Duke kërkuar për marrëdhënie lezbike brenda çifteve


 • Marrëdhëniet lezbike
 • Ndikimi i Homofobisë
 • Fuqia destruktive
 • Zgjidhja e konflikteve

 • Marrëdhëniet lezbike

  Shumica prej nesh që të mund të arrijë në bisedë me erëza të serisë: "Ju e dini se të tilla dhe një tjetër gjë e tillë atje?" Ose "Kam dëgjuar se një tjetër-dhe kjo divorcuar disi?".

  Interesi ynë në ulje-ngritje në marrëdhënie të tjera aq i madh se ai nuk lesbians edhe të kufizuara, ne e dimë kjo vlen për të gjithë dhe çdo gjë në mjedisin tonë dhe më gjerë. Megjithatë, pavarësisht nga fakti se lezbiket janë vazhdimisht thashetheme dhe të flasim për lezbiket e tjera, sa shpesh ne flasim për atë që po ndodh në vetë marrëdhëniet tona?

  Unë do të thotë, me të vërtetë flisni - jo vetëm e mirë, por edhe se e vështirë?


  Ndonjëherë ka një ndjenjë se nëse ne jemi të ndershëm në lidhje me problemet në marrëdhëniet tona, ne do të vënë ata në rrezik. Ndërsa në qoftë se nuk është një mit i pashprehur se të gjitha marrëdhëniet lezbike dhe të përparuar njësoj. Dhe në qoftë se ne të ndryshojnë nga ideali, me ne diçka është e gabuar.

  Ne kemi nevojë për të mbrojtur dhe ruajtur dashurinë tonë ndaj armiqësore sfond drejt lesbians shoqëria shpesh na bën të fshehur konfliktet në marrëdhëniet tona nga frika se ajo do të përdoret kundër nesh. Kjo nevojë për të mbrojtur marrëdhëniet tona dhe do të takohet imazhin e përsosur mund të na çojnë për të nënçmimit dhe mohimi i problemeve që ende ekzistojnë.


  Në të vërtetë marrëdhëniet lezbike mund të jenë shumë të ndryshme. Mënyra se si ne ndërtojmë marrëdhëniet tona është një reflektim se si modele marrëdhënie heteroseksuale dhe aftësitë tona krijuese e përhapur për të krijuar diçka të re në hapësirë ​​të zbrazët. Me shumë pak ose praktikisht pa shembuj, ne shpesh mund të jenë shumë më të lirë se çiftet heteroseksuale, duke krijuar një marrëdhënie të vet zgjedhjen tonë jo, bazuar në konventat publike dhe pritjet.

  Disa marrëdhënie lezbike janë përgjithësisht jashtë në shoqërinë heteroseksuale dhe konceptet janë të bazuara në vlera krejtësisht të ndryshme. Ato mund të përfshijnë opsionet e mëposhtme: jo monogaminë, mnoholyubie jetojnë larg për vite, për të qenë së bashku dhe të zgjidhin problemet e tyre "sa kohë që ajo të na përshtatet," jo "derisa vdekja na bëni pjesë" perceptojnë njëri-tjetrin jo vetëm si të dashuruar, por dhe si të barabartë dhe si miq.

  Ndonjëherë në marrëdhënie lezbike si ne të fillojnë nga e para - ne duhet të pyesim veten që ne duam marrëdhënie, në vend se të ndihen të detyruara të ndjekin disa shembull të Hollivudit.

  Ndonjëherë, megjithatë, të jetë krijues nuk është e lehtë. Ne nuk jetojmë në një vakum, ne jemi në stressors të ndryshme sociale. Për lezbiket, stressors mund të vijnë dhe negativisht ndikojnë në marrëdhëniet tona është një gjë e tillë si homofobisë.


  Ndikimi i Homofobisë

  Shumë marrëdhënie lezbike vuajnë, nën sy kritik homofobike familje me mendje dhe mjedisin. Mund të ndodhë debat rreth asaj nëse do të vijnë nga dollap kur dhe kujt.

  Por edhe në qoftë se nuk ka pasur marrëveshje për të vazhduar, nuk mund të ketë dallime mes grave - sa larg njëri bie dakord për të shkuar për të fshehur marrëdhënien. Në një marrëdhënie ku vetëm një grua "në dollap", mohimi i saj i përsëritur i ekzistencës së marrëdhënieve mund të dëmtojë partnerin e saj, të dhënë e saj ndihen të pasigurt dhe të padashur. I njëjti që në dollap mund të fajësojnë dhe nuk duroj me partnerin tuaj se kjo është një kujtesë e vazhdueshme e sekretit dhe fajit të tyre. Të dyja gratë mund të ndihen në depresion, të frustruar dhe të mjerë dhe i shtyrë atë në njëri-tjetrin.

  Dhimbje dhe acarim mund të çojë në kontestet, pasiguri dhe shqetësim për stabilitetin e marrëdhënieve.

  Në këtë situatë, të dy gratë absolutisht nevojë për të folur për mënyrën se si ata ndjehen, dëgjojnë dhe të kuptojnë frikën dhe shqetësimet e njëri-tjetrit.

  Edhe kur të dy gratë tërësisht ose thuajse tërësisht i hapur (jo "në dollap"), homofobia mund të ketë një ndikim - përmes shtypjes, frika e ngacmimeve, ato momente kur i frikësuar për të qenë i hapur dhe ju vidstoronyayetesya larg, thashethemet përhapur për ju , supozimet që ju bëni për të tjerët përreth. Nëse ne kohë pas kohe të përcaktuar problemin si një problem të homofobisë në vend se pamjaftueshmërinë e një prej nesh, ajo ndihmon për të vendosur fajin ku ai dhe vendi dhe në vend të grinden rreth asaj se si për të trajtuar situatën, do të ishte më mirë për të kombinuar forcë dhe për të kapërcyer problem të përbashkët së bashku.


  Fuqia destruktive

  Kur ka dallime midis grave në bazë të faktorëve të tillë si etnisë, origjinës kombëtare, moshës, identiteti seksual, ajo mund të shërbejë si një tjetër pengesë. Përveç kësaj - ne e dimë se shumë shpesh miqtë tanë, lesbians dallime shumë kritike dhe jo të trajtojnë dukshme midis grave, duke besuar se ajo nuk ka punë.

  Kjo mund të jetë veçanërisht shkatërruese dhe izolimi për çifte - që të jenë të jashtmit dhe shoqërinë heteroseksuale dhe në komunitetin e tyre. Sigurisht, ndonjëherë ngurrim i tillë për të pranuar partnerin tuaj nga miq të ndryshojë me kalimin e kohës, megjithatë, për çiftet e tilla të përballen me stigma dyfishtë është shumë i vështirë.

  Në këtë situatë, çifti mendon se ata janë të detyruar të paraqesin marrëdhëniet e tyre dhe partneri i tij si përsosmëri, sepse gjithkush pret që ata të dështojnë. Pritjet e tilla të veten e tyre - kjo është shumë e vështirë. Është e rëndësishme për të gjetur njerëz të cilët do të mbështesin marrëdhënien tuaj, edhe nëse kjo do të kërkojë për të vizituar familjen (palë) terapi për disa kohë.

  Për shumë çifte lezbike është shumë tipike e marrëdhënieve të hershme të kalojnë gjithë kohën e tyre të lirë së bashku - po mbytet në dashuri të ndërsjellë dhe duke zbuluar njëri-tjetrin. Miqtë mund të humbur, mësimet që duhet të merren veç e veç, të braktisura, dhe marrëdhëniet fillojnë të lloj i fshikëz.

  Për disa kohë, për të dy gratë kjo mund të jetë një ndjenjë shumë pozitive. Por, me kalimin e kohës, një fokus i përgjithshëm mbi njëri-tjetrin gradualisht zvogëlohet, dhe zakonisht një nga gratë shprehën nevojën për hapësirë ​​personale.

  Ndoshta ajo dëshiron të jetë i vetëm ose kalojnë kohë me miqtë e tyre. Nëse ajo ndjeu atë tashmë për disa kohë, ajo mund të ndodhë befas ose me dhunë. Në çdo rast, partneri i saj mund të ndjehen se ajo është e thënë se ai donte për të lëvizur larg nga ai. Ndjenja e lënduar apo refuzohet, mund të jetë i frustruar apo të fillojë të marrë të zemëruar, dyshues dashuri dhe përkushtim për të dashurit e tij.

  E njëjta gjë që dëshiron liri dhe hapësirë ​​mund të ndjehen konfuze, mendojnë se ajo është "mbytje" kontrollin e saj dhe pastaj të ndjehen nevojë edhe më të fortë për hapësirë ​​personale. Kombinim shumë të të ardhur keq.

  Disa që kanë aksione dhe dëshirë të përbashkët për të bindur njëri-tjetrin dhe për shkak se situata të tilla të çojë në skandale. Në vend që të kuptoj se si për të mbështetur nevojat e njëri-tjetrit në kalim kohe të caktuar, ata janë duke e bërë atë kohë të veçantë përveç vetëm pas një grindjeje, e cila zakonisht përfundon keq për të dy gratë.

  Duke u përpjekur për të përballuar me dallimet mund të jetë për shumë çifte ndërhyrje e vërtetë.

  Si lezbikeve, ne pëlqen fakti se ne jemi të dy gratë - ngjashmëritë tona ndjehet si i këndshëm dhe i saktë. Ne gjejmë kënaqësi në njëri-tjetrin, në trupin tonë, për të bërë diçka së bashku, ndryshojnë rrobat, hanë së bashku, të dëgjoni muzikë, të diskutuar idetë dhe qesh. Por kur ne natykayemosya në një diferencë pikë ose një numër të madh të pikave të dallimit, ne mund të ndjehen të parehatshme, ajo mund të trembë ose të na fyejnë. Që gjëra pak si kur ne preferojnë të shkojnë në shtrat, dhe duke përfunduar me më serioze - si për të marrë së bashku me njëri-tjetrin dhe miqtë për të shijuar të njëjtën klasë, në fund ne ende të gjeni dallimet midis nesh.

  Vështirësitë në tejkalimin e dallimeve mund të shkaktohen siklet në ndarjen me forcë nga njëri-tjetri, ose nga fakti se dallimet janë në pyetje supozimet tona për atë që "duhet të jenë" njerëz apo marrëdhënie. Ne mund të mendojnë se të jesh ndonjëherë veç e veç - apo i keq, kjo do të thotë se ne kemi një problem, kur në fakt ajo është sjellje shumë e shëndetshme që na ndihmojnë të ndihen edhe më shumë intimitet. Ndoshta ne siklet çfarë ajo na jep një privilegj dhe na vë në një pozitë të forcës në marrëdhëniet tona.

  Nëse identiteti ynë u bashkua me një person tjetër, ne mund të supozojmë se dallimet do të thotë se për mua se a është diçka e gabuar, megjithatë, dallimi është vetëm vetëm dallime.

  Ata nuk do të thotë asgjë tjetër - detyra jonë është që të marrë diferencën midis nesh dhe madje gëzojnë ato. Ne mund të mësojmë shumë dhe një shumë për të kuptuar përmes këtyre dallimeve. Affiliate, të cilat kanë nevojë për shumë hapësirë ​​personale mund të mësoni për të identifikuar në mënyrë të qartë kufijtë e saj, por me kuptim. Affiliate, të cilat kërkojnë hapësirë ​​më pak personale, mund ta kuptojnë vlerën e hapësirës personale dhe të mësojnë të mos ndjehen të braktisur kur i dashuri i saj kërkon një grimë e lirisë.

  Ndonjëherë ne priren për të shtypur diferencat lindin, janë të shqetësuar se kjo mund të thotë që marrëdhënia jonë është diçka e gabuar.

  Megjithatë, shuarje të çon në sipërfaqësore dallimet marrëdhënie mbytës apo anasjelltas - të grindjeve të vazhdueshme. Dallime të panjohura apo nënvlerësuan mund të ndez pakënaqësi, të shtypur dëshirën seksuale, të shkaktojë mungesë ekuilibri në çifte dhe të çojë në dëshpërim, frustrimi dhe edhe më shumë grindjet. Lejo dallime "të arrijnë dritën e ditës" pa i dhënë atyre një vlerë negative - një recetë e madhe për marrëdhëniet e prosperitet. Label dallime, flasin për ta dhe vlerësojmë ata - mund të parandaluar një sërë problemesh.


  Zgjidhja e konflikteve

  Kur imazhet janë akumuluar, shumë gra të shmangur çdo përmendje të tyre.

  Shumë prej nesh nuk kanë qenë të mësuar se si të merren me zemërim dhe se si për të zgjidhur konfliktet. Shumë gra të fuqishëm duke u përpjekur për të shpjeguar dhe minimizojnë dallimet apo ndjenjat e zemërimit dhe pakënaqësi. Por zemërimi ynë nuk do kudo, ajo ndërton dhe tregon deri në një udhë të tërthorta që zakonisht shkaktojnë dhimbje afër dhe të ndikojë negativisht në marrëdhënie.

  Image diskutim është e rëndësishme dhe gratë duhet të bëjnë çdo përpjekje për këtë. Dëgjoni probleme marrëdhënie gratë e tjera mund të jetë shumë i dobishëm. Dëgjoni dhe kuptoni çdo bezdi të tjera - më të mirë. Ajo ka asgjë të bëjë me të gjetur se kush ka të drejtë dhe kush është në faj, qëllimi i kësaj - për të kuptuar pikën e njëri-tjetrit e parë.

  Ndonjëherë një mjet i shkëlqyer për zgjidhjen e problemeve të tilla do të mund të flasim për atë që po ndodh në marrëdhëniet tuaja me një mik të ngushtë apo një mik, është të dish ku ju mund të mbështetet në - jo thashetheme në lidhje me marrëdhënien e dikujt! Vështirësitë tona nuk janë aq të ndryshme dhe ne mund të mësojmë shumë në qoftë se ne e dimë se si të tjerët e kanë përballuar lezbiket me problemet e tyre - për fat të keq, ne nuk kemi shpesh të dëgjuar se.

  Informacion nga neni "marrëdhënie Leysbiyskie, le të flasim për marrëdhëniet tona."