Optimizmi - zgjedhja e njëqindvjeçarëve


 • Optimizmi kundër sëmundjeve të zemrës
 • "Njerëzit sëmuren më pak i lumtur"

 • Optimizmi kundër sëmundjeve të zemrës

  Në? 8%
  0ezultate shkencëtarët kërkimore holandezë nga Instituti i Shëndetit Mendor gjetur se meshkujt janë optimist nga natyra, vdesin nga sëmundje kardiovaskulare burra shumë më pak pesimiste.

  Një ekip shkencëtarësh të udhëhequr nga Eric Hilteya raportuar se në mesin e meshkujve të moshës 64-84 vjet, ata që e shohim në jetën pozitivisht, me një rrezik 55% më të ulët të vdesin nga sëmundje të zemrës dhe kancer sesa pesimistët.

  "Këto studime të tjera tregojnë gjithashtu se optimizmi duhet të përfshijë një kategori të faktorëve që ndihmojnë uljen e rrezikut të vdekjes nga sëmundjet e zemrës", - thotë Dr. Hiltey.  Hulumtuesit me profile të veçanta anketuar 545 burra të moshës 64-84 vjet pa vuajtur nga kanceri dhe sëmundjet e zemrës. Pyetësori përfshinte pyetje që zbulojnë llojin e njerëzve individuale (optimiste apo pesimist), përmes deklaratave të tilla si:

 • "Unë ende presin shumë nga jeta"
 • "Unë nuk e mashtrojnë veten shpresë për të ardhmen"
 • "Ditët e mia shkuan më ngadalë"
 • "Unë jam ende e plotë e planeve."
 • Burrat janë pyetur edhe për t'iu përgjigjur pyetjeve në lidhje me stilin e jetës së tyre, qëndrimet ndaj shëndetit, arsimit dhe aktivitetit fizik. Mjekët kanë kontrolluar presionin e gjakut, peshën dhe historinë mjekësore të secilit prej pjesëmarrësve të studimit.
  Gjatë këtyre 15 viteve, 373 meshkuj (68,4%) vdiq. Gjysma e vdekjeve, gjithsesi, ka qenë e lidhur me sëmundje të zemrës. Studimi gjeti se ata që në fillim të studimit tha pamjen e tyre optimiste për jetën, të jetojnë shumë më gjatë trishtim për të ardhmen e njerëzve.

  Shkencëtarët besojnë se marrëdhëniet në mes të optimizmit dhe sëmundjeve të zemrës mund të jetë për shkak të vëmendjes më të kujdesshëm ndaj shëndetit, dietën dhe mënyrën e jetesës në një meshkujt pozitive të njëjtit mendim. Studiuesit vërejnë se optimistët më të lehtë për të përballuar me problemet janë mbështetje njerëzore dhe më e lehtë për të tolerojë stresin se pesimistët.


  "Njerëzit sëmuren më pak i lumtur"

  Në psikologji ka kohë që njihet se optimistët jetojnë më gjatë se pesimistët shumë. Shteti emocionale ndikon fort shëndetin e tij, kështu që është njeri i rëndësishëm jetese dhe qëndrimi i tij për ngjarjet.

  "Është e njohur se njerëzit të vuajnë më pak i lumtur - tha Profesor i Psikologjisë të Universitetit të Minesotës David Lyukka - dhe në qoftë se ata marrin të sëmurë ose të plagosur, pastaj shpejt të shërohen." Sa për ata që janë gjithmonë ankohen të gjithë të pakënaqur në lidhje, atëherë njerëzit e tillë, thotë shkencëtari, "shërim i gjërave nuk janë duke shkuar aq mirë."

  Përveç kësaj, njeri i ngrysur, tha ai, janë të vështirë për të gjetur në jetën e satelitit, sepse "askush nuk dëshiron të jetë pranë tyre."


  Informacion nga nenet Galina Uzryutovoy "buzëqeshje më shumë - jetojnë më gjatë!".