Rreth xhelozisë


 • Xhelozia i zakonshëm
 • Xhelozia nga vetëbesim të ulët
 • Xhelozia manipuluese
 • Xhelozia patologjike

 • Xhelozia i zakonshëm


  Çfarë ndodh me ne kur, la vetëm me ndjenjat e tyre, ne
  të fillojë të nxitojnë, shikoni për shenja që dashur tuaj nuk mund të jetë
  ju? Jo me mua! Këtu është më e keqja. Kjo nuk është aktualisht në
  mua. Dhe me kë? Dhe ne të fillojnë të mendojnë për atë me të tjerët. Zot
  çfarë një makth! Dhe këtu unë jam krejtësisht vetëm. Ndjehem i sëmurë

  Kur një të dashur duket, në vend të gëzimit - çmontimit, ku,
  kujt, pse nuk ju duan ... etj Në vend të kësaj i lumtur për të qenë me të dashurin e saj,
  gëzojnë afërsinë - prishur humor, imazhe, dhe acarim

  shumëllojshmëri shumë nga ndjenjat.

  Kështu, xhelozia - kjo është kryesisht duke u kujdesur për veten. "Unë e dua
  vetëm për veten e tyre. Kjo tha, unë të dua, kështu që ju duhet të jetë në
  këtë mirë. Megjithatë, çdo lloj i tillë, të jetë gjithmonë pranë. Mbas kësaj unë do të
  dashuri. Unë pa ty nuk është botë e bukur e bardhë. Dhe që ju të lidhur me
  Nuk ka rëndësi. Ju - time! Unë të dua dhe kjo më jep të drejtën e pronës për gjithë jetën tuaj. Pa marrë parasysh se si ju mendoni, pa marrë parasysh atë që ju dëshironi.
  Çdo gjë nuk ka rëndësi, sepse unë të dua. Dhe më e rëndësishmja, çfarë do të kishte qenë gjithmonë
  i ngushtë dhe vetëm mua. Si një qen. Qeni im! »

  Tani imagjinoni se çfarë ajo dëshiron nga ju.


  Që keni qenë gjithmonë
  vetëm me të, të harrojmë miqtë tuaj të vjetër, miq. Sa mirë ju
  do? Dashuria e vërtetë dhe që i jep lumturi dhe liri. Unë nuk e dua
  për vete por për një të tillë të tij të dashur. Unë uroj që ai ishte i lumtur
  pranë meje. Unë nuk jam me të, dhe ai pranë meje. Shih dallimin?
  Dashuria e vërtetë është gjithmonë e flijimit. Dashuria është egoist.

  Xhelozia nga vetëbesim të ulët

  Kur ne ndjehemi se ne nuk jemi të denjë për të dashurin e saj, ne fillojmë
  xheloz i (të dashurin e saj) e tij për të gjithë ata që duket më mirë për ne. Na
  të fillojnë të mendojnë se është më mirë me të tjerët se ai meriton më mirë. Dhe
  Unë ... Dhe ai gjeti mua?

  Unë nuk e besoj atë. E pra, pse jo xheloz? Recetë e thjeshtë: të besoj se ju mund të duan që ju meritojnë të jenë të
  të lumtur. Vetëm të marrë atë për të dhënë dhe të jenë të lumtur! Ju
  pyesni: si për të jenë të lumtur? Por kjo është një tjetër histori ...

  Xhelozia manipuluese

  Në xhelozi ka një anë tjetër: aftësia për të manipuluar (lexo:
  menaxhimi) i preferuar. Ju nuk ishin me mua - ju ofenduar mua. Dhe këtu është tuaj së
  i dashur janë për të fajësuar. Fajtor në çdo gjë që ju nuk mund të organizojë
  koha ime e lirë se ju nuk e keni bërë punën në kohë (të gjitha mendimet tuaja
  ishin të pushtuar nga xhelozia), dhe në çdo gjë që ka ndodhur me ju pa të,
  dashnor. Çfarë e bën një njeri fajtor?

  Kjo është e drejtë, në një nxitim për të justifikohen
  faji.

  Gjithkush bën atë në mënyrën e vet: disa dhurata, disa lule, disa
  kisses pasionuar. Në duart e një pushteti xheloz lover gjatë.
  Çdo person ka një zgjedhje nëse janë apo jo për të qenë xheloz. Dhe të gjithë kanë një zgjedhje: të lejojë xheloz apo jo tjetër.

  Xhelozia patologjike

  Por në qoftë se xhelozia pengon jetoni, nëse ju nuk jeni në gjendje për të përballuar me
  i mbuluar ndjenjat dhe ju jeni të gatshëm për të shkatërruar jetën e tyre dhe jetën e
  një të dashur, ju duhet të kontaktoni një psikolog.
  Mos e ndot e tyre
  helm i vetëm jeta e xhelozisë dhe të kthehet në të famshëm në mbarë botën
  Othello. Pra, çfarë duhet të bëjmë? Nëse ju kujtohet se jeta këtu dhe vetëm një

  askush nuk mund ta di se sa e përsosur në çdo jashtë për të jetuar, është ajo me vlerë
  kalojnë kohën e demontimit, akuzat, skandale.

  Ndoshta më mirë për të vetëm të gëzojnë çdo minutë, çdo moment së bashku
  me i dashuri i saj. Jetoj tani. Jo dje, kur ju ishin vetëm jo, nesër, kur
  përsëri ju mund të vijnë të gjithë një. Tani, kur ju jeni së bashku.

  Nga njëra anë - kjo është vetëm në të tjera - një punë të madhe shpirtërore. Dhe
  në qoftë se ju lexoni këto rreshta, atëherë ju doni për të ndryshuar
  përpara e personalitetit të tij dhe ju nuk e keni një mënyrë të lehtë për vetë-përmirësimit.