Shkaqet e vetmise


 • Pse njerëzit bëhen të vetmuar

 • Vetmia - nuk është vetëm një ndjenjë. Kjo është një mënyrë për të marrë atë.

  Fakti që ne zakonisht e perceptojnë veten të gdhendur në çdo sistem ose atribuohet grupit. Ne mendojmë veten brenda familjes, duke përfshirë punonjësit, mbledhësit e cacti, dhe madje edhe në mesin e banorëve të planetit Tokë. Vetmia - një nevojë urgjente për t'u përfshirë në ndonjë grup në të cilën ne nuk jemi. Në formulimin më të gjerë vetminë - një ndjenjë e mungesës së diçkaje, ndjenjë ligaments grisura, ndërsa e dëshirueshme, megjithatë, të ndjehen këtë marrëdhënie.


  Pse njerëzit bëhen të vetmuar

  Mungesa e një rast të vërtetë.

  Ky lloj i vetmisë është një i madh ngjyrë "social". Kur ne nuk janë në kërkesë, për të bërë vazhdimisht çfarë është mërzitje zubodrobylnyh kur ne nuk kemi gjetur se me të vërtetë kap apo gjetur, por duhet të shtyjë atë për më vonë - nuk është një ndjenjë e paaftësisë së humbur për të bërë asgjë.

  Jetojnë, shkelën në fyt të këngëve të tij - jo indeks forcën e karakterit. Ky është një tregues që ju jeni të frikësuar për të ndryshuar diçka në jetën tuaj të ndjehen kënaqësi nga ajo.

  Mungesa e përvojave të reja. Çdokush që ankohet për vetminë e të dashurin e saj, shpesh nuk e kuptojnë se duke u ankuar në vend të mungesës së emocioneve të reja.


  Fakti që ju jeni shumë i njohur me njëri-tjetrin zakonet e mësuara shumë mirë të njëri-tjetrit, dhe ju urgjentisht duhet të disi të ringjallur marrëdhënien.

  Përndryshe ju nuk do të ankoheshin e vetmisë të dashur, të dashur, dhe kjo nuk të kam thirrur.

  Mungesa e besimit . "Askush nuk më do, dhe me të drejtë kështu, si mund kjo dashuri Krivonogov, budalla që nuk di anglisht dhe ka arritur asgjë në jetë." Kjo moto i pasigurt në vetvete.

  Kushdo që beson se e duan jo atë për këtë, por ende nuk kishte një të tillë i pëlqen të jetë larg nga të tjerët dhe bëhet më e fortë mbyllur prej vetëdijes së vetmisë. Tashmë shumë e vështirë për të marrë larg nga shiritin e komunikacionit-i detyruar: të ndaluar krahasuar veten me të tjerët, të fillojnë të jenë të interesuar në të tjerët dhe në mënyrë të qartë i zbukuruar meritat e veta.

  Por për ata që guxojnë ta bëjnë këtë, me kusht bonus: njohurit interesante dhe projekte interesante.

  Mungesa e ngjashmëri me normal. Kjo është një formë e vetë-dyshim kur një person ndjehet i kufizuar nga standardet e saj jo të pranuara. "Unë jam i vetmuar, sepse unë nuk kam burrë", - tha vajza, që do të thotë se e dashura e martuar, dhe ajo - jo, kjo është shumë frustruese.

  Pse jo vetëm të arrijnë vuajtje të tilla! Ju edhe mund të ndjehen të vetmuar për shkak të hundës shumë të gjatë.

  Mungesa e vëmendjes tjerëve. Nga kjo lloj shpesh vuajnë adoleshentët vetminë. Ata nënkuptuar nga ndërgjegjësimit të individualitet dhe njohjen e të tjerëve.

  Dhe mënyra më e lehtë për të tërhequr vëmendjen - disa mbajnë një protestë apo kryengritje.

  Për shumë adoleshentë shpesh pothuajse mënyrë e vetme e kontaktit me botën, sepse ata janë mjaft mekanizma me të cilat funksione të shoqërisë kuptuar sa duhet.

  Njerëzit të cilët nuk janë të vjetëruara në një kuptim adoleshente e "vetmisë nga mungesa e vëmendjes të tjerëve", kanë tendencë për të marrë një pozicion gjeniu panjohur ose një performancë amator. Mua më pëlqen vetmia madhësinë e vet të plotë.

  Mungesa e një personi të caktuar. Ndjenja se bota konverguar në pykë, që nuk janë të afërt, duke rezultuar në kuptimin e madhe të vetmisë. Dhe kjo do të jetë, jo konkret i mirë sa duhet, njerëz të njohur - kështu që nuk ka, disa mungesa e pranisë në zonën e yjeve të pop aksesit proksimal, shkrimtarit Fjodor Dostojevskit apo princit hipotetike mbi një kalë të bardhë, pa të cilin bota nuk është e bukur.

  Sa i përket humbjes së një të dashur - natyrisht, është e vështirë. Gjëja kryesore - nuk do të sjellë veten për të deklaruar "nuk mund dhe nuk duan të jetojnë pa të." Në fakt, ne jemi të lindur vetëm dhe shkoni për një të tillë shumë.

  Problemi është se ne shpesh ngatërruar dy gjëra: për të qenë vetëm dhe vuajnë nga vetmia. Opsionale, duhet menjëherë të çojnë në një tjetër. Nga një rritje e njerëzve dhe kontaktet mund të vuajnë në të njëjtën mënyrë si mungesa e tyre. Shumë më e rëndësishme: një ndjenjë e plotësi të jetës së tyre. Dhe ajo është - një profesion ose një film, në rritje fëmijët apo macet, për të mbledhur cacti ose këmisha të kuqe nuk janë aq të rëndësishme.

  Nëse vetëm ky ishte gëzimi i plotësi.

  Informacion nga artikullin "izolimi i virusit."