Shterimi fëmijë si për të kapërcyer lodhjen


 • Tip № 1. Vklyuchaytesya një nespesha i ri jeta
 • Tip № 2. Ulja e shpejtësisë
 • Tip № 3. Get mjaft e ndryshme!
 • Tip № 4. Set gjumit
 • Këshilli № 5. Përgatitja mëngjes dhe i dytë
 • Numri Këshillë 6. Get mjaft e vitaminave!
 • Tip № 7. Mos mësojnë lodhje fëmijën tuaj

 • Çfarë duhet të bëni nëse vëreni shenja të lodhjes ditore në fëmijën tuaj? Se kjo nuk ishte lodhje kronike, për të nisem shkaqet e mundshme fizike të lodhjes, pastaj të përpiqet rekomandimet e mëposhtme kanë për qëllim të inkurajojë fëmijët dhe të pengonte ata nga lodhje:


  Tip № 1. Vklyuchaytesya një nespesha i ri jeta

  Nëse fëmija juaj është i mësuar me një mënyrë jetese relativisht i ulur, papritmas merr një grup të ri aktiv e miqve, do një tjetër sport apo të bashkohen me një grup tjetër të fëmijëve të luajnë më të gjallë, ka gjasa që ai do të lodhem së pari. Shpjegojini fëmijës tuaj që ju duhet pak kohë për të fituar shpejtësi. Tregoj atij se ai fillimisht nuk u ngut, më të çlodhur deri sa të mësohen me mënyrën e re të jetës aktive.


  Këshilli № 2. Ulja e shpejtësisë

  Fëmijët më të rritur mund të merrni të lodhur, vetëm për shkak se ata e bëjnë shumë. Nëse fëmija merr pjesë në lojëra pas shkollës në shkollën pothuajse çdo ditë, plus luajnë sportive, ju keni për të prerë atë në këtë klasë për një ose dy.


  Nëse fëmija është në shkollë ose kopsht gjithë ditës, kjo ditë mund të jetë e gjatë dhe i lodhshëm.

  Nëse ju mund të, të rregulluar në mënyrë që fëmija herë pas here kaluar orë pas shkollës me një ose prindin tjetër, apo dikush i cili dukej si ai, në vend të të gjithë kohën për të qëndruar në një grup të madh. Disa fëmijë, pavarësisht nga mosha, marrin përfitim të konsiderueshëm nga një sy gjumë. Nëse ju nuk mund të bëni as një nga propozimet e mësipërme, të sigurojë që fëmija juaj një orë e gjysmë ose një orë nga koha e qetë pas kthimit të tij nga shkolla apo kopsht. Jepini atij diçka për të rostiçeri në kuzhinë, ndërsa ju gatuaj darkë, apo vetëm le të pushoni në dhomën time me një libër.


  Tip № 3. Get mjaft e ndryshme!

  Në anën tjetër, një fëmijë i cili është i dhënë pas gjërave të ndryshme me shumë miq, ajo mund të mos ndjehen të lodhur - ai vetëm i mërzitur nga rutina monoton që përsëritet çdo ditë. Mundohuni të marrë kjo është diçka që me të vërtetë mund të jetë si një fëmijë.

  Nëse fëmija i pëlqen të tërheq vëmendjen, ju mund të jenë të interesuar në të, për shembull duke përfshirë një grup të angazhuar në artet skenike (teatër, cirk, dhe kështu me radhë. F.). Ju mund të thyejnë monotoni duke kërkuar fëmijën për të ndihmuar të gatuaj darkë, për të shkuar me të në bibliotekë, një mik i ftoi djaloshin (apo vajzë) në shtëpinë e tij për të luajtur një herë në javë apo në natën për të luajtur me të në lojëra bordit në vend të parë TV.

  Të gjitha pediatër pranojnë se fëmija parregull gjithmonë ndjehen të lodhur. Lodhja mund të jetë një simptomë e shumë sëmundjeve, duke përfshirë infeksionet, abtsesy në dhëmb, gripi apo ftohjet, hundë kronike zihet fryma, alergji, tiroide jo aktive, anemi, parazitëve të tilla si pinworms, apo depresioni.


  Tip № 4. Set gjumit

  Fëmijët kanë nevojë për një kohë të caktuar kur ata kanë nevojë për të qëndruar deri në festë tyre ishte i plotë.
  Për të shmangur shkeljet e gjumit, shkojnë në shtrat në fundjavë nuk duhet të ndryshojnë nga më shumë se një orë të ditëve të përditshme. Fëmijët e moshës 2 deri 6 vjeç duhet të flenë një mesatare prej 12 orësh plus naps.

  Në moshën 6 deri 9 vjeç, shumica e fëmijëve kanë nevojë për të fjetur 11:00 dhe 12 vjet të vjetra fëmijë ëndërr duhet të jetë rreth 10 orë. Ne duhet të theksohet, megjithatë, se fëmijët janë të ndryshme - disa kanë nevojë për më shumë kohë për të fjetur, të tjerët - më pak.


  Këshilli № 5. Përgatitja mëngjes dhe i dytë

  Një fëmijë i cili nxiton shkollë pa mëngjes apo hahet një simite ëmbël, më shumë gjasa nga mesi i ditës do të ndiheni të lodhur. Ata fëmijë që shkojnë pa drekë, do të përjetojnë një ndarje në pasdite. Nëse ju nuk keni kohë për të gatuar një mëngjes të mirë, jepni tuaj drithëra sheqer fëmijë, dolli, fruta, kos ose rrotullon bukë (pancakes) me miell integral.

  Nëse fëmija nuk hani mëngjes e shkollës, gatuaj atë mëngjes dhe të mbyllë një shtëpi para ose le të bëjë atë vetë. Përgatitja rostiçeri kalori. Është më mirë për të zgjedhur për këtë qëllim fruta ose perime. Disa fëmijë më të moshuar preferojnë ftohtë karrota të rinj ose brokoli.


  Këshilli № 6. Get mjaft e vitaminave!

  Mënyra më e mirë për të siguruar trupin e fëmijës me ushqyesve - hani një dietë të ekuilibruar, e cila përfshin të paktën pesë lloje të frutave dhe perimeve në ditë.


  Tip № 7. Mos mësojnë lodhje fëmijën tuaj

  Apo ndoshta fëmija juaj është vetëm duke përsëritur juaj "Unë jam aq i lodhur," apo "Unë jam absolutisht i rraskapitur"? Ndonjëherë lodhje mund të mësohet.

  Nëse nëna fëmija juaj të lodhur, të lodhur apo e lodhur gjyshërit babai, ajo mund të jetë i mbërthyer në këtë dhe vetëm ndjekin sjelljen e tyre. Try it një tjetër pak më shumë nëse është e mundur. Dhe edhe në qoftë se ju pothuajse gjithmonë ndjehen të lodhur, nuk përpiqet për të ankohen në lidhje me të në prani të fëmijës së tyre.

  Informacion nga neni "fëmijë lodhje. Mënyrat për të kapërcyer lodhje. "