Psikologu si për të shmangur divorcin


Martesa juaj është duke shpërthyer në seams?
Mëso për të bashkëvepruar me njëri-tjetrin duke përdorur një psikolog familjes (ose veten, në qoftë se për ndonjë arsye ju nuk mund të shkoni në një terapist), dhe më shpejt të kërkojë ndihmë, më shumë gjasa për të ruajtur familjen. Mesatarisht, psikologët thonë, çifti u kthye në një terapist disa vjet më pas filluan problemet. Çdo konflikte të përsëritura me të cilat një çift nuk mund të zgjidhë vetëm - një arsye për të kërkuar ndihmë për shkak se ata e kanë rritur nuk ende stratifying dhjetra emocionet negative ngadalë por në mënyrë të pashmangshme duke shkatërruar martesën, duke shkatërruar atë nga themelet.

Njerëzit të cilët janë në fillim të marrëdhënies shaka njëri-tjetrin, të lejojë veten shaka jo shumë takt në kufirin e imazhit ka të ngjarë të merrni divorcuar. Megjithatë, nëse ju rrugë martesa juaj kurrë nuk është tepër vonë për të menduar për atë që ju mund të bëni për mirëmbajtjen e saj në det. Unë së pari duhet të pyesim veten, ku ka partneri juaj lënduar ju sjelljen. Fol! "Unë e kuptoj që ju keni një vëlla ka qenë gjithmonë pidkolyuvaty normë njëri-tjetrin, por unë u papëlqyeshme ndikojnë fjalët e tua. Kur thoni kështu, unë mendoj se ju nuk e doni mua "- mund të tingëllojë si ky fjalinë e parë, që synon rivendosjen e intimitetit ish.Pyetni pyetje njëri tjetrit. Harrojeni bindje, do të përpiqen për të kuptuar. Në vend të kësaj frazë emocional "Ju mendoni se e vërteta kështu ???", e cila e bën një të duan për të mbrojtur, jo për të vazhduar dialogun, të thotë: "Unë e kuptoj se ju mendoni se ju nuk më pëlqen mua, dhe unë e respektoj mendimin tuaj. Dhe unë ju kërkoj me respekt dhe kujdesi marrë për të parë në problemin tim dhe ndjenjat e mia. "
Gratë Burrat më emocionale dhe nganjëherë kjo është më e lehtë për të rënë dakord me njeriun, sesa të përpiqen të shpjegojnë pse ajo nuk dëshiron ta bëjë këtë. Por në një njeri të fuqishëm të vetëm përpiqet për të dëgjuar për gruan e tij, jo duke këmbëngulur në vendimin e saj vetëm për shkak se ai është një njeri.


Dhe në qoftë se ju jeni pesë herë në ditë njeriu të tregojë se ajo është e gabuar që të kujdeset që për të të treguar atij për atë që ai ishte mirë dhe se sa mirë e bën gjëra të tjera, të paktën njëzet e pesë herë. Shuma e madhe e lavdërimi, miratimin dhe mirënjohje - çelësi për një marrëdhënie të gjatë dhe të ngushtë.

Marrëdhënia juaj filloi të përkeqësohej vetëm - ajo është tepër vonë për të shpëtuar të gjithë

Sa i ftohtë inflamacion dhe çiftet vijnë në një kuptim të vërtetë të afërsisë e njëri-tjetrit në të tashmen? Pas një kërkese të qetë dhe paanësisë, për shkak të aftësisë për të dëgjuar me durim për tjetrin, pa pritur momentin për të argumentuar dhe të përpiqen për të dëgjuar duke folur kuptim.

Në martesë të mirë të ngurta madje nuk pajtohen fuqishëm me çdo çift duke dëgjuar me vëmendje për njëri-tjetrin, duke u përpjekur për të kuptuar arsyet që çuan tjetër për të vepruar një mënyrë të caktuar. Edhe nëse ju absolutisht nuk e kuptoj se si ju mund të mendoni ose bëni pikërisht kujtohet ulur para jush ka të drejtë të jetë i ndryshëm, të ndryshme nga ju. Përpiqen për të hapur një dialog me fjalët: "Dua të kuptoj pse ju mendoni kështu, më thoni, ju lutem." Ndryshimi taktika shkëmbim do t'ju lejojë të dyja për të parë problemin realisht, ju do të keni për të dëgjuar tjetrin dhe haptas flasin për veten e tyre, edhe në qoftë se kjo nuk do të ndodhë brenda natës.

Mëso për të folur hapur dhe të drejtpërdrejtë për nevojat e tyre, nëse ajo është një palë këpucë të reja apo një dashuri dëshirë dhe vëmendje.
Flisni për dëshirën tuaj për të në mënyrë paqësore dhe pozitivisht, pa një therur të shpjeguar njeriu, pse dhe pse ju mori. Komunikim i tillë do të ju merr në një nivel të ri të marrëdhënieve familjare - pa akuza, me respekt dhe dashuri.