Gabimet Fillestar folësit


 • Kur fjalët nuk janë dakord me shprehjet e fytyrës
 • Justifikime dhe apologjitë
 • Ky fjalim
 • Lexoni raportin

 • Para se të kuptuarit të folurit publik Secrets ju duhet të mësojnë për të shmangur gabimet e zakonshme. Ekspertët në fushën e teknologjive të komunikimit analizuar dhe krahasuar sjelljen e amatorë dhe folësit profesionale. Përdorni këto këshilla në praktikë dhe ju do të vini re se si duke rritur besimin tuaj dhe vetë-kontroll gjatë paraqitjeve publike.


  Kur fjalët nuk janë dakord me shprehjet e fytyrës

  Kur përmbajtja e fjalëve të tua në kundërshtim me tonin e gjuhës, sjellje dhe trupit gjuhës, publiku e sheh atë në çast. Publiku ka një instinkt i pagabueshëm se çfarë të bëjë me disponimin e Gjuha dhe shëndetin e tij.

  Nëse ju filloni për të thënë "Hello, unë jam i kënaqur për të parë ju të gjithë ..." dridhur zëri dredhur, gishtat nervor prekur butonat në një kostum - Të jetë i sigurt audiencë në çast do të mosbesimit dhe i tha ju, dhe për të folësit. Pra, në vend të "unë jam i kënaqur ..." - në të vërtetë gëzohen! A tuaj më të mirë për të vërtetë të ndjehen gëzimin e të folurit në publik. Me vetëdije të transferuar nxënësit tuaj një qëndrim pozitiv. Kjo është e rëndësishme - njerëz në një humor të mirë më të lehtë për të perceptojnë informacionin që ata duan për të mbajtur kontakt. Nëse ju nuk ndiheni gëzim, nuk gënjej. Më mirë me ndershmëri: "Sot ditë e madhe, kështu që unë jam i shqetësuar ..." Pastaj ju jeni të paktën të lë përshtypje njeri i ndershëm i cili thotë gjëra të vërteta.  Justifikime dhe apologjitë

  Publiku në përgjithësi nuk e kujdesit nëse janë apo jo ju të shqetësuar se sa kohë ju i përgatitur raportin e tij dhe që ju kanë përvojë të folurit publik. Pra, nuk ka nevojë për të justifikuar atë në stilin e "unë jam një folës i varfër, rrallë flasin në publik, aq i ngacmuar shumë dhe unë mund të flas keq ..." Kjo ka filluar fjalimin e tij me shumë amatorë duke u përpjekur për të thirrur më parë për të marrë simpatinë dhe privilegj për performancë të dobët.
  Objektivi dukje të ndershëm, por ajo çon në rezultatin e kundërt. Studentët pyes veten: "Pse kemi ardhur këtu, në qoftë se edhe kryetari pranon se performanca do të jetë i varfër?".

  Apologies shumë të shpeshta. Folësit rishtar të doja të kërkoj falje, duke ofruar për të lehtësuar ato të fajit për cilësinë e dobët të raportit. "Të lutem më fal ... (My një zë të ftohtë, pamja ime, cilësia e dobët slides fjalim shumë të shkurtër, fjalim tepër të gjatë, etj etj)." Vybachaytesya vetëm për një gjë - për faljen tuaj të vazhdueshme. Një më i mirë fillimisht të shmangur atë për të cilën ju do të duhet të kërkojë falje. Nëse kjo është diçka që ju të pendoheni, vetëm të thonë "Më vjen keq!". Por më të mirë të të gjitha - aftësinë për ta kthyer një dinjitet Dëm: "Unë kam një zë të ftohtë sot, kështu që unë kërkoj nga ju që të zbres në tokë dhe të ulet pranë meje.

  Kështu, të bashkuar më shumë, kemi treguar se ne të gjithë - një ekip duke punuar ngushtë së bashku ".


  Ky fjalim

  Ne dëgjojmë dhe kuptojmë disa fjalë para se fjalia krejtësisht të kuptojnë çdo gjë. Prandaj, kuptimi i fjalëve individuale ne reagojmë shpejtë dhe më pak i vetëdijshëm se propozimet e vlerës. Për më tepër, grimcat negative janë parë më vonë se fjalë të tjera, dhe shpesh nuk perceptohen. Prandaj, përdorimi i vazhdueshëm i strukturave të tilla si "... do të sjellë humbje", "jo i keq ..." "... jo përpjekjet frikë", "... nuk duan të bëjnë kauzë jeni i mërzitur llogaritje të gjata statistikore 'efektin dëgjues, në kundërshtim me pritjet e kryetarit.

  Nëse ju doni të krijoni një qëndrim pozitiv, atëherë në vend të "nuk është i keq," thotë "se është e mirë". Krijo një qëndrim pozitiv fjalët pozitive - kjo varet nga disponimin e audiencës shumë!

  Ajo është gjithashtu e rëndësishme humor. Një numër i vogël i shaka pakësues fakte të thatë për të ndihmuar kohën e audiencës për të ikur në mënyrë që të zhytet përsëri në raportin tuaj.

  Më keq akoma të pasigurt dhe të patrajnuar folësit - folës arrogant dhe të fryra, polopani e vetëdijes për rëndësinë e tyre. A nuk e konsiderojnë të ju audiencë budalla përndryshe ju bëjnë të njëjtën monedhë. Kotësi dhe useznaystvo ju mund të luajnë një shaka mizore.

  Nëse ju bëni pyetje, përgjigjet në të cilën ju nuk e dini më mirë me ndershmëri injorancë.


  Lexoni raportin

  Asgjë nuk i lodhshëm si një raport mbi një temë interesante, lexoni mërzitshëm zë monoton. Paraqitjet e tilla publike të njëjtat prodhon pikat kineze torturës e ujit: dripping ujë në mënyrë të vazhdueshme fontanel nuk torturuar dhe ngadalë ta sjellë atë për të çmenduri. Të gjitha fjalët shkrihen në rrjedhën uniform dhe toni i gjuhës nuk mund të kuptoj se ku mbaron një fjali dhe fillon tjetri. Murmuritje monotonously mërzitshëm shpejt shkaku acarim dhe lodhje të audiencës, publiku mezi i përmbajtur në mënyrë që mos të fillojnë të mërzitshme.

  Në të kundërt, Gjuha mjeshtëror mjeshtëror ka gjuhën e vet. Për të mbajtur audiencën "në formë të mirë", ai vazhdimisht ndryshon volumin dhe forcën e zërit të saj, duke i dhënë asaj vitalitet. Nëse ndonjë tension të shkaktojë dhe të interesit, ai qetësohet dhe thotë conspiratorially fjalë pak më ngadalë. Duke folur me zë të lartë, ai thekson gjëja kryesore në fjalimin e tij publik. Kur është e nevojshme, ai shton zërin dhe rëndësinë dramatike.

  Ardhurve në oratorike panik artizanale frikë pushimeve që në mënyrë të pashmangshme lindin të folurit kur e publikut. Zakonisht ata nxitojnë për të mbushur të ndryshme verbale dhe pakuptimta fjalë-parazitet e tyre ("eeee ... Pra, vërtet ... eeee ... E pra, çfarë tjetër për të thënë ... eeee ...").

  Si rezultat, publiku mendon, "E pra eeee ... wow! Kur ai mbaroi Moo? "Kur nuk ka asgjë për të thënë - më mirë të jetë i qetë, para se fjalët e duhura. Ndonjëherë Gjuha nevojë për kohë për të menduar zvirytsya me të dhënat e tyre, ose vetëm të pini ujë. Një publik duhet të pauzë për të reflektuar mbi mbi ju. Duke folur Asa Publik përdorur në mënyrë specifike të pauzë për të marrë reagime nga publiku. Ndalo mund të përdoret për të vendosur kontakt vizual për të kontrolluar, nëse ju e kuptoni; për të rritur tensionin dhe dramë; për të nxeh kuriozitet ("... atë që ai do të thonë tjetër?") dhe më shumë.

  Pra, mos kini frikë për pushim. Në mënyrë tipike, publiku e percepton kohëzgjatja e tyre është shumë më e shkurtër se ajo duket më Gjuha.

  Përpiquni të shmangni këto gabime, dhe raporti juaj do të miratohet me entuziazëm.

  Informacion nga artikullin "Duke folur Publik - 10 gabime Gjuha rishtar"