Koncepti i reflektimit


 • Reflektim

 • Reflektim

  Reflektimi (nga pozdnelat Reflexio -. Përmbysur) - të gjitha konsideratat e të drejtave që kanë për qëllim analizën e vetë (analizë e vetvetes) - shtetet e veta, veprimet e tyre dhe të ngjarjeve të kaluara. Ky reflektim thellësi, analizë e vetvetes varet nga të drejtat e arsimit, zhvillimin dhe kuptimin moral të vetë. Besohet se filozofet, shkrimtarë dhe politikanë të prodhuar me kapacitet më të madh për reflektim. Reflektim, një përkufizim thjeshtuar - është "monolog".

  Pasqyrimi në psikologji merr formën e ndërgjegjësimit të aktorëve - individualë ose të përbashkët - ata në fakt perceptohet dhe të vlerësohet nga individë apo komunitete të tjera.

  Reflektim - nuk është vetëm njohuri ose të kuptuarit e vetë subjektit, por edhe për të gjetur se si të tjerët e dinë dhe të kuptojnë "të reflektojë" e tij tiparet e personalitetit, reagimet emocionale dhe njohëse (lidhur me dije) përfaqësimit.

  Në procesin kompleks të reflektimit të dhënave të paktën gjashtë pozita që karakterizojnë reflektimin e ndërsjellë të subjekteve:

 • subjekt vetë atë që është në të vërtetë;
 • subjekt, që ai e sheh veten e tij;
 • subjekt, të cilën ai e sheh një tjetër;
 • dhe tre pozicione të njëjta, por me një njësi ekonomike tjetër.
 • Pefleksiya kështu - proces dy herë, duke pasqyruar çdo lëndë të tjera vzaimootobrazheniya akte përmbajtja e të cilave luajnë, përmban njëri-tjetrin.
  Hulumtuesit e brendshme (G. Andreev dhe të tjerët) nxjerr në pah se një kuptim më të mirë të reflektimit, është e nevojshme që të mos e konsiderojnë dyad, dhe e vërtetë më kompleks i organizuar grupe sociale, të bashkuar nga një veprimtari të përbashkëta kuptimplote.

  Informacion nga neni "reflektim".