Pije magjike tani në llakSipas statistikave, rreth 60% e grave e akuzojnë të dashurit e tyre se ata nuk e dinë se si për të treguar dashuri. Megjithatë, "tolstokozhest" mashkull është e lehtë të shpjegohet në terma të faktorëve gjenetik - burrat kanë më shumë hormone që janë përgjegjëse për agresion dhe rezistencë, kështu që meshkujt të bëhen më elastike dhe në gjendje për të mbrojtur pasardhësit dhe territorin e tyre.

Por për shkak se shumë gra kanë nevojë për butësi të dashur, studiuesit vendosën për të ndryshuar sjelljen e njerëzve me anë të llak që i bën njerëzit më të butë. Sipas ekspertëve nga Universiteti Ndërkombëtar i Kembrixhit, të macho rreptë të bëhet si i butë si një vajzë, vetëm disa pika të "eliksir i ëmbëlsi."

Spray mrekulli krijuar duke përdorur oxytocin hormon, i cili ndihmon prodhimin e endorphins "hormonet fun." Hulumtuesit vuri në dukje një marrëdhënie të drejtpërdrejtë midis nivelit të endorphins në gjak dhe shpirtit të njeriut - aq më shumë hormone, personi më i lumtur ndihet, më mirë ai të komunikuar me të tjerët.

Oxytocin - një hormon që ofron një ndjenjë të lidhjes, është përgjegjës për ndjenjën e mirëqenies dhe qetësisë. Ajo është lëshuar në sasi të mëdha gjatë lindjes dhe ushqyerjes me gji. Dhe gjeneron një nënë për bashkëngjitje foshnjore.

Gjatë llak studimit që përmban oxytocin në 24 meshkuj u rrit pragun emocionale në një vlerë që është normale për gratë, që do të thotë se ajo është nëpërmjet burrat spray të bëhet më i ndjeshëm dhe i butë.


Mbi të gjitha, sipas shkencëtarëve, nuk e teproj dhe nuk e përdorin llak shumë shpesh - burra tepruar butësi për ndonjë gjë, ata ende duhet të jenë mbrojtësit e pushtuesit.

Lajme përgatitur Svetlana Khomenko.