Bosi Pidsolodit jeta, ose 15 mënyra për të bërë karrierë


 • Kur çështja është marrë lëvdata
 • Harrojeni ankesat
 • A bos nuk perziera
 • Mëso emrat e
 • Bëhu punëtor
 • Të jetë proaktiv
 • Problemet? Sugjerojnë zgjidhje
 • Mistake. Jo vybachaytesya
 • Për shefin - të gjitha më e mirë. Lajmëroni lajme të mira
 • Kujdes nga sekretar i keq. Për të bërë miq!
 • Mbani në mend, por nuk myhoche
 • Bëhuni i besueshëm
 • Vështirësitë - nuk ka rëndësi.
  Mos kini frikë nga sfidat
 • Më pak Pyetjet bos
 • Kritikon mjete

 • Kur çështja është marrë lëvdata

  Sinqerisht bos zvarritje ju këshillon nr. Rreth tij dhe kështu mjaft njerëz majtas dhe djathtas derdh komplimente të papërshtatshme.

  Ende bos nuk është budalla dhe vështirë se mund të vlerësojmë tradhton sinqertë. Por lavdërimi është miqësor dhe i mirë kompliment mund të jetë e përshtatshme.

  Harrojeni ankesat

  Nëse keni vështirësi në që kanë të bëjnë me personelin, do të përpiqen për të zgjidhur të gjitha konfliktet në vete, pa mbështetjen e shefit. Nuk ka gjasa që ai dëshiron për të lejuar grindjet e vogla dhe konfliktet në mënyrë të qartë të demonstrojnë përkushtimin e tyre për ju. Dhe edhe në qoftë se ju me të vërtetë, me të vërtetë duan të lënduar koleg, nuk ankohen tek ai. A keni parë ndonjëherë që njerëzit të vijnë në këtë mënyrë bëhet i suksesshëm? Lumë nuk më pëlqen, kështu që kjo është një çështje e vetë të provojë se abuzuesi juaj ishte e gabuar, aq më shumë konflikte në punë duhet të ndodhë vetëm në prodhim, që do të thotë që ju mund të refuzoj.


  A bos nuk perziera

  Ose më mirë, jo nuk zlitsya ndërfutur bosi. Nëse kjo është diçka që ju nuk jeni i kënaqur, për shembull, Nahamit apo jo vlerësuar në mënyrë adekuate, nuk e shprehin pakënaqësinë e tyre apo letër të zemëruar apo gojarisht. Është e vështirë të dihet, por i heshtur. I pakëndshëm gjithashtu kuptoni, por në karrierën e kunjit. Gjithmonë pretendimet mund të shprehet me edukatë, kështu që tani që kruarje. Vetëm të jenë të kujdesshëm, ju nuk mund të mbajë prapa dhe them një sarkazëm më shumë. Kështu ju do të tregojnë se ju e dini se si për të kontrolluar emocionet dhe stresostiyki. Kjo cilësi e vlerë shumë punëdhënësit.

  Mëso emrat e

  Ju duhet të mësojnë emrin e shefit, datën e tij të lindjes, e di pak për familjen e tij - kjo është ndoshta e qartë për të gjithë.

  Gjithashtu të përpiqet për të kujtuar ftuarit e tij me emër dhe patronim, kolegët tuaj. Gjithmonë e bukur kur ju telefononi në disa situata nuk Vanya dhe Ivan.

  Bëhu punëtor

  Kur bosi i jep një punë të re, e cila nuk është subjekt detyrat tuaja nuk është e nevojshme për të specifikuar se nuk është problemi juaj. Ndoshta ju futur atë në pozitë, dhe ju kanë besuar për të zgjidhur një problem serioz. Kjo është një mundësi e madhe për të përmirësuar aftësitë e tyre, demonstrojnë njohuri dhe aftësi.

  Të jetë proaktiv

  Autoritetet nuk bëjnë gjithmonë proaktive, por më tepër pret sugjerime të reja interesante nga vartësit.

  Në fakt, ai dhe kreu për të ndjekur aktivitetin. Prandaj, ne propozojmë idetë, mënyrat e zbatimit të jo vetëm kur ju pyes për të. Gjeneratorë premtuar idetë janë vlerësuar gjithmonë. Edhe një ide e shkëlqyer për të siç duhet hequr. Zgjasë ofertat kur të doni. Çështja nëse, dhe në qoftë se ju doni që të punojnë në këtë rast nuk është e vlefshme, sepse ju keni zgjedhur mënyrën mjaft të ndershëm të promovimit nga drejtuesit e kontaktit kompetent. Nuk ka ngjarje etiketë ju lëvizin, dhe prandaj janë të gatshëm për të punuar dhe për të arritur qëllimet e tyre.

  Problemet? Sugjerojnë zgjidhje


  Nëse hasni probleme në punë, nuk do të kandidojë menjëherë për të bosi. Ju gjithmonë keni disa minuta për të menduar dhe të shohim nëse ajo do të punojë për të zgjidhur çështjet e tyre, pa ndërhyrjen e menaxhimit. Edhe nëse jo, do të përpiqen për të gjetur një mjete të princit. Mos e shkarkoni atë sasi të drejtë të madhe të informacionit. Dhe jo sepse bosi nuk është në gjendje për të kuptuar. Thjesht ai ka përgjegjësitë dhe raste nga të cilat ju gris atë me problemet e tyre e tij.

  Mistake. Jo vybachaytesya

  Kërkoj falje në punë që nuk merren me punët e tyre, të trashë. Kjo nuk është marrëdhëniet ndërnjerëzore, ku ju mund të prekë ndjenjat e bashkëbiseduesit, për të ofenduar atë.

  Në këtë rast, një apologji do të jetë e përshtatshme. Në punë situatë disi të ndryshme. Ju duhet të ketë, por nuk e bëri. Merrni barrën e përgjegjësisë, të pranojnë një gabim dhe le se herën tjetër nuk e le atë. Atëherë nuk kryesoj kushtoj vëmendje për atë që ju rrëmujë, dhe që mund të bëjë konkluzionet e duhura. Tjetra ju duhet për të konfirmuar fjalët e tyre në veprime.

  Për shefin - të gjitha më e mirë. Lajmëroni lajme të mira

  Duke folur për një person të veçantë, ne uplyvaye kujtime të caktuara. Ka njerëz të thënë në lidhje me të cilat një shoqatë me të qeshura dhe gëzim, dhe ka nga ata që gjithmonë të sjellë lajme të këqija dhe tani të shkaktojë emocione negative.

  Mundohuni të njoftojë bos vetëm lajme të mira. Çdo shefi është Sekretari, i cili do të informojë atë për ngjarjet në zyrë. Le rastin tuaj ajo raporton probleme. Dhe ju mund të jetë një rrezet e vërtetë të dritës që jep një informacion të këndshme dhe interesante.

  Kujdes nga sekretar i keq. Për të bërë miq!

  Vetëm sekretar mund të ju them me siguri nëse një humor të mirë në parin, është ajo vlerë që ajo të duket dhe çfarë çështje. Nga Sekretari varet pjesërisht mbi reputacionin tuaj - edhe pse ai ishte asistent menaxher të di gjithçka për të gjithë, dhe disi ju mund të imagjinoni në një dritë të favorshme.

  Mbani në mend, por nuk myhoche

  Pjesëmarrja aktive në takime dhe konferenca Pappus gjithmonë festohet liderët, por trajtimi i kërkesave të vogla, të qëndrimit të përjetshëm në mendje, ose kur robi fillon të zvarritje - irrituese. Sidomos në shefi mund të mendohet se çdo gjë që ju bëni. Mbani atë kohë dhe frustrimit.

  Bën sugjerime, korrigjime, shpreh dëshirën për dhe kundër, të analizojë dhe ruajtur mendimet e tyre. Në këtë rast, duke rritur shkallë të karrierës do të mbahet menjëherë.

  Bëhuni i besueshëm

  Nëse është e mundur, të përpiqet të mos marrë leje paplanifikuar, pushim mjekësor dhe fundjavat.


  Në të njëjtën kohë, kap grip, nuk e vënë atë heroikisht në këmbë. Jo të mjaftueshme për të ju akuzuar infeksion në total zyrën. Prandaj, pak gjethe të sëmurë, nisje të papritura nga puna dhe bosi do të marrë ju një punonjës të besueshme, të cilët mund të mbështeten mbi të.

  Vështirësitë - nuk ka rëndësi. Mos kini frikë nga sfidat

  Mos kini frikë për të ofruar një kandidat për të kryer detyra komplekse. Pyetni problemet reale dhe spravlyaytesya me ta jo të premtojë më shumë. Nëse ju nuk jeni të sigurt në aftësitë e tyre presin me heroizëm, mbrapshtësisë - njollosur reputacionin dhe një fiasko të plotë.

  Më pak Pyetjet bos


  Shef - është gjithashtu një njeri, dhe ai ka shumë për të dini. A nuk e vënë atë në një pyetje të vështirë situatën që ju vetë nuk mund të gjeni përgjigjen. Edhe nëse duket e qartë për ju, mendoj dhjetë herë dhe në qoftë se ju doni të bëni, atëherë kërkoni ndonjë gjë.

  Kritikojnë, atëherë ...

  Në mesin e kryetarëve të atyre që mund të lexojnë jashtë dhe në të ekipit dhe të bëjë shkarkimin shkruajnë dhe të shprehin pakënaqësinë e tyre në një mënyrë të tillë të vrazhdë, atëherë humor nuk bie në të njëjtën ditë. Megjithatë, kjo situatë nuk është fjalë e urtë e përshtatshme "mbrojtja më e mirë -. Sulm" Me kujdes dëgjoni kritikave, mos qaj. Referojuni numrin tetë ky artikull.

  Të kuptojë fajin dhe nuk përpiqen për të bërë gabime.

  Së fundi, ajo është me vlerë duke shtuar se një nga rregullat kryesore të komunikimit në zyrë - respekt. Bosët dhe vartësit - nuk është dy qarqe të ndryshme. Nuk është e nevojshme për kompani me stafin dhe menaxhimin e kundërshtojnë të kundërtën, bosi kundër të gjitha vartësve. Mundohuni të gjeni gjuhë të përbashkët me të parë dhe të dytë.