Pro dhe kundër të martesës civile


 • Martesa civile: një pamje nga kënde të ndryshme
 • ju keni nevojë për një vulë në pasaportë

 • Martesa civile: një pamje nga kënde të ndryshme

  Martesa ka shumë përkrahës të zjarrtë dhe kundërshtarë të jo më pak fundamental. Ndonjëherë një ndryshim i opinionit për këtë çështje të rëndësishme provokon edhe pushim: për shembull, ai dëshiron të japë emrin e tij dhe vini një unazë në gishtin tim, dhe ai në mënyrë eksplicite thotë se nuk është e gatshme, nuk duan dhe nuk do të regjistrohen marrëdhënie.

  Ose anasjelltas: e saj "Oh martohet e padurueshme", dhe ai ishte "i befasuar me të vërtetë" pse nuk keni nevojë për një pullë në pasaportë, sepse ne jemi dhe aq e duam njëri-tjetrin? Well, natyrisht, kur pozita e çështjeve kryesore janë të njëjta.

  Kurse ne akoma, pavarësisht nga këndvështrimi ynë, të përpiqet për të kuptuar anën e kundërt dhe të marrë parasysh se cilat janë anët pozitive dhe negative duhet të jetojnë së bashku pa u regjistruar marrëdhënieve.

  Një nga arsyet kryesore që zakonisht çojnë kundërshtarët e martesës civile - është ajo pasiguri ligjore. Në të vërtetë, në qoftë se shokun papritmas marrë një makinë, ju do të më shumë gjasa të mos jetë absolutisht asnjë të drejtat për pronën, ajo mund të shkojë në familjen zyrtare. Sigurisht, nuk është dëshmi e procedurës së martesës civile: Konfirmimi është fëmijë e përbashkëta, i përbashkët i llogarisë shpenzimet bashkëjetesë. Nëse dy pikat e para janë pak a shumë i qartë, pika e tretë shpesh provokon shumë gjykime, shpesh të provojë veten e tij kjo bashkëjetesë nuk është aq e lehtë.


  Dhe për të përcaktuar përqindjen e pjesëmarrjes në prokurimin publik për secilën nga atyre që bashkëjetojnë - errësirën e tillë që të kuptojnë se kjo nuk është edhe avokatët profesionale të lehtë.

  Nga ana tjetër, nuk janë gjithmonë dhe jo për të gjithë më e rëndësishme në një marrëdhënie - është kapitulli pronë tjetër. Prandaj, në qoftë se ju nuk jeni një qëllim në vetvete "tërheq shtatë lëkurat", me apo të zgjedhë të bëhet pasardhësin e tij zyrtare, martesën me rimbursim i parë civil që ju kurrë nuk e prek. Për më tepër, kur është fjala për të trashëguar, ka gjithmonë mundësi për të shkruar një vullnet dhe të bëjë të partnerit të tij të brendshëm apo të dashurën trashëgimtar të ligjshëm.

  Një problem tjetër është më tepër një natyre etike: këta janë fëmijë të zakonshme.

  Statistikisht, fëmijët e lindur në martesë, shpesh i lindur para kohe dhe i dobët. Psikologët thonë se kjo është për shkak të ngarkesës më të madhe të stresit në një grua gjatë shtatzënisë. Edhe me marrëdhënie të fortë grua shtatzënë nganjëherë mendoj se të jetë një nënë e vetme, nëse babai i fëmijës papritmas vendos të zhduket nga horizonti.

  Megjithatë, mendoj se ka lindur një fëmijë i shëndetshëm. Por ai ende është perspektiva e një kompleks inferioriteti për shkak të mom dhe baba i tij jetojnë "nuk pëlqen". Sidomos në qoftë se ky fakt bëhet i njohur ekipin e fëmijëve dhe do të shërbejë si një pretekst për tallje.  Counterargument: Mendja e fëmijës në shumë rriturit superiore fleksibilitet. Prandaj ajo është e mjaftueshme për të shpjeguar fëmijën tuaj që të vulosë në pasaportë - një formalitet e nevojshme kryesisht të deklarojë se ai filloi mjaft krenar për faktin se prindërit nuk janë të pikturuar. Por më vonë ai me gjasë do të ndërtojë marrëdhënie për këtë model të mësuar në fëmijëri. Pra, ju keni një shans për të mos presin për një martesë të mirë, ku ju do të jenë të lumtur prindërit e nuses apo të dhëndërit.


  ju keni nevojë për një vulë në pasaportë

  Në çdo rast, martesa civile - zgjedhje e përkryer kur njerëzit shumë të rinj thjesht të vendosë për të testuar marrëdhënie bujqësinë e tyre të përbashkët.

  Kjo është një mënyrë e mirë për të gjetur se mbi supe ju lajë çorape e tij, dhe që në fund do të larë enët - gjithmonë në gjendje për të vetëm të shkuar larg, nuk mërzit me formalitete.

  Kështu, ne mund të konkludojmë se shumica e problemeve që lindin nga mungesa e regjistrimit zyrtar të martesës, është i zgjidhshëm. Një tjetër gjë që është e mirë vetëm kur ka një vendim të ndërgjegjshëm për të dy partnerët, në vend se akordim një dëshirë në një tjetër.
  Pra, nëse ju vendosni të jetoni martesën civile, konsiderojnë nëse ju do të jetë të rehatshme marrëdhënie psikologjikisht të ngjashme. Nëse është kështu - dhe i kënaqur që e doni! Nëse jo, mendoni përsëri: Ndoshta është ende "vënë një vulë"?

  Informacion nga neni Sergei Vasylenkova "martesës Civile. Pro dhe kundër ".