Veçori kontratë kombëtar martesës


 • Ajo që ka rëndësi, rregullohen me kontratë martesore
 • Procedura për nënshkrimin e një kontratë martesore
 • A nuk duhet të joshet

 • Ajo që ka rëndësi, rregullohen me kontratë martesore
  Në fakt, që ishte gjithmonë i shkruar në kodin tonë të Familjes, mund të quhet një lloj "kontrate martesore". Por pastaj, subjekt për të modës apo të (për shembull ekonomike) arsye të tjera, pesë vjet më parë për të testuar mënyra për rregullimin e marrëdhënieve familjare shtuar më modern - kontratën e martesës. Duke hedhur atë, ju ligjërisht mund të detyrojë burrin e saj për të ju jap një pjesë të pagës, e bëjnë atë të kryejë ju në vendpushimin çdo vit dhe për të siguruar një jetë të sigurt në rast të shkurorëzimit.  I ri "Kodi i Familjes", që ishte kreu i kontratës së martesës, hyrë në fuqi në shkurt të vitit të kaluar. Edhe pse ekspertët janë të prirur të besojnë se kontrata nuk është të forcojë martesën dhe shpërbërjen e saj për tani, çifti kishte një zgjedhje: ato mund të ndërtojnë marrëdhëniet e tyre pronësore si ligjërisht dhe mbi një bazë kontraktuale.

  Mënyrë të ligjshme më tradicionale. Ai sugjeron se bashkëshortët kanë pronë "në mënyrë të barabartë." Në rast të shkurorëzimit, nëse palët nuk mund të bien dakord për një seksion të qetë, gjithë pasuria e tyre e fituar gjatë martesës është e ndarë në gjysmë. Megjithatë, ndonjëherë gjykata mund të largohet nga përqindja e 50-50, për shembull, i interesave të babait të tij, të cilat janë fëmijët e mitur.


  Përveç kësaj, pasuria e fituar nga një bashkëshort para martesës mbetet në posedim të tij.

  Mënyrë Kontraktuese do të thotë se të drejtat dhe përgjegjësitë e bashkëshortëve të pronarit gjatë martesës dhe pas shpërbërjes rregullohet kontrata e tij e martesës. Për të përfunduar ajo mund të jetë e dasmës dhe gjatë martesës. Marrëveshja, megjithatë, nuk mund të përcaktohet marrëdhëniet personale familjare: detyrat e shtëpisë, jetën intime të bashkëshortëve, të rendit e komunikimit me fëmijët në rast të shkurorëzimit, etj Ajo vetëm rregullon marrëdhëniet pronësore. Por në këtë fushë ju mund të specifikoni të gjitha - imagjinatë shumë të mjaftueshme.

  Seksioni Pronës

  Fokusi kryesor në përfundim të kontratës, sipas avokatëve, klientët e tyre të paguani si pronë do të ndahet në rast të shkurorëzimit.

  Detajet mund të pikturoj të gjithë rrugën deri në personit të cilit niset peshqir ose lugë. Shumë të zgjidhur problemin me anë të një strehim të kontratës. Kështu, duke përdorur të kontratës mund të detyrojë burri gruan e lëshoni banesën e saj për të blerë një fushë të caktuar.

  Mirëmbajtjen e ndërsjellë

  Ajo mund gjithashtu të jetë për shkak të një kontratë martesore. Bazuar në këtë pikë mund të kërkojë gruan e burrit të saj të shumës së kërkuar për mirëmbajtjen e tyre vjetore. Ajo gjithashtu mund të diskutohet Shuma njerëzit duhet të kushtojnë gruan e tij për të blerë parfume, për të dërguar pushime jashtë vendit etj Një bashkëshort mund të kërkojë pjesëmarrjen në të ardhura më shumë.

  Se kontrata e martesës mund të kërkojë nga gruaja për numërimin e burrit të saj, për shembull, 30% ose 50% të pagës së tij.

  Urdhri i kryerjes së shpenzimeve familjare

  Në kontratën e martesës mund të përcaktojë kush është përgjegjës për çka në familje paguan, të cilët blejnë produkte dhe kush paguan çfarë shkallën e arsimimit të fëmijëve, duke e bërë qira dhe t. D. Nëse njeriu vendosi të bëjë vetë urryer ju Pugs, atëherë kontrata mund të jetë e detyruar për të paguar kosto për mirëmbajtjen e përkëdhelur.
  Përveç anekdotike, nuk janë mjaft të dobishme, me kusht që gruaja mund të përfshijë në këtë klauzolës. Kjo është një mënyrë e mirë për të vendosur se çfarë dhe sa familja paguan taksat.

  Me ligj, tatimi në pronë paguan pronari i saj formale. Pra, nëse njerëzit bleu vilë disa qindra mijë dollarë dhe regjistruar atë në gruan e tij, gruaja do të duhet të paguajnë vit i rëndësishëm taksave. Kjo mund të shmanget duke përfshirë një klauzolë të kontratës martesore që paguan taksat mbi njerëzit e pasurive të patundshme.
  Gruaja që kohën e divorcit në dorë fëmijën e vogël mund të urdhërojë burri për të paguar gjatë kohore dado.
  Procedura e nënshkrimit kontrata e martesës

  Për një kontratë martesore hartimit mirë të kontaktoni ekspertë në zyrat ligjore. Kjo është veçanërisht e dobishme në rastin kur kontrata iniciator nënshkrimi i shërben popullit.

  Nëse keni nënshkruar një marrëveshje, nuk ka të vërtetë kuptojnë përmbajtjen e tij, ku shembja e njësive të familjes ju mund të presin një numër të surpriza të pakëndshme. Nëse ju e dini saktësisht çfarë ju dëshironi, ju mund të bëni një kontratë martesore të tyre. Në çdo rast, teksti i traktatit duhet të siguroj praninë e të dy bashkëshortëve në zyrën noteriale.


  A nuk duhet të joshet

  Sa për Rusinë, kontratën e martesës - është relativisht e re, ia vlen të kujtohet se ka ende një numër i nuanca errët. I panjohur, të tilla si përgjegjësia për mos përmbushje të instaluar angazhimet një partiake. Çfarë nëse njerëzit filluan të marrin përsëri tek ju çdo vit në ishujt Kanarie dhe papritmas mori?

  Nëse i njëjti person mujor kishte akordojë $ 500 deri në ju, por papritmas ka humbur punën e tij dhe nuk mund të kryejnë kontratën? Për fat të keq, praktikë modern ligjor ende përgjigje për këto pyetje nuk ka.

  Informacion nga artikullin "Çfarë është një kontratë martese."

  Diskutoni në komunitet