Optimistët dhe pesimistët të cilët janë të suksesshëm në


 • Mbështetësit Word optimist
 • Çfarë përkrahësit thonë se pesimizmi
 • Gjërat nuk janë aq të thjeshta

 • Mbështetësit Word optimist

  Optimistët jetojnë shumë më e lehtë, dhe kjo është e kuptueshme, sepse ata janë rreth duke u përpjekur për të parë vetëm të mirën. Një studim i kohëve të fundit nga specialistët u hap dhe në anën tjetër "i qeshur": duket se ata janë biznesi më i lumtur. Të anketuarit e pyetësorit të studimit gjetur se optimistët japë më shumë kohë për të punuar, dhe investimet e tyre ndryshojnë përkushtim për t'u patur zili: në thelb optimistët preferojnë të investojnë në letra me vlerë. Ata zakonisht kanë kursime të mëdha me mençuri të menaxhuar kartat e tyre të kreditit dhe të presin që të dalin në pension më vonë se shumica e kolegëve të tyre.  Sa për pesimistët, ata jo vetëm të punojnë më pak dhe kanë shumë më modest kursime, por edhe në fushën financiare ajo mbart shumë më pak: investime të sjellshëm me qytetarë të ndryshëm jo-sistematike, dhe për kredi të kartave të grumbulluar borxhe të mëdha.
  "Optimistët besojnë në sukses, kështu që ata gjithmonë kanë një shans më të mirë për të fituar. Optimist për shkak të faktit se ai dëshiron të ketë sukses mund të gjeni të mungojnë njohuritë dhe qëllimet. Në mënyrë tipike, optimist është më e lehtë për të mësuar, ajo është më e lehtë të rritet me një punonjës të suksesshëm. Dhe, sigurisht, ajo është më e lehtë për të komunikuar dhe për të punuar më të këndshme. Nëse një person është i shurdhër, "fikse" humbjen, ai ka të ngjarë kurrë nuk do të fitojë ", - u tha gazetarëve se zyra përfaqësuese e themeluesve të" performancës Shkolla "Natalia Gerasimova.
  Unë duhet të them se mjekësi gjithashtu vepron në anën e optimistët: trupi i tyre nuk është një stres të vazhdueshëm, ata janë sëmundje më pak të ngjarë kronike. Për shkak të perspektivës së tyre optimist mbi jetën duken të mëdha dhe përshtypje njerëzit, gjithmonë i gatshëm për dialog dhe punë produktive. Nuk është çudi, optimistët e duan dhe vlerësojmë. Në mënyrë tipike, ata janë shumë më të falur të tjerët, dhe për këtë arsye ajo është pothuajse e garantuar për të lëvizur deri në shkallë të karrierës. Masë e më optimistëve të ketë sukses në kuptimin profesional, më mirë në gjendje për të përballuar stresin dhe të fitojnë më shumë.
  Çfarë përkrahësit thonë se pesimizmi

  Por të jetë tepër optimist sa i rrezikshëm - thonë psikologët. Kështu, një studim i përbashkët i Universitetit të Çikagos dhe Universiteti Yale gjetën se optimistët nuk gjithmonë të marrë vendime të shëndosha. Doli se njerëzit që janë optimistë kanë tendencë të shohin të ardhmen e tyre ekskluzivisht në rozë dhe konsiderojnë jetën vetëm si dëshmi e progresit personal dhe për fitore. Rezultati është një paradoks: optimistët kanë tendencë që të mos i kushtoj vëmendje për problemet e ngutshme, madje edhe në qoftë se këto probleme janë rreziqet potenciale për ta. Autorët argumentojnë se optimist sakrifikon qëllimet e tyre afatshkurtra, duke shpresuar që të ketë sukses në afat të gjatë.

  Megjithatë, rruga e gjatë përbëhet nga pasazhe të shkurtra, në mënyrë që qasja për optimist të jetës dëmtojë veten.

  Në anën e pesimistëve bërë profesor i psikologjisë Edward Chang të Universitetit të Miçiganit. Hulumtimi i kryer nën drejtimin e tij, ka gjetur se pesimistët më mirë të vlerësuar gjasat e suksesit dhe dështimit, kështu që ata janë shumë më afër realist. Optimistët janë shpesh mbivlerësojnë aftësitë e tyre dhe të nënvlerësojnë probabilitetin e dështimit. Sipas Edward Chang, pesimizmi mund të jetë motivimi efektive, të tilla si kur ai i inkurajon njerëzit për të arritur qëllimet e tyre, sepse njerëzit me këtë botëkuptimi i jetës përbëjë një detyrë më realiste.

  Gjithashtu, siç e dini, mënyra më e mirë nuk i zhgënjyer - nuk ka shpresë, dhe në këtë kuptim pesimistët janë gjithashtu në pozicioni pole, sepse zakonisht ata janë të përgatitur për më të keqen, ata kanë më shumë mundësi befasuar këndshëm kur gjithçka përfundon mirë.

  Sipas psikologut Victoria Egorova, "duke thënë se pesimistët më mirë parashikojnë sukseset dhe dështimet e tyre, dhe optimistët kanë tendencë të mbivlerësojnë aftësitë e tyre, mund të jetë subjekt i shqyrtimit të karakteristikave të tjera: vetëbesim të mjaftueshëm apo të lartë, përvojë profesionale, dhe më shumë. Ndoshta optimistët në fakt të fitojnë më shumë, por, përsëri, me kusht që ato janë në profesione të tilla që kërkojnë një qasje inovative, aftësinë për të marrë rreziqe, dhe si. "


  Kur një intervistë për punë dhe karakteristike "optimist - pesimist" nuk hetohen, thotë psikologu. Por ka metoda të tjera që mund të lidhen me këtë koncept. "Për shembull, metodën e hetimit" Suksesi apo dështimi shmangien. " Në këtë kontekst, ne mund të themi se optimistët fokusin e natyrshme në suksesin më shumë se duke iu shmangur dështimin dhe pesimistët - në të kundërtën. Me teknikat e përdorura në personelin e testimit mund të identifikojë "kërkime të stresit", "aktivitet -. Pasivitet" Në raste të tjera, punëdhënësit janë të interesuar në punën, në mënyrë të barabartë në dispozicion për të dy optimistëve dhe pesimistëve, "- vuri në dukje psikolog.


  Gjërat nuk janë aq të thjeshta

  Pavarësisht nga fakti se besimi i verbër "të gjithë ne do të merrni" që mund të lëvizin malet, thonë qartë se optimistët rreth një shumë më e lehtë, ju mund të mos, thotë znj Egorova. Ndonjëherë Optimizmi i pajustifikuar sugjeron, për të thënë mungesën e aftësive intelektuale e zotit të tij, ndërsa nevojat analiza serioze. Në përgjithësi, sipas një psikolog ", ndarjen e njerëzve në optimistëve dhe pesimistëve shumë konvencionale. Këto karakteristika mund të ndryshojnë në varësi të rrethanave të veçanta të jetës, shëndetit dhe faktorëve të tjerë. " Sipas Victoria Egorova më qartë ndarjen e njerëzve nga temperamenti, si kjo merr parasysh karakteristikat e dhëna për shkak të sistemit nervor që nuk ndryshojnë.  "L. Ron Hubbard tha: "Në fakt, nuk është vetëm një mënyrë për të filluar të jetojnë, dhe kjo është për të jetuar! Nuk ka asnjë sulm frontal zëvendësim për jetën, e cila shtrihej larg të gjitha në bastionet e saj rrugë.
  Kjo është jeta. Jeta nuk është gati për t'u ulur në hije në kullë në gurë të ftohtë dhe të fitojnë reumatizmi. Jeta është e nxehtë, të shpejtë, shpesh është mizor! Kjo është e natyrshme në një gamë mbresëlënëse e reagimeve emocionale. Nëse jeni të vërtetë gati për të jetuar, ju duhet të jenë të gatshëm për të bërë diçka që është jeta. " Dhe, sipas mendimit tim, është optimist në gjendje të organizojmë një "sulm frontal" dhe të jetojnë një jetë të plotë ", - tha znj Gerasimov.  Ndërsa pesimistët shfryrje lidhje me papunësinë e ulët dhe pagat e ulëta, optimistët janë në lëvizje të vazhdueshme dhe të kërkimit. Në optimistët çdo gjë është e bukur dhe i shpejtë, ata janë në besim të plotë se "të gjithë prej tyre do të jetë i mirë" dhe mund të gjendet edhe në dështimet pro. Përkundër faktit se pesimizmi mund të jetë armiku më i keq i njeriut, psikologët thonë se larg nga reality optimizëm mund të jetë po aq i rrezikshëm. Asnjë psikologë çudi krahasim me optimistët levitatsionnymi trena, nëse ata janë shumë afër hekurudhës, atëherë të ndaluar, dhe në qoftë se ju rritet shumë e lartë - në rënie.

  Pra, thelbësore për jetën e suksesshëm të çdo optimist - zgjidhni lartësinë optimale.

  Informacion nga Natalie artikull Michkovskyy "Plus Minus".