Zyra e Luftës


 • Natyra e konfliktit
 • Si ajo filloi të gjithë?
 • Çfarë përfundon?
 • Si për të shmangur konfliktin?
 • Në qoftë se një konflikt i ka ndodhur
 • Roli i Shefit
 • Konflikti me kokë

 • Por nga ana tjetër, pse unë kam qenë i heshtur, nuk të shprehin pikëpamjet e tyre, për të duruar atë që nuk më pëlqen? A është e mundur për të ruajtur dinjitetin e tyre, pa e çuar çështjen në konflikt? Ose konflikt - është diçka e natyrshme, diçka që parashikim dhe menaxhimi nuk mund të jetë?


  Natyra e konfliktit

  Konflikti - një përplasje të kundërshtuar qëndrimet, mendimet, idetë që njerëzit janë duke u përpjekur për të zgjidhur me bindjet apo veprimet kundër sfondit të manifestimit të ndjenjave. Baza e ndonjë konflikti, duke përfshirë edhe atë që ndodhi në punë - akumulimin e kontradiktave, objektive dhe subjektive, të vërteta dhe të rrejshme.

  Heshtur, i heshtur, të duruar, të tolerojë, një pakënaqësi të mbledhjes, dhe pastaj - bam! Quite makinë të vogël pa kujdes folur fjalë, por pa sukses shikim, sjellje është, dhe tani asgjë nuk erdhi për diçka të pakëndshme. Është sikur të ndeshjes zeroja në gaz e mbushur dhomë - do të jetë një shpërthim! Me fjalë të tjera, qark duket si konflikt + makinë = konfliktit.


  Si ajo filloi të gjithë?

  Shumica dërrmuese e konflikteve në punë është për shkak të ndarja e paqartë e detyrave: kush bën çfarë të cilit barra bie më shumë lloje të punës, i cili zëvendëson një koleg mungon. Shpesh, konflikti mund të lindin nga "marrëzi", i cili të marrë lart, në qoftë se të bjerë zilja, ai duhet të lajë ibrik çaji pasdite i cili ka të drejtë për të se sa kohë për të shpenzuar mbi thirrjet telefonike dhe interneti "nuk është rasti."


  Në grupe të grave ka specifikat e veta. Zonjat janë më emocionale dhe më shumë janë duke lëvizur për të individit, të rrokulliset "grindje si femër." Si e tillë, disa MN, e cila është e argumente rraskapitëse në një mosmarrëveshje biznesi me tn, thirri tërë zyrë, "Por kush ju bëni këtë?! Ju dhe djali alkoolike dhe vajza e askush nuk ka! "Por njerëzit nganjëherë sillen shumë më mirë. Një ekip, ku dhjetë gra përbënin tre burra, dy prej tyre vazhdimisht "banging" njeri bos edhe për kolegët e tyre. Gjithkush e di se gratë përdorin çdo moment për të kandiduar në mes të zinxhirit komandues të hidhen në dyqan dhe për të blerë diçka për darkë.

  Pra, të gjithë nuk është i shtypur nga sytë vëmendshëm e dy burrave që pastaj rastësisht informuar shefin në dhomën e pirjes së duhanit, "Ti Marina dërguar në bankë, dhe ajo erdhi pas tij me qese plot grub. Më mirë të mendojnë për punën! »


  Çfarë përfundon?

  Kur një konflikt arrin pikën e vlimit, "armiku" i tij mund të mos shikojmë drejt në sy. Biseda është në një zë të ngritur, ndërsa ju fyt disi të thatë dhe të pabesë zë dridhur. Raste më të shpeshta të dyerve me zë të lartë duke e përplasur dhe dosjet zhurmshme hedhur në tryezë. Ju balansiruesh në kufirin e dy dëshirave: të zeroja atë sytë (e saj) dhe pretendon se ai (ajo) - hapësirë ​​të zbrazët.

  Refuzim i plotë i dialogut ose, në të kundërtën, lufta konstante, nuk mund të ndikojë në produktivitetin dhe atmosferën në ekip. Ndonjëherë u larguan konflikt mund të zgjidhet vetëm me lirimin e një prej punonjësve.


  Si për të shmangur konfliktin?

  Këtu janë disa këshilla në dukje shumë të thjeshta, por ndonjëherë vazhkozdiysnyuvanyh:

 • Kur aplikoni për punë menjëherë të qartë, të diskutuar ndonjë gjë që ju duhet dhe nuk duhet të bëjë. Print detyrat tuaja dhe rri e tyre në tryezë.
 • Mos përzierje jetës personale me punë, nuk do të jetë i sinqertë me kolegët. Preferojnë diskutim Masha me departamentin e reklamave apo të diskutuar premierën e shfaqjes (dhe a është e mundur në tonë disa gra duan të nxjerrin thashetheme dhe këmbëve peremyvannya?)
 • Nëse ndonjë kolegët besoj se ju disi jo e drejtë, dëgjo kërkesën e tij, dhe pastaj në heshtje shpall mendimet e tyre.

  Ju do të gjeni një kompromis.
 • Nuk japin arsye për quibbles: nuk zapiznyuysya të punuar, i qartë dhe mirë-funksionimi të kryejnë të gjitha detyrat, të jetë i sjellshëm.
 • Ndjenja që dikush ndjen për ju personalisht nuk e pëlqejnë apo thjesht xheloz, do të përpiqen të qëndrojnë të qetë. Në këmbët dhe shaka trashë përgjigjem ironi, por jo i zemëruar. Nëse ju mendoni se tani vlim dhe repetitions nahovorysh, më mirë të mos thonë asgjë. Kujdesuni për nerva tuaj.
 • Kurrë mos harroni se një paqe e keqe është më e mirë se grindjeje të mirë!

 • Në qoftë se një konflikt i ka ndodhur

 • Në asnjë rast nuk do të përkthehet bisedë në temën e konfliktit personal si kundërshtari i tij. Nëse ai e bën këtë - është dobësia e tij, humbja e tij.

 • nuk fus atë në kolegët e konfliktit. Sigurisht, ju jeni të ngjarë të jetë në gjendje për të duruar, të mos them shoqen e saj, besimin kolegun se "ajo që kjo bushtër ...", por të paktën kërkoni të saj për të mos "mbrojtur" ju në "luftën". Dhe kjo nuk është saktësisht duhet të bëni është të flisni në lufton time, "Besimi Dhe, nga rruga, gjithashtu beson se ju jeni ekspert i keq!"
 • Jo një zamykaysya. Komunikoni me "abuzuesit" vetëm në rastin, duke ruajtur një ton neutral.
 • A nuk përgjigjem qartë "podkoly" me dëshirën për të kafshuar, djeg, lënduar. Ju jeni do të shikojmë mirë, në qoftë se nuk "zavedesh" dhe fillon të parakohshme prapa. Ju mund të them në mënyrë të sigurtë, "Epo, mirë, unë jam i keq, ju thjesht mos u shqetësoni aq shumë."

  Edhe pse më i mirë - i bekuar me synimin për të thënë: "Unë të dua shumë!"
 • Kur ajo merr një kthesë serioze, mos ki frikë "nayabednychaty" bosi. Pas të gjitha, ai është fajtor në një mënyrë që ka krijuar një atmosferë shpërthyese kolektive, njerëz morën konfliktin apo "anashkaluar" grindje planifikuar. Ankesa juaj nuk duhet të duket si një kopësht apo një denoncimit: "Dhe ajo është - një budalla!" A do të përqëndrohet në atë që ju intereson në lidhje me suksesin e kompanisë, e cila nga konflikte të brendshme dhe atmosferë nervor në ekip mund, për shembull, të humbasin klientët potencial.

 • Roli i Shefit

  Përkundër faktit se shumë shefat nuk duan të "bie" në një lloj të konfliktit midis vartësve, ata janë të detyruar të sigurojnë një atmosferë në të cilën këto konflikte nuk mund të shumëfishohen si bakteret.

  Dhe në qoftë se një konflikt është i pranishëm, zgjidhur atë - një menaxher të drejtpërdrejtë detyrë.

  Nëse ju jeni shumë "fat" të jetë i pari, nën krahët e të cilit skandal mes vartësve, rishikojnë qëndrimin e tyre ndaj organizatës e kushteve të punës.

 • Shkruani një detyrat e varur dhe i informoi ata mbi rregullat e brendshme të kompanisë. Pyetni çdo herë një qëllim të veçantë dhe të përcaktojë një kurs të sjelljes.
 • A është shumë "larg dhe i lartë" nga vartësit. Bëhu miqësor, të vlerësuar dhe kontrolluar atmosferën psikologjike në ekip.
 • Pasi tension njoftim midis punonjësve diskutim vetëm në fillim në konflikt me njëri-tjetrin, atëherë - me një tjetër.

  I lini të shprehin pikëpamjet e tyre, lëshoi ​​një çift. Pastaj të vendosë dhe mesazhi atyre me zë të lartë dhe të qartë atë që ju doni nga secili prej tyre. Konfliktuoze duhet të kuptojnë: ju nuk e vetëm të mbështesin njëri-tjetrin dhe nuk e mbështeti tjetër - ju e bëri si ajo do të jetë më mirë për kauzën e përbashkët.
 • të kontrollojë marrëdhënien ndërmjet punëtorëve "pas vendimit".
 • Gjithmonë me kompetencë dhe në mënyrë të qartë artikulon mendimet dhe detyrat e tij, nuk e lënë lëshimet jo të shkarkojë çështje. Mos harroni - në konfliktin burbuqe është gjithmonë një mungesë e të kuptuarit ose mungesa e të kuptuarit të palëve.

 • Konflikti me kokë

  Dhe çfarë nëse një nga palët në konflikt është i pashmangshëm koka juaj?

  Të vërtetë kanë për të lënë? Sigurisht, nëse ju jeni në përgjigje të vërejtjes së diçka shefi vykriknesh si: "! E pra, në ferr me ju" Dhe derë lyasnesh, ajo thjesht duhet të jetë për të ju liruar, të paktën në mënyrë që të mos humbasin besueshmërinë në sytë e vartësve të tyre. Psikologët këshillojnë në çdo rast jo për të bërë një skenë, mos qaj dhe nuk provojnë rastin e tyre. Është më mirë për të dëgjuar pretendimeve shefin heshtje, dhe pastaj vetëm në heshtje të marrë jashtë zyrës (edhe pse disa chefs sjellje e tillë mund të irritojë edhe më shumë, por, megjithatë, si psikologët këshillojnë).

  Pas disa kohe, rreth një orë, për të mbledhur të gjitha argumentet në mbrojtje të tij, përsëri kthehet në të zyra qendrore.

  Nëse ju jeni vetë-drejtë, të thotë: "Unë do të doja të shpjegojë se pse unë e bëri kështu e kështu", por në qoftë se ju mendoni që fajin - pranon një gabim dhe them se në të ardhmen postarayeshsya si për të shmangur.

  Çfarë duhet të bien ndesh me kolegët e mi, ajo zgjidhet vetë. Ajo me krenari shkoi në më i lartë që paguajnë, tha ajo, pozicionin e Kompanisë me mundësi për avancim. Pra, ne mund të themi të gjithë ishin "çokollatë", dhe ajo e gjeti atë që dukej dhe unë gradualisht rifituar paqen time e mendjes. Dhe pse vetëm të nevojshme këtë zyrë të luftës?