Rreziqet fshehur e martesës civile


 • Martesa civile dhe të metat e tij
 • Gruaja ligj Këshilla

 • Martesa civile dhe të metat e tij
  Është e njohur se të martesës civile burrat avokatë. Të frikësuar për humbjen e pavarësisë, ata shpalli "të lirë, marrëdhëniet e civilizuar miratuar në mbarë botën."

  Gratë janë gjithashtu pullë më të shtrenjta modest në pasaportë. "Dhe ajo ndryshon?" - Ai thërret me zemërim. "Unë do të jenë të qetë," - ajo i pergjigjet, të paaftë për të shpjeguar arsyet e dashurisë së tij për vulat. Intuitë Wine. Një grua, edhe nëse ajo nuk është e njohur me ligjet, zemra e dëgjon martesën dinak lirë.

  Martesa civile ka lindur në Holandë në shekullin e XVI.

  Njerëz të besimeve të ndryshme nuk mund të martohen tilla sindikatat legjitimuar pushtetin. Sot, e kundërta është e vërtetë - nuk rregullohet martesa e pushtetit, edhe pas martese konsiderohet civil.

  Në Perëndim, martesa civile është praktikuar gjatë. Kohët e fundit, këto marrëdhënie janë bërë popullore dhe ne kemi. Gjithnjë e më shumë çifte të gjeni se para se të gjendjes civile duhet të jetojnë së bashku, shikoni, prymiryatysya burrit të ardhshëm.

  Këto marrëdhënie, në njërën anë, kanë shumë përparësi. Liria - psikologjik dhe dokumentar, vazhdimi i periudhës romantike, mundësinë e divorcit të lehtë. Nga ana tjetër, martesa civile është nën një grackave të rënda.


  Dhe ato kanë të bëjnë jo për romancë. Që nga kjo martesë nuk është e njohur nga ligji, në rastin e "divorcit" bashkëbanues nuk kanë të drejta ligjore për pasurinë e përbashkët. Për shembull, në qoftë se gruaja ligj nuk ka punë dhe vrapoi familjen pas divorcit të saj nga "njeriu" ajo mund të lehtë të jetë në rrugë. Çfarë erdhi - dhe shkoi kështu - motoja e martesës civile. Dhe burrat në këto "divorcit" është zakonisht nuk preken. Ata bëjnë para, ata lëshuan një deklaratë të përbashkët, strehim, etj Nuk është çudi që ata vepruan avokat për lirinë e pullave! Një grua është pa punë.

  Në Perëndim, një martesë civile - konceptin ligjor.

  Në SHBA, një grua që kishte një situatë të ngjashme mund të paraqesë një kërkesë për njohjen e bashkëjetesës me martesë. Duke pasur fakteve provuar bashkëjetesën gjatë, pamje së bashku në, marrëdhëniet seksuale publike, ajo merr të drejtë në gruan e tij. Në Republikën Dominikane, kur njerëzit të jetuar së bashku për më shumë se 4 vjet, ata kanë të drejtë për të si pasurisë së përbashkët të bashkëshortëve. Dhe në Francë bashkëbanues mund të hyjë në një pakt solidariteti shoqëror e cila përcakton marrëdhëniet pronësore.

  Dhe çfarë lidhje me ne? Në rastin e zyrtarit të martesës të gjithë të qartë. Kodi i Familjes mbron martesën dhe divorcin në rast të dy të marrë gjysmën e pasurisë. Çfarë duhet të bëni në rast të martesës jozyrtare?

  Ndoshta organizojmë një kontratë martese?

  Paragrafi 40 i Kodit të Familjes parashikon: "Një kontratë martesore - një marrëveshje midis qytetarëve që martohen apo të bashkëshortëve ligjore që rregullojnë marrëdhëniet e tyre pronësore gjatë jetëve të përbashkëta, dhe divorcit." E përkthyer në gjuhën e njeriut, kjo do të thotë se të hyjë në një kontratë martese vetëm mund martesës i ligjshëm. Edhe kur nënshkrimit të dasmës, sepse ai do të vijë vetëm në momentin e ndikimit shtypjen pasaportë. Martesa civile është për të përfunduar një kontratë martese nuk kanë të drejtë.

  Sipas thashethemeve, në mendjet e deputetëve tanë të bezdisshëm idenë e një ligji për krijimin e statusit të martesës civile.

  Por derisa ajo është mishëruar në jetën, avokatët këshilluar në vijim.

  Në qoftë se martesa civile është e ndarë në rast të ndarjes, ju duhet të kujdeset për këtë paraprakisht. Gjegjësisht - mbajnë kontabilitet të detajuar për të regjistruar të gjitha kostot e blerjes. Pronë e përbashkët më mirë barazim në pronë të pjesshëm ose të përbashkët. Në këtë rast, ka një shans të padisë atë. Ata që e injorojnë këtë këshillë dhe pas "divorcit" të përpiqet për të provuar të drejtën e tyre në pronë, ka të ngjarë të jenë të pakënaqur. Asnjë pretendim i tillë në gjykatë ruse nuk ka fituar ende, ndonëse përpjekjet kanë qenë.

  Siç mund ta shikoni, intuitë gratë nuk gënjen. Martesa civile përbën një kapur të madh.

  Dhe pullë në pasaportë është shumë më e sigurt!


  Gruaja ligj Këshilla

  Dhe tani disa këshilla për ata që duan të bëhen një bashkëshorte zyrtar civil. Për të filluar, të përcaktojë shanset tuaj për të fituar.

  Situata e parë: ju jetoni me më pak se katër vjet

  Kjo situatë është më i favorshëm në drejtim të psikologëve. Ju keni shansin më të mirë për të dëgjuar marshimin Mendelssohn-it. Së pari, se dashuria e parë është ende gjallë, dhe hera e parë "lapping" ti kaluar në mënyrë të sigurtë, duke provuar se mund të jetë në të njëjtën zonë. Ndjehen të lirë për të vazhduar në procesin civil në drejtim të marrëdhënieve të njeriut.

  Kjo është koha e duhur - një njeri e kupton se tij gjeti vetëm, i bindur që jetojnë së bashku është mjaft e rehatshme, dhe nuk humbi ndjenjat romantike. Ju keni një shans për t'u bërë gruaja e tij!

  Situata e dytë: jetoni më shumë se katër vjet dhe nuk kanë fëmijë


  Ajo është në këtë fazë, sipas psikologëve, duke filluar zhgënjimi i parë dhe njohjen e çdo tjetër "botën e vërtetë." Thjesht vënë, me sytë bien syzet rozë dhe ju shihni një njeri në gjithë lavdinë e saj. Në përgjithësi, gratë janë botë më të kthjellët të presë ende duan të martohen.
  Në një tjetër fjalë për burrat. Kjo "Termi" ju do të keni një shumë më të vështirë për të bindur burrin e saj për të nxjerrë martesën civile.

  Ai tashmë jeton me ju dhe ka çdo gjë që dëshironi - grua tuaj të preferuar tjetër në jetën e saj dhe të pajisur ... pasaportë të pastër. Ajo ka filluar debatin e përjetshme për "Honey, mirë, çfarë ju do të vulosë kjo?" Shanset janë që ju keni, por do të duhet të bëj ujë në djersë.

  Situata e tretë: jetoni një kohë të gjatë dhe keni fëmijë

  Në thelb, ju nuk keni nevojë këshillat tona. Kjo është zgjedhja juaj e ndërgjegjshme dhe ju ndoshta rënë dakord tashmë për mendimin e një njeriu që "vulë nuk punon." Kjo "termi" grua e bind veten nga të mirat e martesës të lirë dhe madje duke u përpjekur për të promovuar. Ky lloj i psikikës reagimit mbrojtës. Shanset krijuar praktikisht asnjë martesë formale - për shkak të mungesës së dëshirës nga të dyja palët.  Tani që ne kemi vendosur mbi shanset e martesës zyrtare, të lëvizin për këshilla praktike. Pra, çfarë të bëni nëse ju Maria e vello dhe tufë lulesh martesor dhe një njeri thotë për ju në lidhje me martesën e tanishme civile?

  Varësisht nga natyra e të zgjedhurve të zgjidhni taktikat tuaja të drejtë:

 • Një njeri me natyrë të butë mund të depërtojnë lot, flasim ëndërr në lidhje me dasmën apo muajin e mjaltit.
 • Gruaja i mentalitetit logjike mund të vënë të gjithë në raftet. T'i jepte një të lexuar të nenit të mësipërm, për shembull. Thonë se ju doni të ndiheni të sigurt. Burrat si për të marrë në mbrojtje të grave të dobëta.

 • Njeriu, i preokupuar me mendimin e të tjerëve, mund të marrë në këtë - thonë se të afërmit, miqtë, kolegët? Nga rruga, më karrierë të suksesshme në burrat e martuar dhe e gatshme e tyre për të marrë në punë. Për vule disponueshmërinë sugjeron mundësinë që të jetë përgjegjës për të tjerët. Çfarë nuk është një argument?
 • Sigurisht, çështjet pronësore ngritur në artikull - një pjesë shumë e ndjeshme dhe duhet të zotërojnë delikatesë të pazakontë, për të shmangur situatën e turpshme, duke diskutuar atë me burrin e saj. Por, edhe sikur ne janë gra! Tregoj atij se shumë si ai, dua të veshin lindjen e saj të fundit e fëmijëve të tij. Për shembull, një nga mënyrat më efektive për të bërë një njeri të martohet - për të lindur për regjistrimin e martesës.

  Pra, më tregoni - nuk duan që fëmijët e mi të jenë nezakonorozhdennymi! Këtu i tillë unë outdate, periudhë. Çdo person normal dëshiron që fëmijët e martuar. Nëse tuaj nuk është kështu, ajo është konsideruar vlerë nëse ju keni zgjedhur.

  Nëse fëmija ka tashmë, kanë shumë më e komplikuar. Si ju të mbuluar çdo gjë - ju jeni njeri i dha çdo gjë që mundën. Megjithatë, një shumë të "civilëve" etërve pas lindjes së pari të bien dakord mbi një vulë në pasaportë. Gjëja kryesore, përsëri, mos e humbni kohën kur baba e reja u zhvendos në çmenduri. Ju mund të shpjegojë se procedura e ardhmja miratimi fëmijë vetë - çmenduri e pastër - dhe në këtë rast marrin vulën lakmuar.

  Nëse burri juaj ligj nuk pranon të martohet, por thjesht ju çon nga premtimet hundë boshe, e shtyrë vulën mbi të ardhmen e paqartë - dhe kjo është një taktikë e preferuar e meshkujve - mos e humbni shpresën. Ju mund të vijnë në ndihmë të afërmit e burrit të saj. Po, e ardhmja e të afërmve ajo është më mirë për të bërë miqësi. Nëse keni arritur të tërheqë nënë në ligj, pjesa tjetër e siguroi ajo do të bëjë asgjë për djalin e saj të të martuar. Sidomos në qoftë se ju posetuete që me të vërtetë duan, por nuk mund të duroj nipër e mbesa nezakonorozhdennyh. Nën presionin e dy të preferuar të femrave pavarësisë mashkullore kala ndoshta bien.  Nëse për të afërmit ju jeni pa fat, ose një njeri që duket të jetë jashtëzakonisht kokëfortë, dhe jo në atë që nuk pajtohet të martohet, ajo është me vlerë të përmendet filozofi. Në fund të fundit, asgjë në këtë botë ndodh rastësisht. Nëse martesa juaj nuk është lëshuar, ndoshta është për të mirë? Ndoshta fati ju ka përgatitur me një burrë tjetër, dhe ndërsa ju jeni duke luftuar për një pullë, gjysma juaj i botës është në kërkim për ju? Nga rruga, edhe në qoftë se ju nuk jeni një filozof, unë ju këshilloj për të ndarë këto mendime me burrin tim. Tregoj atij historinë e shoqen e saj që jetonte në një martesë civile, dhe lavdia e Perëndisë, jo i martuar, sepse e donte dikur të vërtetë ... Burrat janë tregime të tilla si amoniak.

  Sepse, pavarësisht nga "martesa e lirë" Burrat janë pronarët.

  Së fundi - dëshirat e gruas së ligjit në të ardhmen. Është që të shikojnë njëri-tjetrin në martesë, nuk ka asgjë të qortueshme. Kjo do të forcojë bashkimit tuaj edhe nëse fillimisht të veprojë me mençuri. Para se të bien dakord për të "jetuar së bashku", për të diskutuar kushtet. Organizoni fillimin, nëse gjithçka shkon mirë, ju do të martohet në gjashtë muaj, për shembull. Në këtë rast, ju do të keni një kartë atu në formën e fjalës një njeri i ndershëm-së. Unë nuk mendoj se duke folur për trembë dasmës burrat. Po, ata e trajtojnë ato me kujdes, një natyre të tillë, por duke u pajtuar që të jetojnë së bashku, çdo njeri e kupton se shkon në një familje - le ndërsa dhe joformal - kështu që me guxim të deklarojë dëshirën e tyre për të ndryshuar emrin pas një kohë.

  Fat të mirë!

  Informacion nga artikullin "Grackë e martesës civile."