Re-martesën dhe fëmijët


 • Divorci dhe Fëmijët
 • Mos e humb kontaktin me fëmijën

 • Divorci dhe Fëmijët

  Në ditët e sotme, i dytë (i tretë, i katërt ...) Martesa - është mjaft e
  i zakonshëm. Vështirë se dikush do të dyshojnë se kjo
  trend është shumë e rrezikshme për stabilitetin e shoqërisë.

  Sipas psikologëve vëzhgimet, moti i keq ka rimartesën në
  Nëse ai kishte ardhur njerëz, dhe kishte qenë e gjatë divorcuar
  ndërsa jetojnë vetëm. Askush nuk pret: "Çka nëse
  prapa? "Dhe askush nuk ka dyshime:" Ndoshta fillojnë nga e para? ". Fëmijë
  janë mësuar me faktin se nëna dhe baba nuk jeton së bashku. Teste dhe Tiffany,
  babai-in-ligj i saj kanë humbur interesimin e tyre (dhe nganjëherë agresioni) për të

  djali-apo vajza. Ajo është bërë e qartë cilin bashkëshortët ish bien
  secili të tjera - armiq të betuar apo miq të mirë. Në këtë skenar,
  Problemet që lindin nga një martesë të re ose martesës, më pak kërcënues
  blej format patologjike.

  Është shumë më e vështirë, në qoftë se kjo ndodh në të njëjtën kohë - dhe rënia e mëparshme
  familje, dhe për të krijuar një të re. Në këtë rast ne mund të flasim për një stres të fuqishëm,
  të cilat në mënyrë të pashmangshme të mbijetuar mjaft të gjithë pjesëmarrësit e dramës. Por e dhimbshme
  e gjithë kjo situatë të goditur fëmijët. Për ata, ndarja e prindërve - nuk është
  vetëm thyerjen e stereotipeve, fatkeqësi e botës së tyre, humbja e tyre kala
  ndjenjë të sigurisë dhe të sigurisë.


  Situata është e komplikuar nga fakti se një
  prind zhytur ndjenjë të re, bluarje për një partner të ri,
  Problemet e mundshme e brendshme të lidhur me lëvizje. Dytë -
  përshkuar nga një ndjenjë braktisjeje dhe vetmia. E gjithë kjo në mënyrë të pashmangshme
  çon në faktin se fëmija nuk merr vëmendje dhe dashuri, ose (i cili
  më keq) merr vetëm një imitim i të dyjave.
  Shtuar në këtë
  dëshirë e madhe për të cilat u largua nga prindërit e familjes, vështirësi përshtatjen me njerkun ose
  njerka, anëtarë të tjerë të një familje të re. Por në të njëjtën kohë mund të përfshijë
  dhe ndryshimi i vendbanimit, shkollës së re, të izoluar nga ish-miqtë.
  Nëse merret parasysh se si interpretimet e kundërta të ngjarjeve mund të jetë

  Prindërit dhe mjedisi i tyre i menjëhershëm, ju duhet të imagjinojmë se
  barrë e vështirë që bie mbi supet e fëmijëve të papjekur.


  Sigurisht, psikikë e fëmijës dhe jo plastike dhe adaptive
  Mekanizmat janë shumë të avancuara. Por ato raste, të cilat kanë
  të përballet me psikolog, edhe një herë konfirmoj se reagimi
  Ndarja e fëmijës për prindërit nganjëherë merr forma shumë të sëmurë.
  Për shembull, një vajzë e pesë vjet pas babait tim e la familjen dhe
  shkoi në "hallë Gali" nënën poverhaye në dëshpërim me pyetje: "Papa
  out, sepse ata nuk më duan? "," A është e mundur që ne të mund të jetojmë të gjithë
  Së bashku? ";" Unë duhet të doja Teto Galya ashtu si ju?

  "," Çfarë nëse në
  Unë kisha një tjetër mom dhe baba nuk do të shkojë? ";" Nëse ti vdes, atëherë
  Halla Galya është nëna ime? ".

  Kjo nuk është një opsion i keq, si fëmija ishte ende i hapur dhe në saj të
  hidhërim fëmijëve. Ai ka një shans për të "thënë" shqetësimet e tyre dëgjohet
  Përgjigjet në pyetjet e bezdisur dhe të merrni edhe ndihmë psikolog. Fëmijë
  më të vjetër, pyetjet pyesin si këto rrallë shprehën ata që
  shumë më i rrezikshëm - ata më shumë gjasa për të marrë serioze
  Problemet psikologjike, i drejtuar në nënndërgjegjeshëm. Fëmijët prindërit e të cilëve
  Në atë kohë, i divorcuar kanë tendencë të kenë vështirësi në ndërtimin e
  Familja e vet. Bindja ndaj dashuri instinktive e prindërve dhe duke u përpjekur

  justifikuar ata, ata njohin divorcin si një normë e fokus të jetës
  i ngjashëm me fatin e shokëve dhe shokët e klasës. Në mendjet e tyre mund
  konsolidojë postulate: "të gjitha divorcin" "divorc - kjo është normale" dhe
  etj Kjo vendosje është e ardhmja më e fuqishme shkatërrues
  jeta familjare.

  Vajzat janë alternativë shumë të rrezikshme, kur babai i tij e la familjen për
  një tjetër grua. Empathy la nënën mund të çojë në
  e ardhme të braktisur eerily. Kjo mund të ndodhë në të lartë
  mosbesim, xhelozi apo dëshira patologjik për njerëzit gjithë kohës
  provuar dashurinë e tij. Pak njerëz janë në gjendje të tolerojë gjatë

  si dasma e "tendosje mendore". Jo mënyra më e mirë për të vepruar
  Vajzat dhe shembull i fortë i një nëne që hedh "jo një" babanë,
  në jetën e tyre familjare në të ardhmen mund të udhëhiqet nga një grua e re
  Parimi i rreptë: "Nëse është kështu, unë do të, por unë nuk do të shkoj". Në
  djemtë mund të veprojë faktin vështirë e babait të nënës tradhti: ai
  mund të formojnë një qëndrim cinik ndaj grave në përgjithësi.

  Adoleshencë shpesh përgjigjen për divorcin e prindërve nga të pamjaftueshme
  prandaj, mund të urrej "tradhtar" batka- për të shkuar nga shtëpia në
  Duke kërkuar nuk është mënyra healthiest i ngushëllimit. Ne patëm gjithashtu
  shikojnë reagimin e dhunshëm të një të riu që kthehej nga ushtria, mësuar për

  baba i dashur. Ajo ka qenë shumë vite, por i riu nuk e bëri
  rifilloi marrëdhëniet e tij me babain e tij dhe madje e inkurajoi atë për të
  rrugë. Prandaj, vështirë se mosha e fëmijëve kur prindërit kanë
  "Ju mund të lënë." Reagimi për këtë ngjarje është gjithmonë individual dhe
  rrallë i parashikueshëm.

  Mos e humb kontaktin me fëmijën

  Shkuarja në divorc dhe për të krijuar një familje të re, ajo duhet të kuptohet se kryesore
  aktorë në këtë histori - fëmijët, dhe detyra kryesore - për të ruajtur në
  marrëdhëniet e tyre të mira. Duhet të kuptohet se ky kapur
  jo vetëm interesat e tyre, por vetë: ajo është në rrugë
  marrëdhëniet me fëmijët e tyre dhe fëmijët e partnerit, në masë të madhe

  përcaktuar fatin e martesës tuaj të re.

  Më e rëndësishmja - nuk e humb kontaktin me fëmijët, gjithmonë jap atyre
  vini re se jo vetëm ushqejnë dhe për të blerë të nevojshme apo veçanërisht
  i dëshirueshëm si të lejojë kohë për qasje të plotë në të fëmijës. Në
  Shumë detyra prindërore përfundon në çështjet tradicionale: "Ju
  ngrënë? "" Mësime bërë? "" Çfarë dhuratë do të ju pëlqen në një ditë
  lindjes? ". Por edhe në qoftë se i vendosur dhe pyetjet e "drejtë": "Si e bën
  shkollë? "" Pse je kaq i trishtuar? "Kjo nuk do të thotë se
  ata janë të dhënë në formën e duhur dhe një mjedis të përshtatshëm. Nëse komunikimi
  shkon "në ikje", ndër të tjera, në prani të tretë (madje

  të afërt) persona, mund të mbështeten vetëm në përgjigje formale.

  Gjatë ndarjes së prindërve dhe të krijojë një familje të re veçanërisht e rëndësishme
  të mbajtur marrëdhënie të besueshme dhe të ndershëm me fëmijët. Ju mund
  vëzhgojnë fëmijës të gjitha shenjat e stresit, depresionit, izolimi,
  swings humor, probleme shëndetësore dhe të mësuarit. Ndihmë psikolog në
  këtë herë ishte lënduar shumë, por shumë mund dhe ju do.


  Mundohuni të shkaktojë fëmijën të hapjes. Ju duhet të kërkojnë dhe
  krijuar situatën shumë në të cilën ka një shans për të "flasim"
  fëmijë. Tiny mjaft shpesh të marrë kohë, dhe ai e pyet

  emocionuese të gjitha pyetjet e tij. Me nxënësit më të vegjël tashmë i vështirë. Ne rekomandojmë
  krijojë ritualeve të thjeshta, gjatë së cilës ju do të jetë me fëmijën
  vetëm. Kjo mund të jetë një punë e përbashkët e lehtë, e diela shëtitje
  vetëm dy prej nesh, gjysmë ore e bisedave të qeta "rreth çdo gjëje" para gjumit. I ngjashëm
  Ritualet japin fëmijës ndjenjën e parashikueshmërisë,
  siguria e stabilitetit dhe sigurisë në të ardhmen, do të krijojë
  kushtet për një bisedë të sinqertë.

  Nga një adoleshent mund të jetë mjaft i padurueshëm. Edhe nën më
  kushte të favorshme, kjo është mosha e vështirë për fëmijët dhe prindërit e tyre,
  dhe rrethanat e vështira të jetës më tej të rritur kjo vështirë
  periudhë. Një i ri mund të tërhiqet në veten e tyre, për të shmangur fillimin e zakonshme

  komunikim minutë psikike, të ndaluar ndarjen e përvojave të tyre.
  Por
  në këtë rast, shikoni për mundësitë që të jenë me të në privat. Shtëpi për jo
  vendi më i mirë, sepse kjo është ku fëmija është "vrimë" e tij, i cili është nga
  mundësia e parë kërkon të shpëtuar - dhomë e tij, lojtar
  TV, kompjuter, libra ... Ne do të duhet për të gjeneruar artificialisht
  Situatat në të cilat komunikimi është i pashmangshëm: diku për të shkuar me të
  i ri, së bashku të shkojnë në treg për patate, te peshkimit
  ose kërpudhave. I përshtaten çdo truket që synojnë vetëm një -
  kalojnë kohën vetëm me fëmijën tuaj dhe flisni me të. Kërko për çdo temë të

  flasim - le adoleshent ju tregon për ndonjë gjë, atëherë ka
  provoje fatin se një ditë ai do të flas me ty, dhe që kujdesin e tij.

  Dhe kurrë, në asnjë rrethanë vidkupovuytesya të dhuratave të fëmijës!

  Një fëmijë duhet gjithmonë mendojnë se dashuria juaj për të dhe i pandryshueshëm
  nuk i nënshtrohen ndonjë twists e fatit. Ai duhet të jetë i sigurt se ne dashuri
  dhe kuptimplotë për ju, pa marrë parasysh se çfarë ndodh në jetën tuaj.

  Informacion nga artikullin "Një martesë e dytë, në zemër të problemit -! Fëmijëve"