak se ata vetë nuk e di se si dhe të frikësuar për humbjen e vlerave mendore. Kushdo që nuk është në gjendje të jap, dhe jo në gjendje për të marrë.

  Dhe aftësia për të dhënë dhe marrë është baza e marrëdhënieve që sjellin gëzim. Dhe mundësia e parë për të hequr qafe (pagës) - është që të bëhet një grua (marrë).


  Qëndrimi juaj në humbjen e pafajësisë, të gjitha në majë të gishtave tuaj

  Gjëja më e rëndësishme në psikologjinë e humbjes së pafajësisë - raportin e vajzës të saj (si person, grua shtatzënë, gruaja, lover). Para se të qenit i gatshëm për këtë hap duhet të merrni veten informata të mjaftueshme objektive, psychophysiology e saj (sidomos në strukturën, funksionin, përgjigje, ndjeshmëri). Ky informacion mund të merret nga ekspertë të tillë si një gjinekologu, seksolog i njohur (ose terapist seksi, nëse ka dëshmi për këtë), një psikolog.

  Ky informacion do të shmangë frikën e panevojshme për pasojat dhe të mëtejshëm zhvirgjerim jetën seksuale, të shpëtoj i paragjykuar - çfarë vajzat zakonisht trembë prindërit (pasojat tragjike të abortit parë, deflowering detyrueshëm shumë e dhimbshme, etj). Gjithashtu shkoj "fushatë kundër analfabetizmit" seksologji meshkujve (në qoftë se ajo ende mori pak vëmendje).

  Një tjetër aspekt i rëndësishëm - cipë e virgjërisë tuaj - një adaptim fiziologjik cila ka funksionin e vet. Kjo është jo më pak, por jo më shumë. Dhe kjo duhet të trajtohet natyrisht pa mbivlerësuar! Në dritën hyrë në një fazë të re të jetës - kjo nuk është një humbje, dhe blerjen! Vetëm diçka të humbur, ju mund të blini.

  Në këtë rast, humbje e një simbol, një simbol i "pafajësisë dhe pastërti."

  Një njeri i mençur i tha: "Nga të gjitha devijimet seksuale dëlirësisë së - është e panatyrshme!". Çështja tjetër e rëndësishme - të sigurisë. Nëse vendosni se "kjo" do të jenë të përgatitur për pasojat e mundshme, dhe nëse është e nevojshme, të gatshëm për të marrë iniciativën dhe të besimit partnerin tuaj - ". Një gjë e vogël" ai mbeti Çfarë shpesh pasojat negative mund të jetë? Infeksionet, shtatzënia e padëshiruar, dhimbje nuk i ka përmbushur pritjet dënimin e të tjerëve.

  Sa për infeksion dhe shtatzënisë, prezervativët dhe kontraceptivët e tjerë janë vetëm e drejtë, është e rëndësishme që të kujdeset për këtë që më parë, duke marrë rolin udhëheqës (pyetje e përgjegjësisë).

  Sidomos në situata ku një maloinitsiativen partner (diçka që ju bëhet shtatzënë). Sidomos në qoftë se kjo ndodh në një parti për të festuar, etj, Ku atmosferë (dhe ndoshta alkool) frenues dhe kontrollin e dobëson. Duke folur e alkoolit, është e nevojshme të jetë i vetëdijshëm (në qoftë se ju vendosni të përdorni atë) është, për çfarë qëllimi? A e dini efektin e saj? Nëse keni frikë nga dhimbja, mos harroni: Ju nuk jeni i pari që e humb virgjërinë e saj, dhe më ende arritur të mbijetojë. Zhvirgjerim shumë e dhimbshme - kjo është më tepër një përjashtim. Ju gjithashtu mund të jenë të pakënaqur nëse ju presin vetëm përshtypje pozitive, të cilat nuk mund të justifikohet.

  Por ky është vetëm fillimi!

  Informacion nga artikullin "Humbja, të fitojë!"