Hidhërim


 • Shkaqet e imazheve
 • Keys images
 • Images fitimprurëse e mesme
 • Hapat punon me imazhe


 • Në secilën prej jetëve tona kanë qenë, dhe mund të jenë ankesat. Fotot janë të ndryshme - të vogla dhe të mëdha, fëmijët dhe të rriturit, ata që na kanë harruar të gjatë, ne kemi qenë në gjendje për të falur, dhe kështu, sipas mendimit tonë nuk mund të falet kurrë, që asnjë statutit të kufizimeve. Imazhet tona ... kaq të ndryshme ... dhe gjithmonë tonë gjithmonë mbi ne, që kemi.

  Por, para se të merren me këto çështje, le të shohim se si ajo formoi fjalën "imazhit". Etimologjikisht, ai ishte nga të vjetër "lloj-të", që nuk është parë që të fus pa shpalljeve privojnë.

  Pra, imazhi është i lidhur ngushtë me atë vlerë si kapital. Ne shpesh i fyer kur ne mendojmë, ne u trajtuar në mënyrë të padrejtë, fyese. Dhe kjo padrejtësi, ne mund të shohim jo vetëm mes njerëzve, por edhe në marrëdhënien e njeriut me jetën dhe fatin e tij.

  Çdo vepër - një ndjenjë komplekse dërguar në të njëjtën kohë në dy drejtime të kundërta:

 • Kur jashtë - dhe pastaj ajo është përjetuar si zemërim kundër dhunuesit.
 • Brenda veten time - me përvojë si vetë-keqardhje, si disa dhimbje e brendshme e vetë.

 • Shkaqet e imazheve

  Fyes, si çdo emocion tjetër, si çdo ndjenjë, ky njeri me qëllim!


  Kjo është një emocion i rëndësishëm që na lejon të dini se:

 • kemi ngritur disa pika të dobëta - "çelësat vepër", mbështetur nga vlerat tona
 • ne kemi një dëshirë për të marrë vepër, sepse ka një përfitim dytësor i kësaj ndjenjë, MB Kjo ka punuar mirë këtë mjet apo mënyrë për të bashkëvepruar me botën.

 • Keys images

  Çdo person ka pikat e tyre të dobëta. Ata janë formuar në fëmijëri dhe mund të shoqërohet njeriu gjithë jetën e tij. Çfarë mund të jetë? Dhe, çdo gjë:

 • dikush lakim mbipeshë apo i lehtë i këmbëve apo shtat shumë të mëdha \ vogël .... dhe pastaj çdo koment të të tjerëve, si "sa mirë ju shikoni" mund të shihet si fyese.

 • dikush është i vetë-respekt të ulët dhe pastaj ndonjë vlerësim i punës tonë, por për të lëvduar shprehur në shkallën më të lartë, ose Zoti na ruajt bërë komente të gjetur gabim, ajo mund të shkaktojë vepër dhe të na dëmtojë.
 • Më afër një person është për ne, më mirë ai na njeh, marrëdhënia më afër ynë, bisedat më të sinqertë që po ndodhin, ka një prirje shpirtërore me të - kështu që është më mirë të vetëdijshëm për "pikat dhimbje" tona. Kjo është arsyeja pse ne jemi më shumë dhe më shumë gjasa për të marrë vepër të shtrenjta dhe të njerëzve të afërt me ne, kështu që komentet dhe veprimet e tyre të bien të drejtë në shenjë - objektivin e imazheve tona.


  Images fitimprurëse e mesme

  A është e mirë për të lënduar, apo të jetë aq fitimprurës? Shumë fëmijë me sukses të përdorin këtë aftësi për të tjerët demonstrojnë i prekur i tij, duke e detyruar të rriturit të ndjehen - Dads e tyre të dashur dhe moms, gjyshërit ... fajin. Këto manipulatorët të rinj të talentuar të shkojnë nëpër imazhin për qëllimin e saj, arritjen e sjellje të ngjashme të përmbushur dëshirat e tyre! Disa njerëz janë të trajnuar aq mirë për të manipuluar "buzët e fryra" e tyre, "bojkotit" indiferencë në mënyrë për t'u dukur ose "lot në sytë e tij," duke studiuar këtë sjellje dhe të zbatohet gjithmonë, që të bëhet një stereotip - dhe pastaj një njeri i shumë sa që ndodh të jeta e tij, përgjigjet imazhe, ai merr përdorur për të arritur imazhet e tyre.

  Kjo nuk do të lejojnë që ai të ushqejë një forcë shpirtërore për të parë në mundësitë e tjera dhe aftësive, të cilat ai ka, dhe se ajo është në dispozicion.

  Në çdo rast, nëse ne ofenduar, ne nuk e mjaft të saktë të vlerësuar dhe të lidhen në mes të tri komponenteve të këtij procesi:

 • Vetë.
 • Përreth njerëzit ose person (dhunuesin).
 • Konteksti i situatës në të cilën ka pasur një padrejtësi.
 • Në sjellje, në marrëdhëniet me të tjerët, veçanërisht ata më të afërt për të, ne shpesh harrojmë se njerëzit nuk mund të na kuptojnë, ata nuk mund të përmbushë pritjet tona të tyre, në të vërtetë ne nuk jemi në gjendje për të përmbushur pritjet e tyre!

  Është zhgënjyese janë një tokë e mirë për imazhin mbirjen. Ndonjëherë është shumë e vështirë për të njohur një tipar të caktuar, të marrë mendimet dhe dëshirat e tyre. Është e vështirë të pranoj se njerëzit janë kush janë ata, jo si ajo që unë dua që ata të jenë. Njeriu mbërthyer në imazhin e tij, jo në gjendje për të kuptuar veten dhe gjendjen tjetër të jetës time.

  Ju duhet të dini dhe të mos harroni se çdo imazh të zgjatur dhe destruktive të përpunuara. Ajo destabilizon botën e brendshme, për shkak të përvojës së saj, për të bashkëvepruar me burrin e saj shpenzon një shumë të fuqisë mendore dhe fizike të kohës së tij. Fyerje vazhduar ose fyerje në jetë mund të veshin poshtë kështu personin që shteti do të duhet të luftojmë përsëri shëndetin e tij, shkoni në ndonjë sëmundje kronike, që mjekët e quajnë psikosomatike.


  Hapat punon me imazhe

  Në qoftë se ne kujtojmë se imazhet tona shumë flasin për ne dhe na ka dhënë një arsye, atëherë ndoshta kjo mund të bëjë që ju të provoni te kerkoni racional në këtë kuptim.

 • Mendoni për një situatë në të cilën fyerje juaj lindur. Rikthe të gjitha aktorët dhe të gjitha detajet që kanë ndodhur për ju ... të përpiqen të kuptojnë dhe të artikulojë qartë çfarë (cilin) ​​ju jeni të ofenduar se sjellja fjalë të tjera bëri të manifestuar imazhin tuaj.
 • Vështrim i dytë hap brenda vetes, shikoni në botën tuaj - që kanë prekur shkelur ju se përgjigjur në hapin 1, e cila është vlera e juaj të plagosur si pasojë e kësaj situate.

 • Tani mendoj se si ju mund të kuruar vlerën tuaj të prekur. Të përshkruajë një plan të veprimit për zbatimin mënyrën në të cilën kjo vlerë do të forcohet në jetën tuaj. E pra, në qoftë se ju të gjeni një shqetësim të vërtetë për veten e tyre dhe të dalë me të paktën 5 mundësi për të siguruar që kjo vlerë është realizuar nga ju.
 • Nëse vepra ishte e vjetër, mendoj - çfarë ju keni mbajtur dhe ruajtur atë në veten tuaj? Çfarë ju dhënë atë pozitiv? Si jeni duke bërë atë? Në fund të fundit, nganjëherë ne e bëjnë imazhet e shumë e fortë, e guximshme të mbledhura dhe të përqendruar, në qoftë se ne duam të provojë diçka për abuzuesit të tij .... Çfarë një fyerje ju lejon të merrni një jetë të njerëzve të tjerë?

  Unë mendoj se në qoftë se ju mund të arrijë këtë në një mënyrë të ndryshme, pa përdorur ofendime.
 • Besoni mua, nëse ju mund të kuptoni veten, zemërimi në abuzuesi ulur ndjeshëm, dhe vetë-keqardhje do. Në vend të kësaj ajo do të punojë me veten tuaj. Dhe jeta juaj do të jetë falje, dashuri dhe harmoni!

  Ky test do të ju ndihmojë të kuptoj se nëse ju të pambrojtur siç e keni dëgjuar ndonjëherë. Ose ju shumë tolerant. Në rast se ju jeni të sigurtë - thonë: "nuk e di", "ndodh ndryshe."

 • A është e lehtë për ju që të prishin disponimin?
 • Sa kohë ju kujtoj imazhin dhe shkelësin?
 • Sa kohë jeni duke përjetuar annoyances vogla (shikim dashakeqës dikujt, vërejtje kaustike, pallto të pista mëngë)?

 • Sa kohë mund të jetë në një pozicion ku askush nuk dëshiron për të biseduar?
 • hutuar lehtë nga pa lidhje ju flisni dhe zhurmë?
 • A jeni në gjendje për të analizuar përvojat e tyre të gjata, ndjenjat dhe veprimet?
 • Sa shpesh ju të veprojë nën ndikimin e humor minutë?
 • Sa shpesh ju keni këqija?
 • A jeni i shqetësuar në lidhje me idenë se ju jeni disi më keq se të tjerët?
 • Pjesë A keni ulje-ngritje të humorit?
 • A do të ndodhë që në një mosmarrëveshje kanë ndryshuar dukshëm tonin e zërit, dhe aty zakonisht nuk janë karakteristike për ju të ulëta apo të larta tone?
 • Ju mund të lehtë të sjellë me ju?
 • Edhe ushqim i madh prishur në gjendje për të rregulluar disponimin tuaj?

 • A keni shpesh ndjehen acarim kur ju nuk e kuptoni?
 • Tani numërimin pikat që ju shënoi.

  Për përgjigje është "po", ka 0 pikë, "nuk e di, është e ndryshme" - 1 pikë për përgjigjen "jo" - 2 pikë.

  Nëse jeni të shënuar 23-28 pikë. Ju vështirë se mund të quhet fyese. Gjendja juaj mendore është e qëndrueshme dhe rrallë ndryshon në varësi të situatës. Disa njerëz mendojnë se ju "padepërtueshëm", "kokëfortë". Vlerat tuaja brendshme në mbrojtje. Ju besim mund të shkoni në qëllimet e tyre. Ndonjëherë ju xheloz, ndonjëherë dënojnë - por ju e dini se si ajo është për të injorohen.

  Nga 17 në 22 për.
  Ju pak ofenduese. Ky tipar ndonjëherë ju jep një shumë momente të hidhura.

  Ju lehtë mund të tregoni një zemërim i vrazhdë dhe abuzuesin. Për shkak të kësaj, ju shpesh vijnë të gjithë konfliktet në shtëpi dhe në punë (në shkollë). Pas një kohë ju do të pendoheni fjalët dhe veprat e tyre, sepse të dalë me mënyra të tjera bashkëpunimin tuaj në këtë situatë. Gjithmonë kujtohet duke thënë: ". E vaun e lumit ka imazhe"

  Nga 0 deri në 16 pikë. Ju jeni shumë i ndjeshëm dhe mund edhe të jetë hakmarrës, lehtësisht të ndryshojë disponimin tuaj, të ndjeshme ndaj qëndrimit të ju rrethojnë. Ky perceptim i botës e bën jetën tuaj shumë të vështirë dhe të pakënaqur. Pra, të punojnë me pakënaqësi që ju nevojitet dhe më pak ju keni numrin e pikëve, aq më shpejt kjo duhet të fillojë!