Kujtimet e këqija mund të fshihenSecili prej nesh në jetë ka pasur ngjarje që unë do të doja të harrojmë përgjithmonë. Nëse kjo është dashuri pashpërblyerë, phobias ose shok traumatik - shumica prej nesh do të duan për të kurrë nuk e përmend periudhën më të vështirë të jetës. Përveç kësaj, e kaluara shpesh pengon ndërtuar të ardhmen dhe krijon pasiguri në aftësitë e tyre dhe "përtypet" përvojat mendërisht negative të përhershme mund të shkaktojë zhvillimin e sëmundjes mendore.

Sipas shkencëtarëve amerikanë kuptova - tani kujtimet mund të fshihet. Dhe jo të gjithë, por vetëm ata që zgjedhin të njëjtin person. Siç doli, formimin e kujtimeve të dhimbshme të lidhura me pamjen e një think tank i frikësohen një lloj të veçantë të proteinave të receptorëve që mund të "çarmatosur" mjekim.

Ekspertët e studimit ndikuar shëndoshë në minj, dhe pastaj pasoi një goditje të dhimbshme elektrike. Në minj përgjigjur dhimbje prodhuar proteina specifike në bajamet cerebellar, e cila ishte objekt i vëmendjes së shkencëtarëve. Ata arritën në përfundimin se edhe njëherë frikë përvojë nuk shkon pa u vënë re dhe lë gjurmë që mund të fshirë dhe në këtë mënyrë të qartë në trurin e kujtime negative.

Megjithatë, ekspertë të tjerë kanë reaguar ndaj këtij zbulimi me kujdes. Ata frikësohen se këto tableta do të sjellë një epokë të zbatimit në realitet dhe fantazi filma njerëz të kthehet në terminators pa një të kaluar. Pas përvojës, madje i vështirë, na bën të njeriut dhe mëson si të jetojnë në bazë të gabimeve të kaluara.


Sipas skeptikëve, kujtimet manipulimi mund të çojë në pasoja të paparashikueshme për njerëzimin.