Hiking majtë trashëguar gjithashtuTradhtia bashkëshortore subjekt i shqetësuar njerëzit që nga kohët e lashta, por metoda e që kanë të bëjnë me të asnjëherë nuk u gjet. Sipas disa vlerësimeve, përqindja e meshkujve tradhtar kaluar 20 vjet mbetet e pandryshuar, ndërsa përqindja e grave të pabesë në rritje gjatë gjithë kohës. Papritmas zbuluar tradhtinë e një të dashur, më të ndjehen tronditje. Është shumë e vështirë për të ardhur në kushtet me situatën dhe të vendosin se çfarë duhet bërë, menjëherë paraqesë për divorc, pranojë ose të tolerojë, duke kërkuar për një shkak të incidentit.

Shkencëtarët gjermanë në këtë situatë janë të këshilluar që së pari të i kushtoj vëmendje të gjenetikës dhe citojnë shembullin e kafshë të egra. Sipas një të fundit finches zebra hulumtim proceseve të jetës, një tendencë për imoralitet kaluar nga brezi në brez.

Shumica finches krijojnë një palë për jetën si mjellma, por nganjëherë ata e bëjnë të ndodhë ", ecje në të majtë." Për meshkujt tradhti mendje mundësinë e një përhapur më gjerësisht gjenet e tyre, femrat janë më shumë në rrezik të tradhtuar partnerin shpëtoj të përhershëm, por ende "çështjet jashtëmartesore" dhe ato të ndodhin.

Studimi vuri në dukje se bijtë e finches prindërit e të cilëve ndryshoi veten përfundimisht filloi të tradhtojnë partnerët e tyre. Nga kjo ne mund të konkludojmë se një faktor kyç në zgjedhjen e sjelljes seksuale janë gjenet influenca e të cilëve është shtyrë për tradhti. Dhe vështirë se një specifik "pabesi gjen" në krye të tradhtisë bashkëshortore.


Përkundrazi, ka një grup i gjeneve që çon në tradhti.