Papa për mom


 • Ndryshimet
 • Arsimi i babait
 • Për të siguruar dhe menaxhuar!
 • Mashkull, rritjes së fëmijëve vetëm -
  jo një fenomen i përhapur. Megjithatë, siç është familja, dhe,
  sociologë, tani numri i tyre rritet. Për
  Përfitimet dhe sfidat familjet "prind", thotë psikologu
  Svetlana Iyevleva.

  Psikologët besojnë se: njeriu që u përball me nevojën për
  rritur fëmijët e tyre vetëm, është në një situatë të vështirë sesa
  grua e vetme. Kjo nuk është vetëm se shumica
  e djemve nuk e di se si për të larë, kuzhinier, të pastër,
  mbuluar etj Kjo mund të mësohet. Është shumë më e vështirë
  janë probleme psikologjike.

  Si për të trajtuar ato?

  Ndryshimet

  - Kur miqtë e dinë se unë jam një njeri vajzë në një herë
  përgatitur për të shprehur simpati dhe dhembshuri, - thotë Alexander,
  prind i vetëm. - Dhe në qoftë se unë të shpjegojë se mom Anya-së të gjithë të drejtë -
  ajo është e gjallë, e shëndetshme dhe pas divorcit jeton në një qytet tjetër, ku ajo
  kushte më të mira pune - të gjithë janë të tronditur. "Si një
  mund të jetë se nëna nuk është e angazhuar në fëmijën e vet? "" Si mund të
  njerëz të edukuar një vajzë? "- Afërsisht komentet unë dëgjoj
  vazhdimisht - dhe të afërmit, dhe stafi dhe madje edhe mësuesit
  vajza.
  Por unë jam i përdorur për të, dhe për mua në këtë situatë nuk është e habitshme.  Shpesh ndodh që ndryshimet e jetës të ndodhë më shpejt se sa ne
  ata fillojnë të kuptojnë. Një ndryshim që është pjesë e jetës
  Njeriu modern është aq i shpejtë dhe globale, ende
  gjatë të shihet si një devijim nga norma. Është e vështirë të imagjinohet
  që njerëzit mund të ndryshojë qëndrimet në mënyrë tradicionale, si
  familje, roli i burrave dhe grave, prindër, por ... ajo është
  po ndodh.

  Në botën e sotme, burrat dhe gratë janë duke u bërë më shumë si
  njëri-tjetrin - si në pamjen dhe pajisje të brendshme
  bota. Ne jemi të angazhuar në mënyrë të barabartë për arritje profesionale dhe
  suksesi material, ne kemi bërë parime shumë të ngjashme morale.


  Sociologët besojnë se gratë që e shohin sfidën e tyre të kujdesit parësor
  e burrit të saj dhe fëmijët janë të zhdukur sa meshkujt që tradicionalisht
  ishin përgjegjës për përkrahje materiale e familjes, dhe për këtë arsye
  Arritjet e kërkuar profesionale. Kjo është
  Arsyeja kryesore që numri i prindërit e vetëm në botë
  rrit. Sigurisht, një situatë ku një njeri është pa një grua,
  mund të ndryshojnë, por në qoftë se edhe 10-20 vjet më parë në fëmijë
  shumica e rasteve janë besuar gjyshërve apo të afërmit e tjerë, atëherë
  Tani prindërit janë të gatshëm të angazhohen veten dhe arsimimin e tyre.

  Arsimi i babait

  Si i rastësishëm për të tjerët dukej familjen, e përbërë nga babai

  dhe bijat, në disa zona ajo është edhe më e suksesshme se
  Familja në të cilën një nënë me një djalë.

 • Babi mund të jetë i qetë sepse,
  se vajzë të marrë një shembull të sjelljes femërore - edhe në qoftë se ajo
  solli ata nga një moshë të re. Edukatore në kopshtin e fëmijëve,
  Një mësues i shkollës - pothuajse gjithmonë gratë brez të vjetër me 75%
  paraqitur gjyshet, dhe kjo është e mjaftueshme për të
  Girl siguruar komunikimin me gratë e tjera. Por
  Nëna, duke ngritur një djalë i cili ka për të mendojnë me të cilët fëmija do të
  të marrë një shembull.
 • Single Dad - pothuajse gjithmonë zgjedhja e
  burrat. Gruaja u la pa burrin e saj, duke përjetuar një shumë më të fortë

  pozita dhe më shumë ka tendencë të ndryshojë. Dhe pastaj, dhe më shumë
  mund të marrë formën e shumë të pafavorshme për familjet dhe fëmijët.
  Burrat, qoftë për shkak të psikikës së tij, ose që
  di se aftësia e tyre për të krijuar një familje me absolutisht asnjë moshës
  reduktuar, shumë më e qetë vetmia transfer dhe një më të madhe
  shkallë të ndjehen të lumtur në këtë situatë. Rezultati - një "baba" Fëmijët janë shumë më pak të ngjarë të vuajnë nga çrregullime neurotike dhe
  çrregullime të sjelljes se fëmijët e nënave të vetëm.
 • Fëmijë
  njeri i arsimuar, janë më të balancuar, të qetë ende
  për një arsye tjetër. Prania e babait rrit statusin e fëmijës në mesin e

  moshatarët, i jep atij një ndjenjë e besimit. Gjithkush e di se si për të argumentuar
  Fëmijët mbi faktin baba më i lartë, më të fortë dhe më të mirë e të cilit. Nëse "përkthehet"
  ky debat mbi psikologjinë e gjuhës, ata të tingëllojë si kjo: "Unë e kam
  Babai, autoritar ajo për të tjerët, kështu që unë mund gjithmonë
  mbrojtur ".
 • Për të siguruar dhe menaxhuar!

  - Kjo kështu ka ndodhur që unë kam qenë një një vajzë që nga ajo
  shkoi në klasën e parë - thotë Nicholas. - Në çdo gjë e parë ishte e mirë.
  Mësuesit mua trajtuar me mirëkuptim, u përpoq për të ndihmuar. Por më të vjetër
  Vajza bëhet, aq më shumë probleme kam me të tjerët. Unë jam shpesh
  shkaktojnë në shkollë, por fëmija mëson mirë dhe vazhdimisht me vajzën e saj

  duke folur psikolog shkollor, sociologu dhe dikush atje ende ... Unë nuk e hapur
  të themi, por nganjëherë mendonin se unë dyshuar disa
  devijim nga norma. Kjo situatë duket mua fyese dhe
  padrejtë, sepse për një grua që sjell djalin e vet
  raporti është më shumë sesa tolerant. Askush nuk dyshon atë
  mjaftueshmëria seksual dhe aftësitë arsimore.

  Kjo është ndoshta një nga sfidat më të rëndësishme për sot
  Baballarët - që krijojnë të drejtën e tyre për të jetuar si ata e gjykojnë të arsyeshme.
  Por kjo sigurisht nuk është e vetmja.

  Çfarë vështirësitë e tjera kanë
  përballen prindërit e vetme dhe vajzat, ata tren?

 • Nëse njeriu ishte i vetëm në
  rezultat i një histori dramatike (tradhëti nga ana e bashkëshortes së tij, e tij
  kujdesit), ajo mund të mbajë për një kohë të gjatë në ndjenjat dush negative. Dhe
  Mosbesimi i një gruaje mund të përhapet për të gjitha gratë
  gjysma e njerëzimit. Dhe në këtë familje gjithmonë do të shfaqet,
  më tepër, ndjehet në një nivel të pandërgjegjshme. Vajzë në këtë rast
  fitojnë vetëbesim të ulët dhe një pamje të shtrembëruar të si
  të sillen.
 • Direkt situatë e kundërt, kur
  njerëz idealizoj nënën e fëmijës së tij, na bind se të gjithë
  si dhe, madje dashuria. Dëgjimi vazhdimisht se nëna ime ishte
  (Për shkak të këtij qëndrimi më shpesh për të vonë) grua më të mirë në

  dritë - i bukur, i zgjuar, i talentuar - një vajzë mund të blej
  kompleks inferioriteti e vërtetë, e cila do të komplikojë gjithë personal i saj
  jeta. Pasi përvoja e parë me burra vajzë merr duke folur me
  Babai i tij. Prej tij ai dëgjon fjalët e apelit të tij,
  rreth cilësitë e tyre pozitive dhe të bëhet besimin se
  ai do të të gjithë të vlerësohen dhe burra të tjerë.
 • Vajzë që
  Babai i arsimuar shpesh ndjehet ngarkesa shumë të rënda. Dhe atë
  jo vetëm që ajo ka për të marrë kujdesin e përditshme
  shtëpi. Fakti se atmosfera në familje varet shumë nga

  gratë - është për shkak të tyre emocionale, hapjes dhe gjuhës
  aktivitet. Për gratë e rritura nuk janë të ashpër të punës
  të mbajë një humor pozitiv emocional në shtëpi - një natyrore
  i ekzistencës së saj në familje. Por ajo ende ka nevojë për nxënëse
  ngrohtësi, mbështetje, kujdes. Përgjegjësia për shpirtin
  Atmosfera në familje mund të jetë shumë e rëndë për ngarkesën e saj.
 • I gjallë
  babai, vajza shpejti filloi të absorbuar të gjitha detajet e mashkullit
  sjellje. Kjo do të duket, të mirë, ajo ka mbështetjen e
  marrëdhëniet me seksin e kundërt në të ardhmen. Shpesh, megjithatë,
  duket se trajtimi shumë i matur i burrave privojnë vajzë

  romancë, të parandaluar rënien e saj në dashuri për të vërtetë. Në moshat më të vjetra, ajo
  do të jetë një bashkëshorte e shkëlqyer dhe nënë, por do të trajtojnë partner
  butësisht. Kjo, sigurisht, mund të ndërhyjnë me marrëdhëniet familjare.
 • Atje
  shumë mendime në lidhje nëse babai duhet të marrin pjesë në
  bijat e arsimit seksi e hapjes të plotë të injorojnë
  kjo temë. E vërteta është, ndoshta, si gjithmonë, në mes. Në specifik
  pyetje duhet të përgjigjet me mirësi dhe me takt, por ajo
  jo domosdoshmërisht të gjitha që ka të bëjë vajzë seksi ka për të mësuar nga
  baba. Ka libra të veçanta dhe programet që janë të përkryer
  të informojë dhe të ndihmojë në parandalimin e natyrshme për situata të tilla

  shqetësim.
 • Dhe e fundit. Mësues i mrekullueshëm nuk ishte babai im, ende
  Gjëja më e mirë që ai mund të bëjë për vajzën e tij - të krijojë një familje të plotë.

  Informacion nga artikullin "Bija e babait."