Problemet kryesore të familjes të sëmurë mendërisht


 • Sjellja e çuditshme
 • Gjeni një mjek
 • Spital

 • Sëmundje mendore nuk është e pazakontë. Mijëra familje përballen çdo vit dhe ata kanë për të zgjidhur me probleme në zhvillim.

  Mbani në mend se nuk ka sjellje të vetme recetë. Çdo familje e merr vendimin e vet, në varësi të nivelit të moral dhe vlerësimin e asaj që ndodhi. Që të dy shumë të ndryshme në familje të ndryshme, atëherë vendimet janë të ndryshme, dhe gama e tyre është mjaft e gjerë - nga kolapsi pothuajse i menjëhershëm i familjes me atë kujdesin e pacientit është qëllimi i vetëm dhe kuptimi i jetës për të gjitha familjet. Sigurisht, nuk është gjithmonë zgjidhja më e mirë, por ajo është e mirë për këtë familje të veçantë, të kapur deri në këtë situatë të veçantë.

  Një mjek mund të jetë një asistent të vlefshme, por ajo duhet të jetë një mjek me përvojë dhe i mençur që e di jo vetëm të pacientit, por edhe familjen e tij.


  Sjellja e çuditshme

  Sëmundje mendore është shoqëruar gjithmonë me probleme në sjellje. Psikiatërve Vjetër tha se me sëmundje mendore në shtëpi vjen një popull të reja, të ndryshme të tërë - shqetësuar, të shqetësuar, apo të zemëruar dhe të dyshimta, apatinë ("dembel") apo depresioni. Familja Sjelljes tronditëse, dëshira për të menjëherë të rregulluar ato, dhe kjo, natyrisht, është bërë nga metodat konvencionale - në disa raste pacienti abuzuar dhe thirrje për të porositur në të tjera - gjithashtu abuzuar dhe e quajnë "tërheqë veten së bashku".


  Të dyja të çojnë në grindje, gjithmonë traumatike dhe pacientit, dhe familjen e tij, dhe gjithmonë krejtësisht të padobishme.

  Çrregullime të sjelljes - simptomat, dhe pacienti si pak fajit ata gripit sa keq është se ajo ka një temperaturë të lartë.

  Është shumë e vështirë për të afërmit e problemit - për të kuptuar dhe të mësoni veten për çfarë është sjellje e gabuar personi i sëmurë nuk është një manifestim i qëllimit të keq, arsimi i keq apo natyrës, këto shkelje mund të hiqet ose të normalizuar masat konvencionale (arsimore ose ndëshkuese) si ata ustranyatsya përmirësim pacienti.

  Sjellje të pahijshme e pacientit - një shkak natyror për zhgënjimin (sepse ajo tregon për gjendjen e keqe të shëndetit të tij të), por jo një arsye për zemërim apo acarim.

  Shkelja e sjelljes ndryshojnë shumë - nga shumë të trashë (fishekzjarre akute të sëmundjes mendore) në të holla (me kursin e saj të favorshme). Hollë sjellje çrregullim, më nevojë të kujtojmë veten tonë se ne nuk duhet të merrni zemëruar dhe "edukimin" njeri i sëmurë, kur ai nuk sillet tamam si e dëshiruar.

  Pas kësaj ngre pyetjen, se si të sillen. Çdo rast individual është i ndryshëm, linjë e saj të sjelljes së të tjerëve. Për të ndihmuar të gjetur sjelljen optimale duhet një mjek i cili trajton pacientin dhe shumë i aftë në të gjitha tiparet e sëmundjes.


  Gjeni një mjek

  Problemi i dytë më i rëndësishëm i qëndrimit të pacientit në familje - pacienti ka nevojë për mjekun konstante. Kjo është një e vërtetë e rëndomtë, dhe nuk duket të jetë asgjë për të provuar. Megjithatë, kuptimi dhe zbatimi i kësaj nevoje është një shumë e vështirësive, disa nga të cilat janë rezultat i vullnetit të natyrshme për të ndihmuar pacientin më mirë, dhe pjesë ishte rezultat i qëndrimeve negative ndaj psikiatrisë formuar gjatë epokës sovjetike.

  Pra, kur familja duket i sëmurë, të fillojnë kërkimin për një specialist të mirë. Kjo është e saktë, por këtu, si kudo, është e dobishme të dinë se kur do të ndalet. Nëse masa është e humbur, kërkimin transformuar në konsultime të përhershme atëherë një profesor, pastaj një tjetër, pastaj një psikike, atëherë dikush tjetër.

  Si rezultat, një njeri i sëmurë nuk ka marrë ndihmën e nevojshme, sepse "shumë gatuan prishin fëmijën pa një sy."

  Pacienti (nga rruga, jo vetëm i sëmurë mendërisht, ajo i referohet çdo personi që vuan nga një sëmundje kronike) më në nevojë për vëmendje të vazhdueshme mjekësore. Sigurisht, mjeku duhet të ketë kualifikime të mjaftueshme, por ajo nuk është e nevojshme të jetë një profesor. Të jetë i sigurt për të pushuar - një mjek duhet të gëzojë besimin e pacientit të tij. Sigurisht, ka raste që edhe një mjek shumë të mirë me qëllime të mira mund të arrihet kjo - që është, sipas mendimit tonë, arsyeja e vërtetë për të ndryshuar mjekun.

  Avantazhi kryesor marra nga pacienti duke u trajtuar në mënyrë të vazhdueshme nga një mjek është mjeku i di të gjitha tiparet e sëmundjes, reagimin ndaj drogës, situatën në punë (nëse pacienti është) më në fund hollësitë e marrëdhënieve të pacientit me anëtarët e tjerë të familjes .


  Ky mjek mund të japin këshilla të vërtetë të vlefshëm rreth. Çdokush tjetër që nuk ka një informacion të tillë, të japin këshilla "në përgjithësi", që është si "ndodh në raste të tilla." Dhe kjo këshillë nuk është gjithmonë i dobishëm.


  Spital

  Një situatë e veçantë lind, nëse është e nevojshme, vendin e pacientit në një spital dhe është në Përveç dëshirat e tij. Kjo është e rrallë, por ende të ndodhë, dhe duhet të dinë si të sillen, nëse sjellja e pacientit aq i mërzitur që kërcënon jetën ose shëndetin e pacientit dhe të tjerët. Pastaj ju duhet të përdorë masa ekstreme - hospitalizimin me dhunë. Ju duhet të kontaktoni një spital mendor në thirrje komunitetit një ambulancë apo të kujdesit psikiatrik.

  Shtrimin në spital psikiatrik nganjëherë i pacientit për të ndihmuar policinë.

  Pas shkarkimit të përballet me shumë probleme: është e marrëdhënie me mjekun (dhe arti i tij varet nga shumë, shumë më tepër se në rastin e parë); dhe problemi i performancës profesionale, e cila është e humbur shpesh për shkak të mungesës së stafit durim dhe administratës; dhe paraqesin vështirësi unike në shtëpi, në familje.

  Fakti është se kur mprehje është e gjatë, disa kanë një kohë kuptim shumë të vështirë që ata janë të sëmurë mendërisht. Dhe ne kemi nevojë për një cikël të tërë, gjithë dashuria dhe mëshira janë të afërt për të ndihmuar pacientit të përballuar me këtë, nuk e le të hyjnë në rolin inferior, jo pasi të gjithë.

  Kjo organizatë bamirëse ju lejon të gjeni vetëm ato fjalë që ndihmojnë në çdo situatë kritike, të ndihmojë të ruajtur optimizmin dhe besimin në të ardhmen, madje edhe kur me sa duket asgjë të shpresojnë për.

  Nga rruga, të mbajtur shpresa është i nevojshëm jo vetëm për shkak se ajo është këshilluar gjithmonë nga mjeku. Sipas studimeve në vitet e fundit, shërim nga sëmundje mendore është shumë më e zakonshme se menduar më parë, dhe madje skizofrenia nuk është e pazakontë. Ajo është në këto sistem jetës mbikqyrjes të dhëna pacientëve të reja psikiatrike në gjë spital mendor të së kaluarës.

  Informacion nga artikullit "i sëmurë mendor në familje"