Problemet në Fëmijëve simyah mbijetuar divorci


 • Kriza Poslerazvodnyy
 • Qëndrimi negativ i bashkëshortëve për njëri-tjetrin
 • Gruaja e tij të përcjellë emocionet negative dhe fëmijë
 • Zhvendosja fajin për divorc për fëmijë
 • Reagim psikologjik i shumicës së prindërve për divorc
 • Exterior ndryshon familjen
 • Reduktimi mundësi edukimi

 • Kriza Poslerazvodnyy

  Kriza Poslerazvodnyy quajtur përvojat e fëmijëve që shkojnë direkt në divorc. Kjo periudhë është konsideruar më e rëndësishme, sepse në atë kohë edhe emocionet shpirtërore mund të përdoret për të kapërcyer përvojat e vështira të divorcit.

  Përgjigje të njoftimit të shkurorëzimit janë më të varur mbi identitetin e fëmijës, si për krizën poslerazvodnoho, rrjedha e saj tërësisht varet nga rrethanat e jashtme që shoqërojnë divorc.

  Mbetet një problem - qoftë prindërit do të jetë në gjendje për të krijuar një mjedis të jashtëm të favorshëm në raport me emocionet apo reagimet përçarje spontan i fëmijës. Divorci nuk duhet të jetë një problem i një personi - fëmijë. Ajo është gjithashtu kryesisht një problem psikologjik për prindërit ndikojnë ndjenjat e tyre të ndërgjegjshëm dhe pa ndjenja, frikën dhe fantazitë.

  Kjo është, në vend se dështim moral apo arsimor, shpesh arsyeja pse prindërit nuk mund ta lëshojë fëmijën nga shoku i tij dhe frikës.

  Problem kriza poslerazvodnoho përfshin dy komponentë të rëndësishme. Së pari, në jetën e fëmijëve ka ndryshime thelbësore që nënkuptojnë përgjigje komplekse të sjelljes.


  Këto reagime kërkojnë vëmendje të veçantë ndaj prindërve nga ana e tyre kanë nevojë për masa të veçanta për të poslerazvodnyy krizë nuk është zhvilluar në një kompleks.

  Së dyti, divorc në mënyrë të konsiderueshme ndryshon jetën e të dy prindërve, dhe si rezultat i këtyre ndryshimeve të dy prindërit shpesh nuk mund të paguajnë vëmendje të mjaftueshme për fëmijët e tyre. Ka një kontradiktë kompleks - fëmijë ndonjëherë nevojë vëmendjen e prindërve, por prindërit nuk mund të sigurojë atë.

  Ju duhet të zgjidhni disa faktorë negative që pengojnë prindërit që të jenë të përgjegjshme ndaj nevojave arsimore të fëmijës pas divorcit.


  Qëndrimi negativ i bashkëshortëve për njëri-tjetrin

  Një numër shumë i vogël i çifte razvodyaschyhsya nuk ka pretendime të përbashkëta dhe të shpjegojë divorcin se thjesht nuk ka ardhur së bashku karaktere.

  Shumica e mospëlqimit për njëri-tjetrin, shpesh në kufi me urrejtje. Me kalimin e kohës, këto emocione të largohem në shumicën e rasteve, por ne jemi të interesuar në poslerazvodnyy gjatë kjo urrejtje është në apogee.


  Gruaja e tij të përcjellë emocionet negative dhe fëmijë

  Që në shumicën e rasteve pas fëmijën e divorcit mbetet me nënën, ajo ka më shumë mundësi për të ndikuar atë. Nuk është një fenomen i mbrojtjes psikike kur akuzat për shpifjen dhe kanë shkelësi mbron veten kundër humbjes ose reduktimit të vetë-respekt, ndjenja e pasigurisë, ankthit. Kjo sjellje të çon në nënën e një prej dy reagimet e mundshme të fëmijës:

 • miratimin poste nënën dhe atin urrejtjen
 • Refuzimi i nënës, e cila në sjellë në vetvete emocione negative.
 • Në rastin e parë babai larguar nga arsimi, si ai nuk mund të mbajnë në kontakt me ata që e urrejnë atë dhe nuk dëshirojnë të marrin pjesë në edukimin e fëmijës. Në rastin e dytë një ndikim më të madh mbi fëmijën ka një baba i cili është edhe "shton benzinë ​​zjarrit", dhe në të vërtetë shkarkojë nënën për të marrë pjesë në procesin arsimor.

  Në të dy rastet e prekura kryesisht fëmijë, perceptimi i tij prishur armiqësinë në një arsim prind fillon të veshin njëanshëm.

  Pyetja e taktikave dhe teknikën e rritjen e një fëmijë - zakonisht një marrëveshje të ndërsjellë ndërmjet prindërve.

  Megjithatë, pas divorcit, prindërit shpesh nuk mund ose nuk duan të pajtohen mes tyre. Ky njëra palë (zakonisht nënën) me vetëdije merr një avantazh si më i fëmijës është duke jetuar me të.

  Në këtë rast, kur ish-bashkëshortët nuk mund të pajtohen, parti është në avantazh, të vendosë në mënyrë të njëanshme që arsimi të çon në vetëm një prind. Një faktor tjetër negativ do të mund të quhet ...


  Zhvendosja fajin për divorc për fëmijë

  Shpesh prindërit besojnë se fajtor është një fëmijë i shkurorëzimit, siç ishte ai që shkaktoi grindje. Përkthimi fajin mbi fëmijën, prindërit janë të angazhuar nuk është më në edukimin e tij, dhe nëse ata e bëjnë disa veprime, ata janë thjesht formal.

  Ndonjëherë prindërit shprehin hapur qëndrimin e fëmijës së tyre, duke e akuzuar atë, nuk e fshehin emocionet e tyre, të cilat në mënyrë të pashmangshme ndikon fëmijën, ai i privuar nga dashuria, ai ka një kompleks faji, por më të pafavorshme, që ai nuk mund të kuptoj pse dhe çfarë fajtor.

  Nëse fëmija është brainwashed në duke menduar se kjo ishte ditëlindja e tij ishte shkaku i tragjedisë, ai ishte fillimisht padobishme, atëherë ajo në mënyrë të pashmangshme do të zhvillojë një sërë fajit dhe vetëbesim të ulët atje. Ai do të supozojmë që parandalon të tjerët ekzistencën e tyre, dhe kjo mund të çojë në depresion dhe madje edhe humor vetëvrasje.

  Faktori negativ i tretë që pengon prindërit përgjigjen nevojave arsimore të fëmijës pas divorcit mund të jetë ...


  Reagim psikologjik i shumicës së prindërve për divorc

  Jeta pas divorcit të dy bashkëshortët ndryshuar në mënyrë dramatike. Shpesh është e nevojshme për të ndryshuar vendbanimin e tyre, rrethi shoqëror dhe më shumë. Shtuar në këtë është përvoja e lidhur me trauma psikologjike. Prindërit duhet të rehabilituar pas divorcit, ata nuk janë në gjendje më të mirë se fëmijës.

  Nevoja për të rivendosur ekuilibrin e tij mendor çon në një rënie në vëmendje ndaj nevojave të fëmijës. Një fëmijë i vogël nuk mund të kuptojnë thellësinë e përvojës së nënës, shpesh sheh vetëm përbuzje e saj dhe e mori këtë si humbja e dashurisë së saj.

  Në kohën e divorcit dhe pas nëna është shpesh e detyron manifestimin e mbështetjen e tij për fëmijën, ajo është drejt tij një i ashpër, i ashpër, nervoz.

  Dhe për të kuptuar se nëna ime vetëm një bubullimë që i lodhur, i mërzitur, i shqetësuar ai nuk është.


  Exterior ndryshon familjen

  Kur bashkëshortët divorcit shpesh banesat e tyre dhe të transferojë ndonjë rënie në kushte më pak të favorshme. Nëse gjatë martesës familja kishte dy ose tre dhoma apartament, pasi shkëmbimi i fëmijës nuk mund gjithmonë të presin një dhomë të veçantë. Nëna e tij, të detyruar për të ndarë një dhomë me të, praktikisht të lirë të jetës personale që ajo krijon emocionet më negative që mund të drejtohen dhe të fëmijës.

  Përveç kësaj, në mënyrë të konsiderueshme përkeqësuar gjendjen financiare të familjes, nëna duhet të punojë më shumë, duke rezultuar në më të fortë të lodhur.

  Natyrisht, koha për arsim gjithashtu mbetet. Kohë e madhe gjeneron më pak vëmendje për fëmijën - në qoftë se ju kishte kontrolluar sjelljen e tij dhe të atit dhe nënës, tani vetëm duhet të ketë, dhe kjo mund të mbështeteni vetëm në veten e tyre.


  Reduktimi mundësi edukimi

  Ta lë çdo bashkëshorti kishte rolin e vet: të atit - është kreu i familjes, ajo mund të jetë i ashpër, i ashpër. Nëna është zakonisht burimi kryesor i dashurisë për fëmijën. Por pas ndërron një situatë divorc - kanë pasur për të kombinuar disa role. Kjo është në një farë mase e merr përsipër dhe aktor, dhe fëmija është më i nevojshëm feminitetit të saj - butësi, kujdes, ju lutem.

  Nënë, pa mbështetjen e meshkujve, të traumatizuar psikologjikisht, ajo reflektohet në qëndrimin e saj për fëmijët.
  Thirrja në disiplinimin e fëmijëve, nëna e divorcuar nganjëherë më shumë e shqetësuar për bindje formale sesa në mirëqenien emocionale të fëmijës.

  Kështu, ne dukje faktorët që pengojnë prindërit që të jenë të përgjegjshme ndaj nevojave arsimore të fëmijës pas divorcit.