Babi do të jetojnë të ndarë, ose si të them fëmijën tuaj në lidhje me divorc


 • Babi, mami, çfarë ndodhi?
 • Diskutim
 • Ai do të kuptojnë
 • "Ku është babai im?"
 • Vazhdoj


  Babi, mami, çfarë ndodhi?

  Fëmija juaj është i hutuar, ai nuk e kupton se çfarë po ndodh. Kohët e fundit, prindërit janë duke folur në heshtje, pastaj u grindur shpesh dhe bërtas në njëri-tjetrin ... Tani babit u largua nga shtëpia dhe duket shumë e rrallë dhe nënë me ajo pothuajse nuk flet shumë dhe duke qarë.
  Çfarë do të thotë e gjithë kjo?

  Kur një fëmijë nuk e kupton se çfarë po ndodh përreth, dhe të rriturit nuk e shpjegojnë atë, ai do e konsiderojë veten fajtor për atë që po ndodh në familje. Me sa duket, ai vendos, unë jam duke bërë diçka të gabuar nëse prindërit vazhdimisht përzihet në to.

  Pasojat e këtyre gjetjeve mund të jetë shumë zhgënjyes për një fëmijë - nga vështirësi të mëtejshme për sjelljen e divorcit dhe duke përfunduar jo të zhvilluar jetën e tyre familjare. Prandaj është e rëndësishme që të bëjë gjithçka që fëmija juaj ka bërë këto konkluzione.


  Diskutim

  Ajo është e njohur mirë se pritja e diçkaje të keqe apo edhe më të keqe se kjo e keqe. Një fëmijë gjithmonë e ndjen atë që ndodh në mes prindërve. Pra, ju më mirë të bëni se një fqinj Teto Maria. Sa më shpejt që ju të flisni me të për atë që po ndodh në familjen tuaj, aq më pak ajo do të traumatizuar nga kjo ngjarje. Tregoj atij që ju dhe babi mund të jetojnë më së bashku, dhe Dad do të jetojnë të ndarë tani, por ai do të përpiqet të merrni ju provedyvat.


  Dhe marrëdhënia juaj me të nuk do të ndikojë në foshnje. Dhe të përpiqet, të paktën, nga ana e saj, për të përmbushur atë premtim.

  Është e rëndësishme jo vetëm se fjalët ju them në këtë. Më e rëndësishme, me atë që ndjenjat dhe intonations ju thonë atë. Mundohuni të shpjegojë çdo gjë në mënyrë që kjo bisedë fëmija është i qartë: pa marrë parasysh se çfarë ndodh në mes të nënës dhe babait të vet, ata mbeten gjithmonë për atë të dashur prindër që gjithmonë do të kujtohet atë duan dhe përkrahin atë.


  Ai do të kuptojnë

  Fëmijë të dini se ai ka një mami dhe babi - të rritur dhe prindërit inteligjente që mund të zgjidhin problemet e tyre veten e tyre dhe jo ta detyrojë atë për të bërë një zgjedhje të vështirë për të marrë deri ose në anën e dikujt një prej tyre, të varet mbi të përgjegjshëm për veprimet e tij.

  Kur fëmijë e di se vendimi i marrë dhe kjo është e saktë, ajo pushon të shqetësuar dhe fajësojnë veten që ndodh mes prindërve. Pra, mos kini frikë të vras ​​atë lajm i tillë. Ndoshta jo menjëherë, por ju do të kuptoni.


  "Ku është babai im?"

  Ju është shumë e dhimbshme, dhe edhe pse ju e dini se për herë të parë para dhe pas divorcit - më i vështirë, por kjo nuk i ndihmon. A ju kujtohet bashkëshortin me dhimbje ish, ju akuzojnë atë për të gjitha mëkatet e vdekshme, dhe kjo është e kuptueshme. Por fëmija i percepton të gjitha shumë fjalë për fjalë, është e rëndësishme që qëndrimi që ju keni për ish-burrin, fëmija juaj nuk është zgjedhur, duke marrë atë për qëndrimin e tij.

  Nëse për ndonjë arsye ajo sapo ka ndodhur dhe mospëlqimit tuaj për ish-burrit të vajzës së saj duar, kur ajo rritet, ajo mund të lëvizin këto ndjenja negative tek të gjithë njerëzit, dhe ndërsa ajo mund të ketë probleme në jetën e tyre personale. Mos harroni se për babanë e vajzës - është burri ideal ardhmja dhe djali ai është - një rol model.

  Prandaj, pa marrë parasysh sa e vështirë ju nuk jeni, ju nuk duhet të përgjigjet keq kur fëmijën e babait të tij. Për të siguruar që fëmija juaj është rritur personalitet të fortë dhe harmonike, ai duhet të ndjejnë se i madh dhe i mirë të dy prindërit e tij, jo vetëm disa prej tyre.

  Ai duhet të "nxjerrë" dhe Papa, dhe nëna, është e rëndësishme që të respektojë të dy prindërit.


  Vazhdoj

  Është e rëndësishme për qasje divorc kompetencë. Bëni çdo përpjekje për të siguruar se çdo gjë lidhur me divorc ndodhur sa më shpejt të jetë e mundur. Kjo do të zvogëlojë dhe vuajtjet tuaja, dhe vuajtjet e fëmijës tuaj. Nëse në procesin e të pasurit disa vështirësi, nuk përpiqet për të bërë probleme me "ish" në fëmijën. Nëse ai do të shohë se në shtëpi i qetë, ai do t'i japë atij besimin se çdo gjë është në rregull. Dhe pastaj ju të dy do të jetë shumë më e lehtë për të lëvizur të gjithë kompleksitetin e jetës tuaj të re.

  Por pastaj, kur të vijë koha, ju jeni i sigurt për të folur me fëmijën tuaj për atë që ju pret më.

  Për shembull, që një ditë ju do të jetojnë dikë tjetër

  Informacion nga Eugene Neni Mahlina "Babi do të jetojnë të ndarë", ose Si të them fëmijën tuaj në lidhje me divorcin? ".