Rritja kërkon nga prindërit mund të çojë në vetëvrasje


 • Mosha e rëndë
 • Niveli mbivlerësuar i kërkesave
 • Fytyra e depresionit teen
 • Nuk lejohet të domethënie

 • Mosha e rëndë

  "Si mund të jetojmë?" - Prindërit rrallë ndodhë për të vënë këtë pyetje për të e tyre fëmijët-nxënësit. Shtetërore mendor, humor riu nënat apo baballarët e interesuara kanë tendencë të fundit. Së pari - përparojë etiketat, rezultate, deklaratat e mësuesve. Ne, të rriturit, ajo shpesh duket se tineydzherskaya paparashikueshmëria, nervozizmi, nervozizëm - rezultat i ndryshimeve të shpejta në trupin e tij. Çfarë mund të bëni - këtë moshë.

  Ideja e përhapur dhe tërësisht i pavërtetë. Psikologë dhe psikiatër kërkimore kanë treguar se edhe kur pjekur është ristrukturimi i thellë dhe fiziologji dhe sferë emocional nëse adoleshencës vazhdon normalisht, devijime të rëndësishme në humor e një fëmije - një përjashtim, jo ​​rregull.

  Për fat të keq, kjo nuk është gjithmonë rasti.

  Një nga variantet më të zakonshme të shqetësimit në këtë fazë të vështirë të zhvillimit njerëzor janë depresioni adoleshente. Dhe pastaj prindërit duhet të jenë vigjilent. Fakti që shpesh dorë për dore me depresion janë të mendohet të aktit më të keq në jetë - vetëvrasje. Vlerësimet e mjekëve amerikanë kanë treguar se më shumë se gjysma e të gjitha vetëvrasjeve është paraprirë çrregullim depresive.

  Gjatë 40 viteve të fundit, gjithnjë e më shumë adoleshentë në të gjithë botën në përvojën e tyre njohur me këtë shtet të tmerrshme, me qytetarët e rinj më të rrezikuara janë vendet më të zhvilluara.


  Niveli mbivlerësuar i kërkesave


  Ky fenomen i rrezikshëm, njohur si "presionin e suksesit," kontakt të ngushtë dhe. Sot në vendin tonë, më shumë se kurrë, prestigj i madh i arsimit të lartë. Unë sinqerisht ju uroj të afërmit të mira të fëmijëve të ngushta dhe mësuesit vazhdimisht rregullojë atë për suksesin e kërkuar: një hyrje në kolegj, të marrë një profesion prestigjioz. Në këtë situatë, një adoleshent i detyruar për të arritur për vlerësimet e mira, për të provuar se ai është më i mirë, më të zgjuar, më të suksesshme se kolegët e tyre. Dhe kjo këmbëngulje shpesh i dhunshëm fjalë për fjalë i mbështetur sjelljen sakrifikuese të gatshëm të paguajnë për tutorët shpenzojnë para fundit për të shitur (nëse ka) dhe vendi, dhe makinë për të marrë në borxh ...

  Mallrat e padëshiruar e tilla veprat dhe pritjet kategorike shpesh barrë e padurueshme mbi supet e të riut.
  Mbingarkesë dhe kërkesat strikte në shkollë, nuk frikësohen e justifikon shpresat e njerëzve të shtrenjta kërkim të pandërprerë të suksesit, dhe aspiratat e tyre të larta - të stresit që jo çdo i rritur mbi supe. Kombinoje këtë ndjenjë se çdo dështim është ekuivalente me një aksident, i pandreqshëm, bëhet e qartë se ku lind në adoleshent shpirtin siklet emocional i fuqishëm, frikës, ankthit shtypës. Se realiteti është i tillë, konfirmon statistikat paanshëm: numri i depresioneve është drejtpërdrejt e lidhur me nivelin e suksesit të nxënësve të shkollave të mesme.

  Udhëheqësit në këtë listë e trishtuar të nderon dhe të bllokoj atë humbës. Marrëdhëniet në mes të çrregullimeve depresive adoleshente dhe presionin e suksesit konfirmon rritje vjetore të vetëvrasjeve rinore menjëherë pas rezultateve të provimeve pranuese në Japoni dhe Korenë e Jugut - vende ku prestigji i arsimit të lartë është tepër i lartë. Ajo është konsideruar vlerë nëse çmimi është shumë i lartë edhe për perspektivat më të shkëlqyer.


  Fytyra e depresionit teen

  Si është teen depresioni? "Fytyra" e saj mund të përmbushë plotësisht nocionet tona të zakonshme, fle i dobët, humbje e oreksit, ndjenjë konstante e sëmundjes fizike, sytë zhdukura, venitje supet ... Por ka të ndryshme nga simptomat "klasike": nervozizëm, me zë të lartë, i paparashikueshëm në veprimet e tij.

  Nëse një i ri në disa javë është vazhdimisht i trishtuar (ose nervozizëm, tearfulness) humor, gjithmonë të pakënaqur me veten e tyre me kokëfortësi nuk dëshiron të komunikojë, të përballur me vështirësitë më parë të panjohura të mësuarit dhe lodhjes, nuk është i lumtur që gjithmonë e solli atë kënaqësi, humbi aftësinë për të siç duhet fle dhe ha, duke u ankuar e shqetësimit të pazakontë në trup - ka të ngjarë të depresionit.


  Nuk lejohet të domethënie

  Rreziku i këtij shteti kanë thënë të mjaftueshme për të bërë të qartë: prisni, mos e kalojë ajo është thjesht e rrezikshme. Mënyra e vetme e arsyeshme në këtë situatë - sa më shpejt që të jetë e mundur për të parë një specialist.

  Për fat të keq, shumë prindër nëse ata përmendin ekzistencën e psikiatërve, nuk është e drejtë. Në mënyrë tipike, fëmija i parë janë të konsultoheni me një psikolog duke u përpjekur për të përballuar me depresion dhe trajtimit psikologjik metodave. Ata janë me siguri të dobishme, por në këtë rast vetëm si një influencë dhe të sjellë shërim i vërtetë nuk mund të. Nuk ka mënyrë më pak të zakonshme dhe shumë e shumë të pamend - me gjyshen i cili merr dëme. "Efikasitetin" e tij të flasin, sigurisht, nuk është e nevojshme. Kur rrethi përfundimisht pafrytshme hodin mbyllet dhe adoleshent është në zyrën e një mjeku, shumicën e kohës së shpenzuar dëme për të cilat bërë vetëm atë gjendjen më keq.

  Vetëm mjeku mund të vlerësojë pcixiatp e rëndësisë dhe veçantitë e depresionit, të gjetur medikamente të drejtë (dhe arsenalin e tyre aktuale të shumë të ndryshme) dhe të ndihmojë jo vetëm për të përballuar me këtë gjendje, por edhe për të parandaluar këto pasoja të vështira dhe ndonjëherë të paparashikueshme që kërcënojnë atë.

  Të gjithë botën nga depresioni priren 11,8-33,2% të adoleshentëve. Vajzat kanë tendencë më tepër për atë se sa djemtë. Shumica çrregullime depresive të ndodhë në adoleshentët nga familjet me një prind. Statusi i ulët ekonomik i familjes - një nga faktorët e depresionit adoleshentëve.

  Mos kini frikë të kthehet për të psikiatërve. Asnjë forcë e ka vënë fëmijën tuaj në një spital psikiatrik.

  Që nga viti 1992, sipas Ligjit mbi kujdesin psikiatrik ndonjë ndërhyrje (duke përfshirë edhe hospitalizimin) dhe manipulimit terapeutik bërë vetëm me pëlqimin e pacientit. Vetëm rreptësisht i përmbahet parimit të mos-zbulimin e diagnozës.

  Informacion nga neni "Teens dhe presioni i suksesit"