Passion dhe feja


 • Fetare mbi varësisë

 • Fetare mbi varësisë
  Ndoshta çdo person në jetën time duhej të ndiqte veten e tij ose
  përjetojnë një situatë ku disa forca të panjohura e bëri atë
  të veprojë një mënyrë të caktuar, të veprojë në bazë të të cilave
  Pali tha: "... se unë nuk do të bëjë, dhe çfarë jo, unë bëj."
  Se njeriu ra në një lloj marrëdhënie, dhe nuk kanë asnjë sens të përbashkët, nuk ka
  vullnet nuk mund të shmangur ngjarjen e afërt, e cila ka
  ishte e pamundur për të shmangur. Ajo është plotësisht e kap një person si
  mashtrim dhe realizimi i kësaj ngjarje ishte vetëm një çështje kohe.


  Një kusht i tillë, ku një person ka një tërheqje të fortë me objektin

  dëshira, dhe që ai nuk mund të rezistojë, sepse nuk ka më
  në gjendje të kontrollojë veten e tij të quajtur pasion.

  Pra, kjo është se ndjenjë e diçka të këndshme, subjekt
  njeri në të kaluarën, gjithmonë e bën atë të përpiqen për të përjetuar diçka të
  si tani, edhe pse ajo në fund të fundit do të
  ajo dëm i pariparueshëm.

  Passion, siç thuhet në shkrimet e shenjta të shumë vetë feve
  nuk është mëkat, por kjo është e vetmja arsye e bën kur
  njerëzit janë mësuar të mëkatojë dhe pothuajse nuk mund ta refuzojë atë
  (Shembuj të pasionit, zemërimit, lakmi, krenari, kotësi ...). Kjo është e ngjashme


  varësia e drogës, kumar ...

  Me pasion, sipas ministrat e feve dhe traditave të ndryshme, patjetër duhet të luftojmë, "Një nga ligjet e Providencës Hyjnore është rreth nesh - kështu që e bëjnë jetën e saj
  dhe çdo shans për të për të, përdorimin e tyre me mençuri
  kanë këshilla për mënyrën më të përshtatshme për të pastruar veten e pasioneve "
  (Shën Theophanes i vetmuar).

  Passion është tjetër emri per nje semundje, nje semundje e natyre njerëzore,
  Disa nga vetitë e tij mendore anomali. Dhe është ky
  keqformim (egoizëm, arrogancë, vetë-rëndësi,
  mosndëshkimi ...) natyra njerëzore, duke qenë i egër, fjalë për fjalë

  duke i detyruar njerëzit të bëjnë mëkat.

  Në mësimet e tij të para "Për mospranimin e botës" Shën Dorotheus shkruan për këtë temë: "Për një varësisë substancave, dhe një tjetër - mëkatit. Pasionet janë: zemërimi, kotësi,
  epshi, urrejtja, epshi e keqe dhe kështu me radhë. Mëkatet e esencës
  Veprimet njëjtat pasionet kur ai çon ata në ekzekutimin në praktikë, vol.
  organ që kryen punimet, e cila provokon pasionin, sepse ju mund të
  kanë pasion, por nuk veprojnë mbi të. "

  Pra, si të vijë një njeri të devotshëm, se pasioni udhëhequr atë për të mos mëkatojnë?

  Përgjigja është gjetur në Nderuari Hesychius e Jeruzalemit (V

  a.), një student Grigor Theologu, që gjallërisht përcjell për ne
  luftë e brendshme e njeriut: "Nga priloh - një shumë të të menduarit, dhe nga këto - ligët e drejtë sensual. Menjëherë paguaj Jezusit të parë, dhe shmanget
  më tej. Dhe ai i pasuruar sjelljen e ëmbël hyjnore, asnjë
  kudo është pamje e veçantë e Perëndisë dhe e vënë atë kundër pasqyrë e mendjes,
  Ata theksuan, ngjashëm me kristal transparent, i vendosur kundër
  dielli sensual. Pastaj, më në fund, mendjen, duke arritur linjë e fundit
  dëshirat e tyre të prehen nga të gjitha soditje e tjera të besimit. "

  Informacion nga artikullin "Çfarë është pasioni në aspektin e fesë?"