Lamtumirë fëmijërisë, lamtumirë për jetën


 • Gjej një përgjigje
 • Shkak për shqetësim
 • Ndihma është e lehtë

 • Sipas statistikave të publikuara në raportet zyrtare të Kodit MR për 2001 për tre vitet e fundit numri i vetëvrasjeve të fëmijëve janë rritur me 37% (duke përfshirë edhe ata që u shpëtuan). Shumica e të rinjve të kryer vetëvrasje në moshën 10 deri në 14 vjet. Dhe kjo e bën fëmijët nuk pastrehë ose fëmijë nga familjet në pozitë të pafavorshme ku prindërit nuk kujdesen për ta. Në 78% të vetëvrasjeve të raportuara të fëmijëve është plotësisht e siguruar dhe të sigurt (në shikim të parë) familjet.


  Gjej një përgjigje

  Pra, pse fëmijët vullnetarisht shkoj me jetën? Kjo çështje ka të bëjë me prindërit dhe psikologët.

  Por përgjigje të thjeshtë për të nuk mund të jepet. Sipas vëzhgimeve të psikologëve që punojnë me fëmijët shpëtuar pas tentim vetëvrasje dhe prindërit e tyre, ka disa arsye kryesore për vetëvrasje.

  Ndjenja e parë

  Dhjetë Ina R. ra në dashuri të lartë nxënëse e shkollës së lartë dhe i shkroi atij një shënim dashurie. Por djaloshi, në vend të heshtur Innu vënë përçmim të përgjithshëm. Ai lexoi me zë të lartë në shkollor letrën e saj dhe filloi të tallet haptas e "fëmijët". Inna me përvojë të gjatë dhe të vendosur për të të treguar nënën e saj në lidhje me pikëllimin e saj. Por nëna ime gjithashtu qeshi dhe tha se ajo është fajtor për ndonjë gjë për të shkruar të gjitha llojet e pakuptimta.


  Vajzë mbyllur në dhomën e saj, duke qarë për një kohë të gjatë, por nëna ime nuk kishte as kohë për të pendoheni atë. Si rezultat, Ina kërceu nga kati i tretë. Për fat të mirë, vajza liruar brinjë të thyera, krahët dhe këmbët. Një nënë Ina vetëm pas një vizitë në një psikolog më në fund pranoi se ajo duhet fajësuar për situatën. Pas të gjitha, në qoftë se ajo është koha ajo dëgjoi vajzën e saj, nuk qeshte me "dashurinë e njëanshme" e saj, atëherë çdo gjë do të përfundonte ndryshe.

  Vetmi

  Wiki 13 vjet, por ajo flet si një i rritur-mençur person që ka përjetuar një shumë në jetë. Age çoi në një mësues psikolog, i cili rastësisht gjeti një "vetëvrasës" vajzë shënim.

  Ajo rezulton se Vick ka kohë që janë menduar për vetëvrasje dhe përgatitur për këtë ngjarje. Baba dhe familja ushtarak Vicky dy herë në vit lëvizur nga një vend në tjetrin. Vajza ishte shumë e vështirë për të ndërtuar marrëdhëniet me shokët e klasës të reja, dhe sapo ajo u shfaq dashurin, ata përsëri ndryshuar vendbanimin. Si rezultat, vajzë mbyllur në vetvete, ajo ka pushuar t'i qasen njerëzit (sepse përse të lëvizë përsëri së shpejti). Mami i lumtur që ata të kenë vajzën të qetë dhe të bindur. Për ditë të ulur në shtëpi dhe lexim, nuk endet nëpër rrugë. Një wiki është i lodhur nga jeta, dhe ajo nuk kishte forcën për të shkuar kundër rrethanave.

  Thashetheme

  Nga shënim vetëvrasje dymbëdhjetë Olga S. "Në vdekjen time fajësojnë Oksana P. 9" A "klasë. Ajo ka zili mua dhe të gjithë tregon mua gënjeshtra. Boys besojnë atë, dhe unë nuk dua të jetoj. " Olga u hodh nga kati i katërt. Vajza shpëtoi, por brenda dy viteve ajo ishte mbyllur në një karrocë. Tani Olga ri-mësuar të ecin. Ajo e kupton se ai ishte veprim i pamatur dhe i vendosi asgjë. Në marrëzi të saj vajzë humbur dy vjet dhe rival Oksana ende jeton dhe gëzon jetën. Nga rruga, pastaj pranoi Olga psikolog, të gjitha duke u thënë Oksana ishte e vërtetë.


  Shkak për shqetësim

  Psikologët dalluar disa lloje të fëmijëve të cilët janë të prirur për vetëvrasje. Këtu janë shenjat paralajmëruese për të cilat prindërit duhet t'i kushtojnë kujdes.

  Fëmija nuk ka miq, ai pothuajse askush nuk komunikon me prindërit nuk është e drejtpërdrejtë.
  Kec përdoret për të zgjidhur të gjitha problemet e tyre për vete dhe askush nuk e beson. Edhe kur shumë të sëmurë ose të frikësuar se nuk qaj. Fëmija duhet të jetë në gjendje për të hedhur nga emocionet negative, jo mbyllur. Shpesh Bëhu ëmbëlsi për të. Le kec sheh se ju e doni atë shumë e shumë dhe gjithmonë i gatshëm për të ndihmuar. Në mënyrë të ngjashme, fëmija duhet të shohim se prindërit gjithashtu ndonjëherë përjetojnë dhimbje ose frikë.

  Pochastishe keqardhje njëri-tjetrin.

  Foshnja nuk e kujdesit. Për çdo pyetje ai është një përgjigje "Unë nuk e kujdesit." Ajo mund të jetë një student i mirë, por pa dëshirë. Ajo mund të kryejë të gjitha të rriturit e kërkuara sepse dëshirat e tyre, ai nuk mund të. Ky kujdes fëmijë për të trajtuar të gjithë: për ushqim, të arsimit, të argëtimit dhe të tjerët. Ai madje nuk dëshiron të bëj gjullurdi. Nga rruga, në këtë rast, prindërit ndonjëherë ndjehen se ata kanë fëmijën të përsosur. Ky është një gabim i rrezikshëm. Në të riu duhet të jetë të paktën disa admirim. Unë si ata apo jo, është çështje tjetër, por ajo mban interesat në një dëshirë personi për të jetuar.

  Pra, provoni diçka të interesojnë fëmijën. Nuk imponon grupet dhe seksione për simpati tuaj. Ofron një shumëllojshmëri të opsioneve, dhe le të zgjedhin për të kapur shpirtin.

  A duhet të lajmërojnë kur fëmija i pëlqen të jetë i sëmurë dhe vazhdimisht vjen me një sëmundje e tmerrshme. Ai tregon se ajo është më e lehtë, por kur ju të ngushtë. Prindërit gradualisht të mësohen për të "shpikur" sëmundje dhe nuk i kushtoj vëmendje atyre. Dhe pastaj djali shkon në dëshpërimisht veprime. Disa fëmijë nuk përpiqet vetëvrasje me qëllim për të kryer vetëvrasje, por vetëm për të trembë prindërit. Ata nuk do të vdes i pari. Dhe duke shpresuar në këtë mënyrë për të tërhequr vëmendjen e të rriturit të punësuar ndonjëherë.

  Për fat të keq, koha nganjëherë nuk i shpejtë në kohë dhe "vdekjes" me qëllim të bëhet një realitet. Pra, të përpiqet të mos harroni se ju keni një fëmijë, madje edhe kur shumë të zënë. Rregullisht Showcase atij dashurinë dhe shqetësimin e tij, jo vetëm kur fëmija është i sëmurë.

  Dhe simptomë më shqetësuese është kur fëmija është shpesh paraqet si të gjithë do të jetë i keq në qoftë se ai vdes. Në praktikë, shpesh është arsye për vetëvrasje është i sforcuar apo edhe të vogla. Ajo është vetëm kashtë e fundit për fëmijën, të dëshpëruar. Por arsyeja e vërtetë është shumë më brenda, dhe prindërit nuk mund edhe të vëreni atë. Fëmijët të cilët janë në gjendje për të shpëtuar, thonë se mendimi i vetëvrasjes vizituar ato shpesh.

  Në fillim ajo ishte vetëm një fantazi. Por shpesh kur diçka është duke folur, ide nuk duket aq absurde. Unë gradualisht u bë formë e vërtetë gjithnjë e më shumë fantazi. Si rezultat, çdo gjë e vogël mund të shkaktojë këtë akt të tmerrshëm. Pra, në qoftë se ju të vini re këto fantazitë adoleshente, nuk do të përpiqet për të zgjidhur problemin veten. Këtu pa një psikolog me përvojë e fëmijëve nuk mund të bëjë.


  Ndihma është e lehtë

  Nëse ne me kujdes të vëzhgojnë familjet ku fëmijët kanë tentuar vetëvrasje, duket se mirëqenia e tyre është vetëm i dukshëm. Në fakt, këto familje mund t'i atribuohet në kategorinë e pafavorizuara, por jo nga një pikë materiale të parë, dhe psikologjik.

  Gjë në atmosferë ndër.

  Fëmija duhet të dini se të gjitha problemet mund të zgjidhen. Dhe prindërit janë ngritur këtë vetëbesim. Por nuk duhet të humbasin linjë gjobë në mes të pavarësisë dhe tjetërsimit. Fëmija duhet të jetë "jelek", e cila do të mund në çdo moment për të derdh të gjitha problemet e tyre. Madje edhe të rriturit (për të mos përmendur fëmijët) në një moment të vështirë të kërkuara dhe dhembshuri. Fëmija ka nevojë të dijë se prindërit e tij gjithmonë e kuptojnë, ose të paktën të përpiqet për të kuptuar.

  Prandaj, në qoftë se fëmija ju ka besuar "mjerim" e tij nuk e bëjmë moralitetin dhe sigurisht nuk fillojnë një skandal. Kjo vetëm do të armiqësohet dhe sulmojnë atë me veprime të dëshpëruara.

  Para së gjithash, le të flasë dhe vetëm keqardhje. Ajo ka forcë për të dëgjuar simbol tuaj. Analiza e sedimenteve në fluturim atëherë kur fëmija upokoyitsya pak më të qetë dhe në gjendje të mendojnë.

  Ju nuk mund të qesh me pikëllimin e tij. Edhe në qoftë se ju mendoni se problemi është gjë e vogël i dukshëm. Dhe në dhjetë vjet është dashuri pashpërblyerë. Fëmijët ndryshe nga shumica e të rriturit, maximalists. Ata jetojnë vetëm në të tashmen, parimin e "të gjitha ose asgjë". Ata nuk e ngushëllojnë fjalën "shumë do të ketë të tillë Pete". Fëmija e nevojshme tani, jo në të ardhmen e largët. Nëse moment i ri mund të merrni atë që ju dëshironi, ai sheh vetëm një zgjidhje - "asgjë".

  Aq i kënaqur që fëmija me pikëllimin e tyre erdhi vetëm për ju e jo për të xhaxhait të dikujt tjetër. Ai ju beson. Kjo do të thotë se së bashku ju lehtë mund të tejkalohen "probleme të mëdha" e tij. Më e rëndësishmja, fëmija juaj e di se jeta është e bukur dhe prindërit e tij të duan.

  Informacion nga artikullin "Për të jetuar apo jo për të jetuar? (Vetëvrasje Teen) "